Härom dagen lärde jag mig ett nytt ord: Daycation – inga är väl så bra på att hitta på nya finurliga begrepp som amerikaner gör med sitt språk (nu har jag i och för sig ingen aning om hur påhittiga vietnameser är, de är kanske ena jäklar på att ordvrängeri). Och daycation är ju något av det bästa jag vet – så det känns liksom värdigt att jag nu har ett utomordentligt ord för minisemester (eftersom minisemester låter så väldigt förminskande och inte alls som något speciellt ljuvligt). Och just daycation var just vad vi stack i väg på i helgen. Drygt en timma söder om Los Angeles åkte vi. Lite på måfå. Hamnade i mycket trevliga Balboa beach och checkade in på hotell med balkong mot havet.

Vågorna var stora och vattnet ljumt. Men jag satt som vanligt på stranden och tänkte på det att få sitta så där och vara varm och torr i den långsamt nedåtgående solen, lyssna på havet som dånar, känna saltvattendoften och titta på medan de tre personer man älskar så att det gör ont håller varandra i händerna och tjuter förtjust i vågorna – det är kanske det jag av allt i livet tycker allra mest om att göra. Kanske därför jag har säkert hundratalsbilder liknande bilder på familjen i vattenbrynet från sommaren och andra semestrar som gått.

Att sitta och titta på när barnen leker i lekparken är inte heller så tokigt. Nu när de är så stora att man slipper sprika efter och ropa ”aaaaaaktaaaa” hela tiden har hela lekplatsgrejen förvandlats från något jag helst undvek till något himla mysigt.

Och medan ongarna leker kan ju morsan passa på att ta sig ena lita rökapaus. Närå. Skoja bara. Men visst ser det väldigt mycket ut som om jag röker här, fastän jag inte gör det? Jaja. Konstigare saker har man ju sett på bild. Min hållning, på den nedan, till exempel:

Ikväll packar vi, för imorgon åker jag och barnen till Sverige i tre veckor. Hur det känns? Både och, om jag ska vara ärlig.

0 svar

  1. Tack för havsbilderna. Är likadant för mig, älskar doften, vindarna, plasket och saligheten hos barnen när de är i vattnet. Not so much att bada själv 🙂

  2. På tal om ordvrängeri; sprika – vilket perfekt ord för att springa och skrika samtidigt. Felstavning eller avsiktligt? 🙂

  3. Vill bara säga att även om jag är i Radioskuggans land hela sommaren läsar jag din blogg så fort det funkar och att du är som alltid BÄST! Kram!

  4. Jag, en 58-årig morsa, till naturligtvis tre vuxna barn, läser en del bloggar, som jag förstås tycker om. Men din blogg Cecilia, den är den bästa och roligaste. Då ska du veta att du har många roliga och duktiga kollegor. Så mitt betyg till dig är skyhögt. Du träffar alltid så rätt i vad du än beskriver, dina barn och din tillvaro ö h t. Du ger mig något varje gång du skriver, skratt, igenkänning mm. Har följt dig länge men aldrig kommenterat, he he som många bloggläsare skriver. Men nu gör jag det för att du ska veta. Fortsätt precis som du gör, du roliga människa. Önskar dig och din underbara familj all lycka.

  5. Härligt! Jag har varit på stranden då vi bodde i Newport Beach några nätter. Hoppas resan hem går bra, väl i Sverige kommer det säkert att kännas finfint!

  6. Nu blir väl alla arga men jag är arg för att du inte uppdaterat på flera dar! Varje dag eller flera ggr per dag, tack! Annars lika bra att lägga ned bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *