Får jag bara påminna om fördelarna med att handla begagnat? 1. Priset 2. Miljöfaktorn.

Min kompis Martina har nyligen startat Dakapo leksaker, en butik med bara hela, rena och superfina begagnade leksaker och barnprylar – utbudet finns på nätet, men också i den fysiska butiken på Ålstensgatan i Bromma i Stockholm. Här kan du lämna in dina barns avlagda leksaker och sälja på kommission, eller så handlar du barnens och släktingarnas födelsedagspresenter. Du får helt enkelt mer för pengarna när du handlar begagnat och dessutom  vore det ju skandal att inte återanvända grejer som har lång livslängd kvar. Personligen blir jag överlycklig när barnen får begagnade presenter – då blir liksom den där presenthetsen mindre smutsig och slit-och-slängig och det känns bra och meningsfullt i det lilla.

0 svar

  1. Åh så trevligt med en begagnat-butik på nätet (också)! Jag älskar att handla begagnade grejer till barnen och är jätteglad för begagnade presenter. Men jag har inte vågat handla så många begagnade presenter till andras barn, är nog lite rädd att det ska uppfattas negativt eller snålt på något sätt. Vilket jag inte alls tycker att det är, bara rädd att andra ska tycka.

  2. Oah! Det är ju skitnära där vi bor. Lika långt som till nyleksaksbutiken vid Bromma blocks liksom. vi köper gärna leksaker på Blocket oxå, som t ex Duplo. Tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *