Det blev så här

Har inte lyckats komma på en enda bra grej att skriva om idag, så det blir lite blandat halvintressant (ointressant?) i punktform:

* idag har jag varit på koreanskt spa i Korea town med två nya egna, amerikanska kompisar från gymmet. Herregud vilken grej det var. Man gled runt naken och doppade sig en massa olika bad innan en knotig tant kom och hämtade oss och skrubbade oss skinnflådda och masserade skoningslöst från topp till tå. Det här hade ju kunnat berätta mer om, för det var verkligen en upplevelse. Men att dra fram kameran där bland alla nakna kvinnor kändes icke lämpligt, men utan bilder blir det liksom inte så målande. Så kort och gott får jag säga: koreanskt bad, testa det om ni får chansen!

* Det här med kompisar, att försöka börja bygga ett nytt kontaktnät på en ny plats; det känns faktiskt betydligt mer kul och avsevärt mindre läskigt än jag hade trott.

* Designers remix – ni har väl inte missat detta underbara danska märke hoppas jag? Gör inte bara underbara kläder till oss ladies utan också en hel del fint till kottarna. I höst knallar jag gärna runt i detta:

* På måndag åker vi till Sverige i tre veckor. Jag och barnen. För att jobba. Och gulla med farmor och mormor också. Jag vet inte hur jag tänkte när jag kände att tre veckor från Per inte skulle bli några större problem. Nu när det snart är dags har jag separationsångest så att svider.

* Jag lyssnade på min syrra Elins sommarprat idag. Hon pratade bland annat om det här med det ”perfektifierade” blogglivet. Den redigerade bloggverkligheten. Nu förstår jag att det kanske inte direkt var den här bloggen hon syftade på, här väljs kanske i och för sig också att publicera de bättre bilderna än de sämre, men det finns väl en liten gnutta med av ”verklighet” också. Hoppas jag. Att ni känner. För så vill jag att det ska vara. Samtidigt tror jag att åtminstone ni/vi vuxna läsare fattar att en blogg är ju just en blogg, inte en exakt spegelbild av mitt liv. Och är det inte också lite det man är ute efter? En plats som inte är bara diskbänksrealism, utan också… något annat?

Men jag tänkte ändå att någon helt vanlig tråkig jävla dag, kanske imorgon om ni tycker det, så borde jag kanske skriva ett totalt jävla oredigerad beskrivning av dagen. Fula bilder med tråkiga kläder. Tråkig mat och gnälliga ungar. Beskriva hur sur jag blir på Per när han svarar i telefonen just när vi ska äta den misslyckade middagen jag lagat. För så är det ju också ibland. Ska jag det? Eller är det så ointressant som det låter. Jag vet inte. Vet ni?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Lovisa
  Lovisa

  Åh, gör det! För du skulle göra det så bra.

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  Jag tycker att du är väldigt bra på att bjuda på din skönt operfekta vardag och hoppas att du fortsätter med det!

 3. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Är det någon blogg som känns äkta, som man skrattar åt och som det känns som om man kikar in till en vän, så är det din:-) Visst är det lite småkul att läsa om de inte helt perfekta dagarna, såna har vi ju alla. Det blir lite mer mänskligt på något sätt när man lägger in oretuscherade vardagsinlägg:-)

 4. Profilbild för saraskrattar
  saraskrattar

  i think i love you! och jag känner att du om någon har just en härlig balans av vardagsliv och fin mode-inspo.
  dessutom är jag ju ett stort fan av dina barn, kommer aldrig att glömma inlägget om när bonnie hoppar omkring på stranden, bland stock och sten eller när den när rio balanserade på en tripp-trapp-trull-stol..

  tack för en fin blogg!

 5. Profilbild för Anna
  Anna

  Har du inget mer att säga om Elins sommarprat?!?

 6. Profilbild för josefin
  josefin

  Det kanske vore stört men det hade jag gärna läst om! Tycker du skriver om underbart roliga saker! Glömmer aldrig ditt nattnings inlägg om hur Rio stod och ropade Tobias Tobias! Hahaha!!

  http://blogg.alltforforaldrar.se/mamsijosefin/

 7. Profilbild för corinne
  corinne

  Ja gör det! Du blandar så bra och det är alltid intressant att läsa vad du skriver. 🙂

 8. Profilbild för Victoria
  Victoria

  Cecilia, du är underbar!!
  Håller med Jenny, din blogg känns så äkta och du bjussar på många härliga stories:)

 9. Profilbild för Sara
  Sara

  Om en blogg ska vara intressant – och det är din verkligen! – så måste man blanda drömmar med verklighet, glädje med besvikelse, håravfall med vältränade ben, ja, du förstår. Jag får alltid ett leende på läpparna av din blogg, för du har förmågan att berätta om livet utan att man får en oäkta känsla av att något är redigerat.
  Berätta gärna mer om din vardag och fortsätt berätta om guldkanterna!

 10. Profilbild för Catarina
  Catarina

  Yes till oredigerad vardag! Och håller med skribenterna nedan att det är för att du bjussar på dig själv som vi (jag) stannar kvar och går in här varje dag (i mitt fall). Det är inte den polerade varianten som får mig vara kvar, utan den Cecilia som berättar stort och smått i en salig blandning. Keep up the good work girl!

 11. Profilbild för Emelie
  Emelie

  Eftersom jag själv har småbarn i nästan samma ålder som dina så älskar jag att läsa om de operfekta dagarna också, igenkänningshumor när den är som roligast. Men jag tycker att du redan skriver en del om det också, och har en bra blandning av vardag och glam i din blogg. Så fortsätt som du gör bara så läser jag gärna!

 12. Profilbild för Ann-Sofie
  Ann-Sofie

  Jag tycker att du har en bra balans, din blogg är jättebra! Du behöver inte känna prestationskrav åt något håll, bara det att du bjuder på L.A och glimtar ur ditt liv är roligt att ta del av. Berätta gärna mer om hur du socialiserar och hur det går men anpassningen till nytt land etc. (Kanske lättare längre fram när du landat lite).

 13. Profilbild för Anna
  Anna

  Din blogg är bäst! Fortsätt som du gör!

 14. Profilbild för Lins
  Lins

  Jag läser din blogg varje dag och har gjort länge! Läser väldigt gärna en totalt oredigerad bild av din vardag, ffa känns det som du och Per har det ”perfekta” förhållandet 🙂

 15. Profilbild för Madelene
  Madelene

  Jag håller med föregående kommentarer, fortsätt som du gör! Du skriver på ett roligt, lättsamt, okomplicerat och underbart sätt. Jag är fast! Tack för det Cecilia!

 16. Profilbild för Elina
  Elina

  Ja, den bistra verkligheten behövs!!

 17. Profilbild för Mimmi
  Mimmi

  Ett utav skälen att jag (demografi: 28årig tech-tjej-doktorand boendes i Berlin) läser din blogg är för att du skriver så finurligt och med så stor portion humor. Jag fnissar förtjust (ja, det gör jag faktiskt) när jag läser din blogg så om det råkar vara så att du skulle skriva om en helt vanlig dag så hoppas jag att du gör det precis som du brukar – med den skärpta penna du har. Summan av kardemumman är: JA, GÖR DET. Jag kommer hit för att jag älskar att läsa det du skriver, oavsett utgångspunkt. Kram!

 18. Profilbild för K
  K

  Det är alltid kul att läsa om den nakna sanningen, gärna när den skrivs ur en humoristisk synvinkel, vilket jag tycker du gör. Men gärna mer sådant. Sen förstår man att du som en offentlig person inte kanske bräker ur dej vad som helst.
  Jag ser verkligen fram mot att se fulbilderna och hur du vrålar åt dina dryga ålbeten till ungar hehe och sen måste svepa ett glas vin. Ungefär så brukar jag uttrycka mej, men de som känner mej vet ju att jag älskar mina barn messt av allt ändå. (och att jag inte är alkoholist)
  Tack för en bra blogg

 19. Profilbild för Ylva
  Ylva

  Er barndoms somrar på en flotte nära naturen, som Elin talade om i sommarprogrammet. Med medhängande utedass i form av medsläpad livboj, har jag fnissat åt . Det finns en tydlig ådra av humor i släkten..

 20. Profilbild för Rebecca
  Rebecca

  Lyssnade också på Elins sommarprat igår och fastnade för det där med att visa upp enbart en perfekt yta. Jag tänkte genast att typ det ENDA undantaget bland alla bloggare är du! Du kan bjussa på osminkade bilder och konstiga vinklar och du skriver verkligen så sjukt underhållande! Det är därför din blogg är överlägset den bästa av alla bloggar jag läser. Älskar den! 🙂

 21. Profilbild för Erikagbg
  Erikagbg

  Lite vardag har du nog med ibland , jag skrattade hysteriskt en gång åt en bild och enkel textad. Bonnier ligger platt på golvet och du skriver bara, ”just nu i Farsta centrum” . Precis så är det! Min dotte är ca ett år äldre än din och jag känner igen mig i mkt du skriver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *