Det finns en plan

Idag träffade jag Cai igen. Vi har pratat en hel del om hur mina träningsförutsättningar ser ut rent praktiskt (med tanke på tid osv) och hur jag själv trivs bäst med att träna. Iso-plyo squat, modified burpee, onelegged Romanian Dead lift. Idag fick jag ett papper med en lista med övningar med mycket fantasifulla namn, ett program som specialdesignats för att matcha just mina mål och förutsättningar – det tar en halvtimma att gå igenom och jag kan göra det hemma (jag fick tvinga honom att rita små figurer som beskrev övningarna också, eftersom jag tydligen har extremt dåligt minne). Varenda övning är komponerad för att ge så mycket effekt som möjligt, och det tycker jag är smart. Om jag ändå tränar är det lika bra att maxa – så mycket effekt på kortast möjliga tid. Så jag tänker att när jag har lite mer koll (jag ska få ett program till – ett som jag kan köra på gymmet) ska jag träna på egen hand, och sedan träffa Cai då och då för att få nya mål och en check up på hur det går för mig. Det är faktiskt hemskt motiverande att veta varför man gör en viss övning. Hur den påverkar kroppen och så vidare. Till exempel har jag lärt mig hur mycket mer effektivt det är att använda så många muskler som möjligt samtidigt, än att bara sitta och lyfta en hantel upp och ner och sen gå vidare till någon annan lika ”lokal” övning så som jag lite tafatt brukat göra när jag tränat själv på gymmet tidigare.

Jag sitter för övrigt och tittar på den torftiga bilden på vårt vardagsrumsfönster och känner att jag måste försvara det lite. Vi brukar faktiskt ha lite mer prylar (ljus, blommor och annat… pynt – men allt sånt är fortfarande för litet – det räcker inte – för det ser ut som små dockhusljus i det här jättefönstret)  men eftersom familjens yngsta medlem är en marodör som kastar allt på golvet alternativt stoppar det i munnen – så är huset numera länsat på allt av värde/som hon potentiellt skulle kunna skada sig som vanligtvis står i Rio-höjd.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för ann
  ann

  Hei Cecilia,
  det finns en butikk på södermalm,Renstiärnasgatan, som gjör og selger disse fine ”hanging-flower-pots” . Jeg har en vit. Fint med flere som henger i ulik höyde. Tenkte det kunne passe i ditt stuevindu.

  mvh Ann

 2. Profilbild för Träna, träna, träna & Hälsa

  Gillar Cai och hans tänk, vi mammor framförallt behöver effektivisera vår träning och använda så stora muskelgrupper som möjligt så vi slipper lägga timmar på träning, mitt bästa tips är att blanda styrka och kondition i samma pass och 20 min kan mkt väl räcka i träningstid om man använder dom väl, dvs ger allt!

  på min blogg skriver jag om det hela tiden korta, effektiva pass man kan göra hemma i vardagsrummet med eller utan redskap och få RESULTAT! Jag tror på hemmaträning för oss mammor med ont om tid och att korta ner träningstiden och verkligen jobba när man tränar.

  Cecilia, be honom lära dig tekniken för Kettlebell och så kan du skaffa en egen att köra korta effektiva pass hemma med den 15 min och du kan vara helt slut med den, tränar stora delar av kroppen och flåset och KUL är det! Lycka till! /Marie

 3. Profilbild för ann
  ann

  Hei igjen, glemte sende med bildet på den hengende krukan.

  http://www.manos.bigcartel.com/product/hanging-flower-pot

  mvh Ann

 4. Profilbild för Julia
  Julia

  Hej!
  Har aldrig kommenterat tidigare men läser dagligen din blogg, som gillas skarpt!

  Vill bara tipsa om några golvljusstakar som passar super framför stora fönster! Med sådana behöver man inta ha så mycket annat ”lull-lull”. http://roshults.se/products/lo

  Hoppas länken funkar, värt att kika på!

 5. Profilbild för Sara
  Sara

  Å, beskriv övningarna mer så kan jag haka på!!

 6. Profilbild för Sara

  Hm, blev lite nyfiken på S&M push-up? 😉

 7. Profilbild för Jonna
  Jonna

  Verkar vara en bra coach! Härligt upplägg, men läs gärna vad din fellow mama-bloggare Olga har att skriva om crunches/sit ups och varför de bör undvikas av alla, främst kvinnor som har haft barn i magen och därmed även delade magmuskler! Och googla sedan bilder på ”delade magmuskler” för extra skrämselattack!
  I övrigt; heja dig och Karin, om mig! Jag kör egen variant av två barn och toppform jag med!

 8. Profilbild för Maria
  Maria

  Jag blir verkligen nyfiken på övningarna. Vad är tex onelegged Romanian Dead lift? Perfekt med övningar man kan köra hemma!

  Din och Karins träningssatsning är det mest spännande som hänt på mama-sajten på länge! Låt oss får många rapporter! Men det känns viktigt att du/ni låter det handla om hälsa och välmående i första hand, inte utseende!

 9. Profilbild för a
  a

  Gör du verkligen crunches? Vanliga sit ups då, eller vad?
  Vad jag vet är det inte så bra för morsor, som haft delade magmuskler.

  Sen – du var SKITSNYGG på mama -galan! Wow!
  Men du är ju SKITSNYGG jämt. Erkänner gärna, är sjukt avis på din vackra hy, snygga kropp o roliga jobb.
  🙂

  Men VARFÖR dra med sjukt barn på galan? Smitta ner andra barn – bebisar som Penny o andra som kan få RS? Nej, det går bort. Även om man gärna vill visa upp ungen.

 10. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Maria: kul att du känner så!
  Ni andra; tack för tips!

 11. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  a: Nej, inte vanliga sit ups – det här anpassade specialare. Och angående mama-visningen; du får helt enkelt lita på mitt omdöme. Bonnie var på plats bara en kort stund innan visningen, och hade hon och omgivningen inte klarat att hon var med så hade hon inte varit med. Du var ju inte där och vet hur det låg till, eller hur? Din bedömning gör du grundat på… vadå?

 12. Profilbild för m47
  m47

  Tror verkligen på det där med PT och att göra det rätt och effektivt. Lyckliga du som har möjlighet till detta! Verkar f ö jävligt pepp att ha en kunnig snubbe som vrålar på en när man vill kasta in handduken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *