Ni vet ju att jag är en vän av födelsedagar – och när det är barnens tur att firas tänker jag att hellre än att ge dem en miljard presenter  (fast även om jag verkligen tänker på att hålla det nere känns det ändå alltid som att det blir för mycket) kan man skämma bort dem med en dag nästan helt utan nej. När man ba: Pannkakor till frukost, lunch OCH middag – javisst! Efterrätt? Självklart! Ha på sig utklädningsprinsesskläder i skolan? Jajamän! Och så vidare.

Vi började med frukost på sängen och presentöppning.

B90A5180

Förutom den Elsa-dräkt med tillhörande peruk med lång fläta som hon suktat efter så hett sedan hon såg filmen för ett år sedan, fick hon också lego. Älskar lego. Himla kul grej att göra ihop. Vet inte om barnen gillar det för att de verkligen gillar det, eller om det mer är att de äntligen upptäckt något som de kan få med mig på utan att behöva tjata ihjäl sig.

Åkte sedan till barnmorskan som konstaterade att jag ”går upp väldigt bra i vikt, men bebisen verkar inte vara så där värst stor”. Oklart hur detta ska tolkas? Du väger en del men det kan tyvärr inte skyllas på bebisen? Firade hur som helst fina hjärtslag och vad det verkar välmående baby med att träffa Jennie och Lotta på lunch samt efterrätt på Le Pain på Melrose.

B90A5189Har aldrig fattat hur de gör såna här?

B90A5196Känner mig som en korv. Så där så att jag vill gå passgång och får för mig att jag skulle spricka och kött och äckliga safter skulle rinna ut om någon klämde på mig lite för hårt. Någon som känner igen den känsla? Nähä ingen? Verkligen ingen alltså?

B90A5205

Sedan åkte jag och köpte en stor säck juicepaket och två bamsekartonger minimuffins som jag tog med till Rios klass. Åh vad stolt och lycklig hon var när hon fick gå runt bland borden där barnen snällt satt och väntade och fråga om de ville ha ”chocolate marshmallow or red velvet?”

bild 1

Hon kände sig så… magisk tror jag är bästa ordet, i sin Elsa-dräkt. Gick och flyttade runt på den där flätan precis på samma sätt som när själv var liten och hade en kjol på huvudet som man lekte var ett jättelångt och hemskt besvärligt och krävande jättehår.

bild 2

Urban Elsa.

bild 3

Men ibland orkade man inte gå runt och vara magisk och ha härligt besvärligt långt hår och då rök peruken åt fanders.

B90A5211

Avslutade med stor och stökig men härlig födelsedagspannkaksmiddag på Swingers (som är ett mycket barnvänligare ställe än namnet vill få oss att tro).

0 svar

 1. Känner tyvärr igen mig precis. Att sitta på huk i mer än fem sekunder gör att låren känns som kokta Bullens som snart spricker. Tydligen vätska som gör så med en.
  Har även fått en genuin mansförkylning. Jag är INTE rolig att leva med just nu.

  Så SÖT hon är i sin fina klänning! <3 det var nog en underbar födelsedag!

 2. Nämen, nu är du väl lite för hård mot dig själv! 🙂 Du ser ju fantastisk ut som gravid! (Sen förstår jag absolut om du KÄNNER dig ”korvig” som du skrev) Kollade själv på bilder på mig själv bf+14 dagar. Där kan vi snacka om ”sprickfärdig”. Kram på dig och lycka till med bebben!

 3. Vet exakt hur du känner! Går in i vecka 38 idag och jo, jag känner mig ”ready to pop”. Fast det är ju härligt också, på sitt sätt:)

 4. Jodå, känner igen den känslan alltför väl… Är i vecka 28 och har korvkänslan varje dag. Hela. Tiden. Låter i vilket fall som Rio fått en alla tiders födelsedag!

 5. Så himla fin hon var i sin nya klänning då, lillan:-) Så stolt!
  Och du ser strålande ut med din fina mage! Jag har själv tre barn (pojke 6, pojke 4 och flicka 1,5 år) och jag har ökat dryga 20 pannor med varje unge. Så jag vet EXAKT hur du känner dig:-)
  Kan dock glädja dig med att med rätt kost och rätt träning (styrka för min del) har jag nu en snyggare och starkare kropp än nånsin! Och du som är så otroligt stark och tränar noggrant under graviditeten kommer ha räkmacka efter att bebisen väl kommit ut.
  Stort lycka till!! Och tack för en himla fin blogg!

 6. När magen är full med baby från hörn till hörn & det knappt finns plats för att andas, jo – då känns det lite som om jag ska spricka med ett ”poff” (vecka 36 imorgon)!

  & så otroligt söt & lycklig Rio ser ut i sin fina Elsa-klänning!

 7. Jamen Rio är ju för jäkla söt alltså. Grattis till henne!

  Och om jag känner mig som en sprickfärdig korv? Oh yes! Och det utan att ens vara gravid. Jeggings och tunikor är helt suveräna klädesplagg och turligt nog inte HELT omoderna heller.

 8. […] ni hur skjortan spänner över magen på ett nästan GW-iskt vis? Den här korvkänslan eskalerar  i ett vansinnigt tempo just nu. Å andra sidan är ju det något alldeles förfärligt […]

 9. Men Rio ser ju verkligen ut som en mini-Elsa! Fast ännu sötare! Du verkar ha så coola och underbara döttrar! Vädigt fin familj helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *