Det här med att packa…

20130429-214759.jpg
… är att ställas inför sjukt många beslut. Varenda liten hårsnodd och leksak, vartenda plagg – ska utvärderas. Magasineras? Tas med? Skänkas? Slängas?

Och när vi kommer till barnens leksaker blir jag så sentimental att det nästan knyter sig. De börjar bli så så stora! Barnen alltså. Och många leksaker inser man att de kommer hunnit växa ifrån innan vi kommer hem. Lika bra att ge dem vidare? Då kommer den där paniken över tid som går och aldrig kommer tillbaka smygande. Jag kan verkligen inte hantera den känslan. Men att gå igenom varenda pinal man äger och har är att inte kunna undvika de där kärleksbreven från tonåren, barnens små babykläder och deras första sönderdreglade babyböcker. Varenda liten grej har någon slags historia, och även om jag också bär det där inom mig är sakerna så starkt symboliska att de nästan är ett med minnet. Och allt blir en enda gröt av eviga beslut och plötsligt är till och med den där hårsnoddens värde ett jättedilemma. Tur att jag är hyfsat bra på att ta mig ur de här sentimentalsnurrarna jag fastnar i med jämna mellanrum, annars hade det nog aldrig blivit någon resa.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Annette
  Annette

  Hur länge har ni planerat att vara borta?

  1. Profilbild för Emma
   Emma

   Det är jag också nyfiken på?! 🙂

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  Åh vad spännande och härligt att få flytta till USA. Jag blir avundsjuk…. Det känns så nedåt och deppigt för Sverige numera.

  1. Profilbild för Anna-Lena
   Anna-Lena

   Du behöver inte vara deppig för saker gå nedåt i Sverige.. Jag har precis flyttat hem från att ha bott i en ”vanlig” amerikansk stad i sex år (alltså ingen storstad) i södern. DÄR är det deppigt, hemlösa, medelklass som inte kan gå till läkaren för att de inte har någon sjukförsäkring, överviktiga kids, ett land som håller på att gå under utan att medelamerikanen vill förstå eller inse. Mammor som igenomsnitt är hemma sex veckor med sina bebisar för de inte har råd att vara hemma längre. Sverige är fortfarande fantastisk!

 3. Profilbild för Marie
  Marie

  Jag kan verkligen sätta mig in i den känslan, infaller var gång jag måste rensa i förrådet! Lite annorlunda för dig, förlåt…
  Men en annan grejj, vaaar får man tag på din skinnjacka? Den snyggaste jag sett i hela mitt liv!

 4. Profilbild för Karin

  Lycka till!

 5. Profilbild för Sara

  Men ska du flytta? Hur länge då?

 6. Profilbild för Helen
  Helen

  Hej! Skall ni sälja huset? Vad skall ni göra i californien? Jobba? Eller lata er 🙂

  Kram

 7. Profilbild för m47
  m47

  Förstår känslan. Det där om tiden som aldrig kommer tillbaka. Jag/vi har bestämt oss för att två barn räcker. I o m det beslutet tänker jag dagligen på att ”nu gör jag det här för sista gången” vad gäller olika bebissaker. Skitdeppigt tänkande när jag egentligen bara borde bara lycklig i stunden liksom. Men medvetenheten finns där i bakhuvudet om att ”just nu” aldrig kommer tillbaka…

 8. Profilbild för Aniika

  Det där suget i magen efter att bryta upp, göra något nytt, uppleva nya grejer… Det blir knappast mindre efter att ha läst om era planer. 🙂

  1. Profilbild för Nina
   Nina

   Jag håller med dig Annika…vi får fortsätta hålla våra escape plans vid liv på jobbet 🙂

 9. Profilbild för Jessica E
  Jessica E

  Ska ni hyra ut huset?

  Jag kände också en saknad när tvåans bebistid var över och de började bli större så nu väntar vi en 3:a om en månad 🙂 och efter denna graviditet känner jag mig färdig även om jag säkert kommer gråta en tår den dag bebiskläderna är urvuxna 🙂

 10. Profilbild för Linda http://barnbenens-basta-van.texflow.se/
  Linda http://barnbenens-basta-van.texflow.se/

  Hej Cecilia,
  Vad fint skrivet. Åh vad jag känner igen mig i den där sentimentalsnurran som du beskriver. Det är så lätt gjort att trassla in sig fullständigt i den när man tänker på allt som varit och inte kommer igen (särskilt när det gäller barnen)…trots att man vet att livet är det som pågår här & nu och att det är det man borde njuta av och glädjas åt. Lycka till med flytten. Ser fram emot att följa dina framtida projekt.

 11. Profilbild för Hedda Gabrielsson
  Hedda Gabrielsson

  Men varför packa ihop? Ni kommer väl tillbaka?

 12. Profilbild för Hedda Gabrielsson
  Hedda Gabrielsson

  Det är nåt wacko med kommentarsfältet. Jag kan inte se vad andra har skrivit, bara mitt eget. Klickar man på ”Kommentera” kommer bara kommetatorsrutan upp. Hela tiden. Är inte så på hos de andra mama-bloggarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *