Både Kikosglassen och saffransglassen på glasserian La Venezia vid Rosenlundsparken på Söder i Stockholm är sinnessjukt goda. Och ihop, ja då snackar vi ett perfekt äktenskap. ”Det är så gott att det knullar i mun” som någon expojkväns gamla släkting brukade säga.

20110902-161439.jpg

0 svar

 1. Lite kul. parant betyder ju välvårdad och elegant mm.
  Helt i motsats till rubriken ovan.
  🙂 Håller med om att chop chop är bäst.

 2. Hej! Hoppas allt är bra med alla er! Din blogg är helt underbar, som en sommar sol! 🙂

  Tänkte kolla om du har nått bra tips på en grej som jag funderar över:

  Jag har börjat på ett nytt jobb och det finns en på jobbet som verkligen är jätte otrevlig mot mig. Vet inte alls hur jag ska göra. Om jag ler och är trevlig mot henne så får jag verkligen inget tillbaka, hon är liksom helt stel. det känns jätte jobbigt när jag jobbar med henne. På lunchen pratar vi inte med varandra, bara sitter helt tysta. När jag frågar henne nått så får jag bara kalla svar tillbaka eller som jag gör nått fel så blir hon extremt hur. Jag är inte den som är tyst, jag vill gärna prata om väder och vind. Jag har stängt mig totalt och jag märker att denna person hag påverkat mig på ett mycket dåligt sätt. Har du något bra tips hur jag ska göra? Hur jag ska vara mot henne? Ska jag vara likadan mot henne som hon är mot mig eller ska jag vara mig själv? Jag är jätte kluven. KRAM Emma

 3. Tack för tipset! Den glassen måste jag prova. I Göteborg åker man till Lejonet & Björnen i Lunden om man vill ha sitt glassuget botat. Annars är det Italien som gället…tyvärr.

  Svar till Emma. Svår sits du hamnat i. På någotvis så tror jag att den här personen känner sig hotad av dig. Du är antagligen duktig och kan något som hon inte kan nu försöker hon göra livet svårt för dig verkligen lågt. Går det att undvika henne? Börja luncha med någon annan istället? Om du vågar och kan fråga henne rakt ut vad som är problemet? Säg att du upplever att hon är avståndstagande till dig och att du undrar varför. Ge henne en liten känga (pik) om att det här är en helt ny situation för dig och att du inte varit med om det tidigare för du är van att jobba på ett proffessionellt sätt. Om det inte blir bättre så tycker jag att du ska ta upp det med din närmaste chef. Så här får man inte bete sig. Hon är missnöjd och bitter och den ilskan låter hon gå ut över dig. Så lågt. Stå på dig!

  Kram & hälsningar
  A-C

 4. Haha!
  Första gången jag hörde min sambo säga så när vi åt så blev jag så full i skratt att jag nästan satte i halsen 😛
  Hon använder vanligtvis inte så ”starka” ord, så det gjord det hela mycket roligare 😛
  Jag vill också passa på att berätta att jag är med och tävlar om ett mineralsmink-kit hos Helen på hiilen.blogg.se (check her out!) åt min underbara sambo!
  /Tommy

 5. Till Anna-Carin

  Tack för ditt underar råd, ska testa de! 🙂 Blev på bättre humör nu! Vilken underbar människa du är, tack! <3

  KRAM till dig! 🙂

 6. Till Emma! Inga problem! Nästa gång är det du som gör samma sak för någon annan. Jag tror på att sprida god karma och kärlek omkring sig.

  Kram till dig!
  & lycka till
  hälsningar A-C

 7. Emma: Jag tror att väldigt få människor menar att vara otrevliga, även om sådana såklart finns också. Kanske är din kollega väldigt blyg, kanske går hon igenom något jobbigt just nu eller så är hon kanske väldigt socialt inkompetent. En bra första åtgärd för tycker jag är att på ett vänligt sätt kolla av med henne om varför hon beter sig på ett sätt som du uppfattar som otrevligt. Utan att vara aggressiv. Kanske är hon inte medveten om hur hennes beteende uppfattas! Om hon däremot fortsätter att vara otrevlig utan att ge någon förklaring efter det bör du ta upp det med er chef, för då liknar det mobbing och påverkar antagligen ert arbete negativt.

  Lovisa

 8. Haha, oj nu satte jag nästan kaffet i vrångstrupen! Ett uttryck som jag själv brukar använda mig av när jag äter nåt gudomligt gott men bara till som jag tror ”klarar det”.. 😉 Inget jag skulle säga till mamma när hon bjuder på middag direkt.

  Jag lärde mig uttrycket av en servitör när jag jobbade på finrestaurang efter studenten. Han var ju dessutom gay, det ger ju en extra innebörd i det hela.

 9. Ha ha.
  Min man säger så ibland.
  Så nu när jag ska uttrycka samma brukar jag säga att det var så gott.
  Som du vet vad i munnen…

  Han förstår ju exakt vad jag egentligen skulle säga, men jag slipper vara vulgär om nån annan skulle råka höra det. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *