Disneyland – så fantastiskt

IMG_8782 IMG_8973 IMG_8960 IMG_8952 IMG_8950 IMG_8906 IMG_8922 IMG_8916 IMG_8889 IMG_8870 IMG_8811 IMG_8867 IMG_8805 IMG_8806_2 IMG_8800 IMG_8844Varsågoda – här får ni en hel drös random bilder direkt ur familjealbumet – för igår var vi – äntligen! får man kanske säga efter snart ett år i LA – för första gången på Disneyland.

Och apropå LA-måsten så hade jag nog för en vecka sedan enbart baserat på fördomar, kunnat avfärda Disneyland som ett trångt och dyrt kaos, inget mer, men efter gårdagen har jag förstås gjort en dramatisk kovändning. Disneyland är underbart! Otroligt välskött, snyggt, bra, rejält, kul för hela familjen, sagolika och extremt påkostade attraktioner, trevlig mat, fantastisk personal – allt det där som gör att man inte känner sig ett dugg snuvad på sina nästan hundra dollar i inträde (men då ingår förstås allt förutom mat, man behöver alltså inte köpa åkband eller biljetter utöver) – utan tvärtom att man fått uppleva en hel väldig massa. Och vad gäller köerna så är det förstås ett problem. Enklast kommer man runt dem genom att gå dit en vardag i lågsäsong – det gjorde inte vi kan jag säga, Per jobbar ju vardagar – parken var proppfull! – istället använde vi oss av en tjänst som en amerikansk bekant tipsat om: ett företag, som knappt ens har en hemsida utan bara ett telefonnummer (är någon intresserad kan ni maila så skickar jag det) – där man betalar en saftig slant (men är man två familjer eller fler som delar, blir det genast mer valuta för pengarna så att säga) för en guide och som tar en igenom parken, direkt till de bästa åken och utan att behöva stå mer än någon minut i kö. Och jag tänker också att utan den här guidningen och köslipperiet hade vi säkert behövt två dagar på oss för att hinna med allt, med hotellövernattning och och övriga kostnader blev den här lösningen ändå ett mycket billigare alternativ. Hett tips, denna tjänst, om ni nu ska åka dit och ändå tänker lägga ut en hiskelig massa pengar – för barnen var det en fullkomligt magisk upplevelse och själv är jag nästan där, medan kottarna

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för liljander
  liljander

  Åh, kan inte du ta reda på vart din vän köpt sin fina hatt?! Snälla, snälla.

 2. Profilbild för Mini
  Mini

  Hej,
  Awwhhh…Jag gillar verkligen Disneyland, vi bor ju i Anaheim så i några år så var det liksom det vi gjorde på söndagarna min son tyckte det var fantastiskt att gå upp på scen och fäktas med Darth Vador,,, (starwars) och Tom Sawyers adventure Island med trä-kojan blev liksom hans lekplats. Nu är han äldre, har tröttnat att gå så ofta men vi håller en tradition att på julafton gå och se jul-paraden, får ni inte missa 🙂 det är som att gå rätt in i Askunge Sagan.

 3. Profilbild för Matilda
  Matilda

  Jag skriver som någon innan mej redan gjort men jag känner att jag också behöver veta var hatten är köpt!!

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   hatten kommer från Zara!

 4. Profilbild för Hanna

  Du är så himla fin i håret!

 5. Profilbild för Malin
  Malin

  Var till Disneyland som 6 åring. Minns än idag, som 33 åring, hur maxat det var…

 6. Profilbild för Yvonne
  Yvonne

  Hejsan!
  Skulle också vilja veta var hatten är ifrån samt hennes fina skor…?
  Ha en fortsatt fin dag, bästa hälsningar Yvonne

 7. Profilbild för yvonne
  yvonne

  Hej igen!
  Nöjer mig nog ej med hatt å skor… vill veta brallan å tröjan med!

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Okej; skor från Toms, byxor från Esprit, hatt från Zara och tröja från Lindex!

 8. Profilbild för Kristin

  Och jag undrar hon under hatten. Med skor och byxor. Kan jag få tillbaka henne snart?

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Tyvärr, mycket lutar just nu åt att jag KOMMER BEHÅLLA HENNE HÄR FÖR ALLTID!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *