Bra, tråkigt och mycket kärlek

bild-11Först vill jag bara säga att jag är väldigt glad att ni gillar Blankens, men att jag tycker det är tråkigt att ni var så många som blev utan ”The Palma” i powder pink/patent när den släpptes tidigare ikväll. Jag kikade just på statistiken och förklaringen är helt enkelt att ni var 2000 personer som var inne och högg efter skorna samtidigt – och så många par hade vi tyvärr inte. Långt ifrån. Men jag ska förstås se till att de kommer in igen – kanske inte nu i sommar, det hinner vi inte få fram, men så småningom!

Nu en helt annan sak: Ni vet hur mycket man älskar sitt nyfödda barn. Hur man håller det i sin famn och tänker att kommer någon och tar den hör klumpen så springer jag barfota till Kina och hämtar tillbaka henne om det är vad som krävs. Och sen när klumpen är sju månader och man tycker att man känner den utan och innan, kan hens minsta rörelse, skratt och behov och är helt uppfylld av vilket otroligt litet speciellt och vackert barn man lyckats skapa. Allt det där är fantastiskt, vackert, livsomvälvande storslaget, omtumlande och rörande på ett sätt som förändrar en i grunden.

Ändå är det inte lika häpnadsväckande kärleksfullt som att få en stund ensam tillsammans med sin femåriga dotter på ett café en helt vanlig onsdag. Man äter chokladbollar, pain au chocolat och dricker te och päronjuice. Hon ställer frågor om livet, man ger trevande och kanske klumpiga svar. Man tittar på hennes vackra ansikte, och förundras över den humor, intelligens, lojalitet, rättvisekänsla, rättspatos och nyfikenhet som finns under det där mjuka skinnet som alltid luktar så rent och oparfymerat – och tänker på hur ingen annan får mig att vilja vara mitt bästa jag så som hon. Ni vet hur svårt det är att inse och förstå hur universum kan vara oändligt? Fast lite mer begripligt blir det när man jämför det med kärleken. För precis på samma sätt har den en början, men inga kanter, ingen översiktskarta bara en evighet och definitivt inget slut.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Du skriver så otroligt fantastiskt! Älskar det!! Skriv en bok nån gång råååå!! 😀

 2. Profilbild för Alexandra.
  Alexandra.

  Jag är mitt i den där sjumånadersförälskelsen och satt igår förundrat och lyssnade på ”gagagaga” en hel dag. Hon lärde sig det igår och då måste man ju prova, hela dagen. Först lite tyst för att sen höja tonen och igårkväll överröstade hon både mig och sambon om vi pratade med varandra och inte henne. Jag förstår först nu den där oändliga, enorma kärleken. Jag älskar henne mer och mer för varje dag och jag funderar på hur mycket kärlek hjärtat egentligen kan hålla.

  Det jag egentligen ville skriva är att jag har följt dig länge, men är en sån där tyst följare av blogg och pod som inte kommenterar. Jag bara läser, gillar och försöker frälsa alla omkring mig att börja läsa. Du skriver så oerhört bra och jag älskar dina texter om dina barn och familj, de är så vackra och så mycket kärlek.. Och sanning. Det är inte alltid lätt, det är fruktansvärt skitjobbigt så jag vill slita mitt hår ibland men ett tandlöst leende och det är glömt. Jag är såld. Tack för att du delar med dig av det mindre roliga, ja det skitjobbiga, men framförallt för att du är så oerhört duktig på att lyfta fram allt det där fina som man egentligen känner!

 3. Profilbild för Marie
  Marie

  Jag var en sån som försökte köpa igår och skrev i min frustration en kommentar. Förstår ju egentligen hur svårt det måste vara när det är sådant tryck. Bara att gratulera till en populär doja helt enkelt och gratulera de som lyckades haffa en 🙂 Jag försöker igen senare!

 4. Profilbild för Victoria
  Victoria

  Så vackert skriver, blir så rörd!
  Tack!

 5. Profilbild för elle

  Men ja!!! Precis så är det. En oändlig kärlek som man kan ta på men som inte har ett slut. Herregud va jag är tacksam över att få ha upplevt det bästa livet har att erbjuda. Och tack till dig Cecilia för att du vet precis hur du ska beskriva känslan! Från en rörd preggo.

 6. Profilbild för Monica
  Monica

  Alltså du är bara bäst! Är så imponerad av allt som ryms i dig. Lyssnar på din podd och läser din blogg och tycker att du verkar vara en sån himla skön, varm och fin människa. Tack för att du finns och för att du delar med dig Cecilia 🙂

 7. Profilbild för Morsan
  Morsan

  Återigen… en så otroligt fin kärleksbeskrivning som bara kan komma från dig. Du är unik i ditt berättande och det är en sann fröjd att läsa det du skriver. Min dotter är 25 och ja, kärleken bara växer.

 8. Profilbild för Malin
  Malin

  Herregud! Måste sluta gå in här på arbetstid för du får mig alltid att börja lipa. Tack för att du skriver så vackert rörande.

 9. Profilbild för Casa Annika

  Så fint skrivet! Just sådant behöver jag läsa nu! Min lilla unge kommer när som helst, eller inom ett par veckor, och jag är skitskraj för förlossningen. Nämnde det för min barnmorska som inte är särskilt… bra, enligt honom ska jag helt enkelt tänka på något annat, eller minnas Columbus, hur rädd han måste ha varit när besättningen gjorde myteri. Så jag letar positiva, fina anledningar till varför det är värt att gå igenom det man måste gå igenom.

  1. Profilbild för Ce
   Ce

   Eh skit i Columbus? Sämsta rådet någonsin..

 10. Profilbild för Sophie
  Sophie

  Nu gjorde du en Blankens igen. Fick lasarna att borja grina med dina fina ord. Inklusive mig!

 11. Profilbild för my
  my

  Men åh vad du kan beskriva kärleken till ett barn. Den är för mig obeskrivlig men du lyckas som ingen annan att beskriva den så det går rakt in i kroppen.

 12. Profilbild för Cecilia
  Cecilia

  Men ja! Precis så är det! Samtidigt svindlar ansvaret också, det är jag här och nu som skapar deras barndom, måtte jag bara göra det tillräckligt bra! Så mycket som ryms i dom där små huvudena, och som det verkligen är en ynnest att få ta del av!

 13. Profilbild för Em
  Em

  Underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *