20140330-082351.jpgJag funderar ofta på exakt vad som är grejen med skor för mig. Det har varit så här sedan jag var ett litet barn, jag minns hur jag kunde gasta i timmar efter skor jag inte fick eftersom mamma inte kunde ge den till mig och heller inte förstod hur mycket de betydde för mig. Och sedan har det liksom bara fortsatt. Jag kan inte motstå en vacker sko som dessutom är bekväm och som tilltalar något i mig, och eftersom de blir så völdigt betydelsefulla och symboliska delar jag också in livet i olika skoperioder. Kopplar ihop tonåren med de svarta kängorna med Spice Girls-hög sula, mellanstadietiden med de ett par röda creepers i mocka, mitt bröllop med de svarta lackskorna med rosett på från Fendi. Skorna blir liksom bokmärken när jag sorterar och organiserar minnen. Är det någon form av rubbning detta? En fetisch minus den sexuella aspekten typ? Något som hände i min barndom i samband med att jag såg en sko och så – bam! – besatt! – eller vad? De här från Gianvito Rossi gör mig just nu knäsvag.

0 svar

  1. Hej! Vad roligt, jag är helt tvärtom! Jag är väldigt modeintresserad men totalt ointresserad av skor. Tänk om du kunde sätta ihop tips om vad en skogarderob bör innehålla? Tack för bra blogg!

  2. Tror min son, snart 2 år, är likadan. Han älskar skor. Blev lycklig när han hittade sina sandaler m flames fr förra sommaren. Skulle prompt ha på dom trots alldeles för små.

  3. OMG!! Så tänker jag också, kopplar samman olika händelser med vad jag hade för skor och väska!!
    Det ringde en försäkringskille till min man och frågade om vi behövde höja beloppet på vårt lösöre, försäkringskillens argument var- Tänk vad det skulle kosta att ersätta din frus garderob…. Min man svarar- det är inte kläderna som gör mig orolig utan de där j**la skorna…….
    I love my shoes!!

  4. Och när du nu skriver om skor och ditt bröllop så måste jag få fråga: kan du inte lägga upp en bild på din bröllopsklänning och de svarta skorna med rosett. Håller själv på att planera mitt bröllop och är ute efter något i stil med din klänning fast utan att vara gravid. Skorna låter också som min grej – vill nämligen inte ha vita skor utan gärna rött el svart. Kram och tack för bästa bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *