Hur skulle någon kunna motstå denna blicks krav? "Ge. Mig. Min. Sjal."

Jag har köpt en alldeles fantastisk merinoullsjal till mig själv. Den här handgjord i Nepal. Väldig vacker. Från Maska Den är stor och mjuk. Jag har den som filt i tv-soffan hemma, eller så hänger den över axlarna – hemma eller på jobbet. Ibland har jag den som halsduk. Jag gillar den väldigt mycket.

Det gör Rio också. Hon inte bara gillar den. Hon älskar den. Och har gjort från första sekund. Nu kan jag inte ha den på mig när hon är vaken eller i närheten, för det slutar alltid med att hon står ilsket nedanför mina fötter och kräver att få sin sjal. Hon blir liksom lycklig och ögonen glittrar till när hon får syn på den, och ja, hon sover med den på nätterna också. Inte varje natt. Men oftast. Jag har liksom inte hjärta till annat, även om det måste vara historiens lyxigaste och snyggaste gosefilt.

Men man får väl verkligen säga att det positiva med den här sjalens dubbelliv – gosefilt på nätterna, snyggsjal till mamman på dagarna – att den ju i alla fall är enormt välanvänd. Fin APK om man säger. Användning Per Krona alltså. Det var det väl du som kom på eller i alla fall har lärt mig det begreppet, Erika?

0 svar

  1. Klart hon ska ha den 🙂
    Jag använder mig av PPA (Pris Per Användning) varje gång jag ska motivera ett lite dyrare köp. Skor, väskor, vinterjacka allt sånt. PPA blir ju ingenting om man tänker på hur frekvent man använder de dyra tingen 🙂

  2. Finns väl inte en människa på jorden som kan säga nej när man får den blicken på sig, så underbart söt!

  3. Okej, jag har inga barn, så det är väl därför jag är hård som sten och känner att ”är det mammas sjal så är det mammas sjal”… men som sagt: isdrottningen, det är jag det!

  4. Haha, APK.. Har en kompis som använder uttrycket YPK-värde om alkoholhaltiga drycker, där det står för Yrsel Per Krona. Billigt vin med hög alkoholhalt har alltså högt YPK-värde 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *