En baddräkt till Ingrid

Det är så kul att jag får så mycket mail och frågor från er läsare, men tyvärr är det inte alltid jag har svaret. Och det är där ni kommer in i bilden! Jag vet ju av erfarenhet att i er samlade kunskap och kompetens kring… ja, allt faktiskt finns svar på det mesta. Kanske finns det någon badrräktsbadare där ute som kan hjälpa Ingrid som jag fick nedanstående text från? Själv har jag en svart baddräkt, och när jag hade den på mig igår när vi var på simskola med barnen, retade Per mig och sportkommenterade när jag klev ner i poolen. Jag såg väl helt enkelt ut som en misslyckad (men fortfarande hoppfull!) simmare på karriärdekis. Alteranativt som att jag tog det här med barnens simning på lite väl stort allvar.

Så. Hjälp Ingrid om ni kan. Jag kan det inte. Även om jag verkligen förstår problematiken. Det känns plötsligt otroligt fel att ha på sig sin färgglada lilla Miami-bikini när man badar i en sån där varm sjukhuspool som simskolan håller till i. Som att man typ lika gärna hade kunnat gå runt naken.

 

Hej!

Tack för en bra blogg! Våra barn är nästan exakt lika gamla, vi har dessutom hunnit med ytterligare en som nu är 8 månader. Som du förstår är tiden ganska uppbokad. Grejen är den att jag är på jakt efter en baddräkt för att kunna gå på badhus med barnen. Den ska vara snygg, inte för präktig men heller inte för vulgo. Jag har en massa bikinis, men det känns lite för ”bart”.  Har du, som ju jobbar proffessionellt med sådant här, några tips?! Jag hinner liksom inte gå runt på stan och kolla, och dessutom är väl inte utbudet så ofantligt stort i januari.

Ha det fint och tack på förhand!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Sandra
  Sandra

  Det där var nog det minst problematiska ”problem” jag nånsin hört talas om. Hur kommer man ens på det ”problemet”? Jag blir alldeles matt.

  1. Profilbild för Emma
   Emma

   Så bara för att man inte diskuterar svält och död, så kan det inte ses som ett problem?
   Hört talas om små personliga problem, sådana som påverkar ens vardag utan att göra hela världen till ett slagfält?

  2. Profilbild för Ea
   Ea

   Det där var en riktigt onödig kommentar. Trevligt att du verkar vara fri från vardagsproblem och andra småbekymmer men det innebär inte att andra är det. Dessutom framställs ju inte detta som ett jätteproblem utan personen frågar efter råd och tips. Om inte du har några att komma med är det väl mer angenämt om du låter bli såna här sura inlägg.

  3. Profilbild för Sandra
   Sandra

   Nej, alltså jag fattar att ha klädkris, hårkris, skokris osv. Men det här var så sjukt specifikt och i min hjärna udden av fåfänga eller vad man ska kalla det. Blev helt enkelt väldigt förvånad och perplex att ens komma på tanken att oja sig över rätt baddräkt/bikini till plask och lek. Menar inte att det är fel eller att man inte kan tänka på svält eller annat som faktiskt är relevant när det kommer till kritan samtidigt som man är modeintresserad. Detta var mest en reflektion över en, enligt mig, extrem fokusering på att vara rätt och snygg hela tiden. Rätt och snygg, inte bara på jobbet och nattklubben, utan även på barnens fritidsaktiviteter.

  4. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Asch, att be om råd är väl inte att vara fåfäng? Och jag tror att det varken i Ingrids eller mitt fall handlar om att vara ”rätt” utan kanske snarare att man vill känna sig bekväm bara.

  5. Profilbild för Sandra
   Sandra

   Tänkte inte på att olika situationer kräver olika ”plagg” för trivsel. Klart man behöver en strandbikini, en strandbaddräkt, en bubbelpoolbaddräkt, en swimminpoolbikini, en badtunnebikini, en varmakällor-baddräkt, en jacuzzibikini, en sjöbaddräkt, en vattenfallsbikini, en tjärnbaddräkt, en havsbikini och en plaskochlek-baddräkt. He he, skojar mest men är lite (eller kanske lite mer än lite) allvarlig.

  6. Profilbild för helen
   helen

   Det är väl inte ovanligt att man har en typ av baddräkt på badhuset och en annan typ av baddräkt på stranden på sommaren. Snacka om att leta efter saker att klaga på! Ingen tvingar dig att läsa….

  7. Profilbild för Sandra
   Sandra

   Det var inte meningen att trampa nån på tårna. Ville bara röra om och ifrågasätta lite eftersom jag tyckte att det lät så galet att Cecilias man ”retades” pga ”fel” baddräkt, och Ingrids problem att inte kunna ha en tvådelad badklädsel på plask och lek. Blir bara så trött ibland.

  8. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Sandra: Bara för att inte måla upp en felaktig bild av Per. Det finns ingen som bryr sig lika lite om att vara ball eller ”rätt” som min man, han retades inte för att jag hade ”fel” baddräkt, utan för att jag såg kul och väldigt seriös ut. Försök se bilden av en morsa som klätt sig som om det vore sim-VM och hennes tur att tävla på barnens plask och lek. Det var kul helt enkelt. Okej. Nu säger jag inget mer om det här, hej hej!

  9. Profilbild för Sandra
   Sandra

   Cecilia, jag vill förtydliga att jag inte trodde att Per hånades eller retades och var taskig mot dig. Det var därför satte jag ordet ”retas” inom citattecken. Jag lägger också ner nu. Känns inte som att diskussionen jag försökte skapa tog spinn, he he. Hej på dig.

  10. Profilbild för Sara
   Sara

   Heja Ingrid. Jag söker också efter den perfekta baddräkten, och kommer med all säkerhet gå igenom allas läsares tips här. Jag är en utav dom som inte vill visa mina bristningar på magen eller riskera att brösten ramlar ur när jag leker med barnen. Så sluta störa er över en fråga som handlar om baddräkter, med största sannolikhet handlar det inte om fåfänga, utan hur mycket man vill visa utav sin kropp.

  11. Profilbild för Maria
   Maria

   Det kan bli ett problem… Som för mig som hade en dålig bikini och skulle åka vattenskidor. Åkte förbi alla grannar/vänner på landet. Vinkade kaxigt till alla och drog förbi på vattnet. Familjen och mina barn såg dock bleka ut. Det visade sig att bikinin inte satt kvar på kroppen. Inte så kul för mig, men kul för publiken. Så därför jättebra med baddräkts tips!!!!

 2. Profilbild för extAnnten
  extAnnten

  Om du har dåligt med tid, så finns det i alla fall några olika modeller här:
  http://www.timarco.com/se/bad/baddräkter

 3. Profilbild för Eva
  Eva

  Jag köpte en sådan här i en sportaffär, WOMEN’S WATERGEM. Bra kvalité, inte tävlingssimmar-stuk. På nätaffären har de större utbud än i affären, om jag hade vetat det… 🙂
  http://store.speedo.com/c/women/sculpture?pageSize=160

 4. Profilbild för Rebecka
  Rebecka

  Jag avskyr bikini på badhus, känns liksom som jag tror jag är ngn hot mama när jag ska gå på babysim med liten. Men jag hittade en, visserligen tidigt förra våren, på Weekday som är grym. Urringad i ryggen, ganska rak vid benen så man slipper det där jagärnogenproffssimmarestuket. Värt att kolla deras utbud iaf! Lycka till!

 5. Profilbild för Ea
  Ea

  Mitt tips är zalando.se! De har en hel del snygga baddräkter i fina färger och modeller. Lycka till!

  http://m.zalando.se/damklader-badmode-baddrakter/

 6. Profilbild för J.
  J.

  Jag skickade efter en baddräkt från hm. Supersnygg! Hoppas bara jag kommer i den till sommaren för gjorde ett ”optimistköp” i nionde månaden. 😉

 7. Profilbild för Camilla

  Jag skulle rekommendera att gå in på valfri sport affär och köpa en därifrån (typ Speedo, Arena eller annat ”sim” märke)
  Dom är gjorda för att kunna röra sig utan att man råkar visa mer än man vill + håller läänge

  1. Profilbild för Emma
   Emma

   Ja, och tänk på att välja en baddräkt där materialet är Endurance eller liknande, annars blir den snabbt bara en sladdrig trasa.

 8. Profilbild för Mia
  Mia

  Panos Emporio har snygga baddräkter.
  Vet inte var du bor men i Göteborg finns de i två butiker, Frölunda torg och Krokslätts parkgata i Mölndal eller webben…

 9. Profilbild för Therése
  Therése

  Jag har köpt en baddräkt, för 199:- tror jag det var, på Stadium, märke Stadiums eget SOC. Jag köpte den för att jag går och simmar ibland och tycker det är mycket skönare att simma i baddräkt än bikini. Den är skuren under bysten och inte så v-iga ben.

  1. Profilbild för cruella
   cruella

   Precis, den har jag också, jättebra. Avskuren under bysten och inte så uppskurna ben – perfekt klassisk.

 10. Profilbild för Hanna J
  Hanna J

  Jag kikade in på Stadiums hemsida och hittade den här:

  http://www.stadium.se/varumarken/soc/klader/090850/soc-w-sw-low-

  suit-ss09?SelectedProductUUID=q8J_AAACXSMAAAEdV9os7uWa#.UQaVYYWqD34

  Tyckte iaf att den var snygg, och inte dyr heller! Kanske den Therese menade?

  1. Profilbild för Therése
   Therése

   Precis den! 🙂

 11. Profilbild för Maria
  Maria

  Hej Ingrid!
  Jag har en svart baddräkt från hm som jag älskar, den är några år men såg att det finns en liknande i vårkatalogen nu så kolla deras hemsida, hoppas du hittar det du söker 🙂 /Maria

 12. Profilbild för Helena
  Helena

  Har samma ”problem” och hittade en supersnygg på Change igår. Inte den billigaste men fin och bra modell utan att vara en speedo-variant

 13. Profilbild för Anna
  Anna

  Kolla på scampi eller Victoria secrest! Finns både strandvarianter och pool varianter! Dessutom bikinitrosa med linne, blir som en variant av bikini och baddräkt!

 14. Profilbild för m
  m

  köp en billig på h&m’s hemsida, eller kanske http://www.halens.se/mode-kvinna-bad-strand-baddrakter-93 om det är en ”o-sportig” baddräkt man letar efter.

 15. Profilbild för Anna
  Anna

  Jag har en svart som håller in magen lite. Jag skulle gå in på första bästa välsorterade tant underklädes affär. Där finns det baddräkter och tankinis och du behöver inte ens tänka själv, biträdena är superduktiga. Inte jättebilligt men man behöver bara en.

 16. Profilbild för Rebecka
  Rebecka

  Om du har ont om tid skulle jag rekommendera LaRedoute.se, då kan du shoppa mitt i natten om du vill. De har ett stort utbud, se bara till att baddräkten är utan elastan (klor äter elastan, det är därför badplagg blir genomskinliga med tiden) om du ska ha den i pool. Lycka till 🙂

 17. Profilbild för J.T
  J.T

  http://www.bravissimo.com där handlar jag både baddräkt, bikini och bh eftersom jag har stor byst och de har jättefint och bra för oss. men självklart har de samma för de med mindre byst. Jag har en svart enkel baddräkt med spänne vid ena bandet, inbyggd bh, håller in magen och så en liten rolig skärning i ryggen. Alldeles lagom. Och allt sitter garanterat där det ska!

 18. Profilbild för Sofia
  Sofia

  En perfekt fråga ju! Jag har samma problem, man vill ju verkligen känna sig bekväm när man badar med kidsen på badhuset. Fast jag vill inte ha baddräkt utan en bikini som liksom täcker lagom mycket (typ hipstertrosa och halterneck-bh), och sitter där den ska under plask och lek. Inga mönster som hör hemma på stranden…Är det någon som har förslag på det?

 19. Profilbild för Linda
  Linda

  J Crew har väldigt fina baddräkter. Funkar både på stranden och i poolen. Alt kolla på sportbutiker där dom brukar ha enkla helt ok svarta baddräkter för inte en jätte stor slant.

 20. Profilbild för Ida
  Ida

  Kolla in Change, såg en urfin baddräkt i deras nyhetsmail. Röd med vita prickar. Söt och klassisk.

 21. Profilbild för Anna
  Anna

  Jag brukar köra med Tankini, då jag tycker att badräkter plattar till bysten så den ser ut som boobisarna sitter mitt på magen 🙂

 22. Profilbild för Ingrid
  Ingrid

  Tack för alla supertips! Har inte hunnit kolla genom dem än men är övertygad om att jag kommer att bli med baddräkt efter att ha gjort det! Och till Sandra: nej, det här med baddräkt är inget ”problem” för mig.

 23. Profilbild för Johanna Sjöö
  Johanna Sjöö

  Hej
  Jag råkade glömma badkläder när jag skulle åka på SPA (hur smart är det???). I desperation frågade jag i receptionen om de hade några badkläder till försäljning. De rotar fram en svart baddräkt, lagom urringad på alla håll och kanter med kors i ryggen. Märket är http://www.extendab.se och jag är supernöjd med allt, pris, passform och kroppstäckning.
  Lycka till!

 24. Profilbild för Emma
  Emma

  Hej! En tankini med bra passform för bysten (ingen hoppar ut) och lite lösare på magen, och ett par hipstertrosor till. Så känner iaf jag mig bekväm med simning eller lek. Kolla Ellos, stort urval och du kan sätta ihop det som passar dig i färg och form. Lycka till!

 25. Profilbild för Clara
  Clara

  Jag älskar min retrosnygga badräkt från Esther Williams, finns bland annat på modcloth men även på europeiska sidor. Den sitter snyggt på nästan alla kroppsformer också, helt fantastisk!
  http://www.modcloth.com/shop/onepiece-swimwear/beach-blanket-bingo-one-piece-in-soft-black

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *