Det finns dagar när barnen kräks i mammans och pappans säng. Och man önskar att man köpt det där madrass-skyddet någon gång, så kanske inte hela bäddmadrassen hade blivit spy-marinerad och man blev tvungen att köpa en ny. Svindyr.

En stund senare kanske något av barnen kräks lite, nej fan – svinmassa – över nya soffan. Oj oj oj, vad mycket tvätt det blev nu, hela huset verkar vara kladdigt. Och är det inte kladdigt så luktar det och känns ändå… kräksigt. Tur att vi har tvättmaskin och tvättstuga. Synd bara att det var just den här dagen tvättmaskinen plötsligt bestämde sig för att inte funka längre. Det kräksluktande tvättberget just nu så stort att man kan se det från månen. Första tillgängliga tvättmaskinreparatör-tid: Fjärde januari.

Jag vill bara berätta för er att det finns såna dagar.

0 svar

 1. Nej, nej,såna dagar vill vi inte ha. Aldrig. Den ena dottern här hemma lider av emetofobi (kräksjukan). Hon är inte rädd bara för att själv kräkas utan nästan mer rädd om andra ska göra det . . . Om någon nämner order kräk eller det visas (på låtsas) på tv, rusar hon ut. Och hon kan inte åka buss eller liknande transportmedel. Det blir mycket bilkörning och taxi på våra semesterresor…Puh……Hoppas också att någon kan låna er sin tvättmaskin! Jag har 2 men bor nog lite långt borta:-(
  Krya på och hoppas ni är friska till jul.

  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara
  Sex,Sex …. eller inte sex?

 2. Lider verkligen med er!! Har själv 4 små barn och har varit smått orolig för kräksjukan sedan början av hösten… Det finns en ände på eländet, kämpa på, håll ut så är ni snart där. Styrkekram från en annan förälder

 3. Sender varme styrketanker fra Oslo! Har vært igjennom tilsvarende, og det er virkelig en styrkeprøve av de store! Hang in there!!

 4. Usch inte skoj, och inte såhär precis före jul! Själv har vi typ ställt in julen då det är allt mellan bortopererad tjocktarm, lunginflammation och feber som stoppar firandet. Men vi kanske springer på varandra i Mariestad runt nyår, vi ska också fira där. Och då får banne mig alla vara friska, eller hur?!

 5. Hörde ett superbra tips på radion, fyll badkaret med vatten och ta några skedar bakpulver lägg all tvätt där. Luktar ingenting!

 6. Fy F*n, värsta tänkbara tid för en tvättmaskin att gå sönder.
  Jag vet några som lämnar in sin bäddmadrass på kem, så den går kanske att rädda. När barnen här har magsjuka så rullar jag undan mattan vid soffan bäddar en madrass med en gammal tygvaxduk täckt med frottebadlakan framför tv´n.
  Hoppas ni hinner krya på er innan tomten kommer.
  God Jul mitt i allt kräk

 7. Nämen fy för kräkelände:(. Håller alla tummar jag har att ni blir friska till jul!! Kräksjuka är verkligen den jobbigaste(ja av ofarliga åkommor) sjuka som finns. Kryapåerkramar!

 8. Åh, jag lider med er. Hoppas ni kryar på er innan julafton!

  Jag måste bara besvära dig om en fråga igen. Jag var inne på Boots aptoket idag för att fråga om La Roche Posey, som din syster använde och fick toppenhy. Jag har precis samma problem som henne och har nästan gett upp. Jag fick, som jag befarade, ingen som helst hjälp. Hon kunde inget om märket utan sa att ”den är för finnig hyr, den är för känslig hy etc”. Sedan blev jag hänvisad till ett annat märke som skulle vara jättebra.

  Snälla snälla Cecilia, jag vet att jag inte är ensam om att vilja veta just vilka produkter det var din syster använde. Snälla hjälp oss med problemhy med detta!

  God jul!

 9. Här tänkt mycket på vilken otäck sjukdom den där kräkisen (som vi helst av allt inte vill nämna vid namn) är. Hoppas ni håller ihop och kryar på er fort och allra helst innan julafton… Kram från en trogen blogg besökare i Skåne

 10. Usch!! Jag lider med er och fasar över den dag vår tvättmaskin ger upp….Det är en välsignelse att ha en egen tvättmaskin och inte behöva köa för tid i en tvättstuga.

 11. Stackars… Förra vintern hade vi vinterkräksjuka samtidigt alla fyra. När det var över skrattade maken och jag då vi konstaterade att klarade vi det här – då klarar vi allt!

  Krya-kramar

 12. Hej Cecilia!

  Håller med de andra, fy för kräks!
  Släng ut all tvätt på balkongen/altanen så slipper de ligga inne och lukta, och skura med mycket såpa så luktar det fräscht. Sen tänder du härliga doftljus så känns allt lite bättre! 🙂
  Önskar er en riktigt god jul!

 13. Åh! Era stackare! En hel familj i kräksjuka är INTE roligt. Men det kanske är lite jobbigare så här i juletider, och när tvättmaskinen lägger av dessutom!

  Skickar lite goa krya-på-er tankar! Och hoppas ni får en fin, mysig och kräk fri jul!

 14. Usch, era stackare! Och snart kanske det (får vi väl inte hoppas) blir din tur också. Håller tummarna för att alla är friska på julafton i alla fall. God Jul och massa styrkekramar!

 15. Exakt det där var vi med om för fyra jular sedan ….. Nyligen hemkomna efter resa till släkten, mellandagar, tvättmaskinen trasig och vips drabbades hela familjen av kräksjuka … sopsäckar och minusgrader ute var vår räddning då ……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *