En klyscha – men sant

20130821-214619.jpg
Idag åkte jag och Rio – min yngsta och ganska så klädintresserade dotter – till Livly-butiken för att bunkra upp på barnkläder inför hösten (deras fina höstkollektion som för övrigt släpps i webbutiken imorgon).

På vägen dit hände två sympatiska saker (i det lilla) och jag tänkte berätta om dem eftersom de påminde mig om det där som låter och är en klyscha men också väldigt sant. Att en trevlig gest från en främling är som en liten droppe len honung som sprider sig i blodomlopp och sinne. Kanske att de påminner er om samma sak?

Först: Jag och Rio åt varsin banan på tunnelbanan och sen satt jag där och skulle ha koll på unge, vagn, handväska, påsar. Och de kladdiga bananskalen i handen. En kille som
satt mitt emot oss sträckte sig mot mig efter en stund och sa ”jag tar de där åt dig. Bananskalen. Jag ska ändå av här och kan slänga dem”. Sikken gullebulle va?
När vi bytte tunnelbana i Gamla stan satte vi oss på en bänk i närheten av två killar. Tatuerade, snusande, fotbollsintresserade byggjobbarkillar i 20-årsåldern. När den ena tände en cigg sa den andre till honom att gå iväg eller släcka den ”det sitter ju för fan en liten unge i vagnen!”. OCKSÅ gulligt. Och oväntat.

Imorgon är det jag som går och plockar folk på bananskal. Eller gör något annat gulligt. I det lilla.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Ms Octopussy

  Ja det är ju så det ska vara. Ska ha det fokuset i morgon. Idag hamnade jag dessvärre i stället i värsta lejonmamma-fajten på biblioteket över en Muminbok. Oj.

 2. Profilbild för Erikagbg
  Erikagbg

  Ibland så händer det, det där lilla som får en att tro på medmänsklighet 🙂

 3. Profilbild för Sandra
  Sandra

  Hej, vi flyttade ungefär samtidigt till Kalifornien, men jag till San Francisco. Med två små barn och allt vad det nu innebär. Jag började då följa din blogg och det har varit så många gånger som det ungefär samma vecka som du skriver om något är precis om det jag själv går igenom. Alla känslor man får, om barnen och hur man imponeras av dem, om sentimentala känslor för sitt hus hemma, om barn som inte uppför sig i affärer eller på restauranger, matlådor, osv.
  Och idag var jag med om den där snälla personen som såg att jag hade ett hemskt skavsår, så jag haltade in till kanten av trottoaren med barnvagnen och snabbt som tusan var hon där med ett plåster. Från ingenstans dök den snälla människan upp och försvann sen. Jag tänkte skriva om det på min blogg och läste ditt inlägg samma dag om ungefär samma sak. Så har det varit flera gånger sen jag flyttat hit. Så kul att föjla.
  http://www.sandrapihlstrom.com

 4. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Good stuff!

 5. Profilbild för Cyberväninnan
  Cyberväninnan

  Medmänskligheten finns djupt rotad hos de flesta. Jättefina stories, blir glad av!

 6. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Vad man kan leva länge på sånt.

  Själv hade vi en vansinnig son som satt vid en liten caféhörna utanför en butik, arg som ett bi för något jag inte minns. Då kom en mamma och hennes dotter och sträckte fram en banan till honom. Som tröst och för att han behövde den bättre. Fina, fina människor! Bara chocken gjorde honom på mycket bättre humör.

 7. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Härligt att läsa! 🙂 Sist när jag var ute och joggade och var ganska så trött, så kör det förbi en äldre herre och när han ser mig så vinkar han och gör tummen upp! Tack för den peppen! 🙂 Man får inte tappa tron på mänskligheten, det finns så många underbara människor!! 🙂

  1. Profilbild för Marie
   Marie

   Det där tänker jag alltid att jag ska göra men jag gör det aldrig. Dags att börja skrida till handling med andra ord!

 8. Profilbild för Cecilias
  Cecilias

  Härligt med lite omtanke! från de man inte känner dessutom : D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *