Nästan 5 kilo tung och 58 centimeter lång. Lilla Rio har blivit en månad gammal och lite större på alla håll och kanter.  Jag ser så otroligt mycket fram emot att få följa den här lilla krabaten. Det är ju omöjligt att sia kring hur hon kommer att vara, vilka egenskaper som blir hennes, men ändå tycker jag att man kan se eller känna visa drag redan nu. Som att hon verkar ha ett betydligt stillsammare temperament än Bonnie. Det märktes redan på BB. Hon tar det mesta med stor ro. Bara hon får käka och ligga i famnen och plira är hon nöjd. Bonnie gastade högljutt när hon fick uppleva saker första gången, som att bada eller bli tvättad i rumpan. Rio spänner sig lite på sin höjd, men håller i övrigt låg profil. Eller så är det bara så att hon lagrar och spar upp sig på energi inför ett kolikmaraton som ännu inte tagit sin början eller nåt.

Är det inbillning eller kan man se vissa sidor hos barn redan när de är så här små? Bonnie har liksom alltid varit väldigt bestämd. Charmig som sjutton, men tydlig med hur hon vill ha saker och ting. Kommer jag att säga så här om Rio om två år: ”Rio har liksom alltid varit lugn och cool av sig, inte alls lika nervig och stressad som sin mamma, utan mer… hrm, som sin pappa helt enkelt.”

0 svar

 1. Jag tror man kan se egenskaper på en bebis ganska tidigt. Har själv nyss blivit 2-barns mamma och denna bebis är betydlig mer ”krävande” än första. Första var som du beskriver Rio , tog allt med lite ro och det gör han än idag. Bebis nummer två skrek från första dygnet högt och ljudligt vid minsta omställning eller ny grej som att bada till exempel och nu 4 mån senare har det kanske blivit lite lugnare men han är fortfarande väldigt bestämd och svår att få riktigt nöjd.

 2. Måste bara säga att du har två fantastiskt fina döttrar!

  Jag kan inte riktigt svara på frågan i och med att min son bara är 4 månader än, men ända sen han föddes har han varit väldigt cool, återstår att se hur länge det håller i sig 🙂 Ska bli spännande att se vad det blir för en person av mitt lilla hjärta.

 3. Jag har tre barn, Love 9 år, ingemar 6 år och Maria 3 månader. Visst kan man se personligheter redan från start!!! Utan tvekan! Love behövde mycket hjälp att komma till ro och det behöver han fortfarande på många sätt. Ingemar har alltid varit superpositiv och självständig. Lilla Maria är så tydlig med vad hon vill utan att vara krävande. Det är så underbart att ha flera att jämföra med!! Jag vill ha fler, men är 34 nu och vill inte vara en gammal mamma!

 4. Vilken underbar bild på era flickor, så fina.
  Jag tror absolut att man kan se barnets karaktär och personlighet redan från början och att den följer med i livet. Mysigt också med två helt olika drag och att de har lite av er båda två.
  Kram

 5. Malin, 34 är väl ingen ålder 🙂 Du har ju flera år framför dig att skaffa fler barn utan att bli en gammal mamma! Tycker inte du ska tänka så mkt på det om du verkligen vill ha fler barn.

 6. Skriv din kommentar här!
  Hej!
  Det är väldigt vanligt att barn no2 håller lägre profil och är mer nöjd. Det har sin naturliga förklaring vid att du som mamma är mer coolare och van vid en liten baby. Första gången är man ju mer stel och oroar sig mer vid om barnet har det bra vilket barnet känner av.

  lycka till!:)

 7. Åh vad söta! Och så lika!!
  Det ser såå mysigt ut med två pyamas gosingar.

  Själv har jag fyra och visst kan man redan från början se deras olika personligheter!

 8. Oj oj oj, fina!

  Personligheter från start : Jäpp! Jag tycker att mina två killar stämmer överens med hur de bökade i magen till och med.

  Vår etta har alltid varit rivig, men ändå alltid positiv och medgörlig som få. Och sen kom lillen! Minns att jag redan på BB undrade varför han hade en liten bekymmersrynka mellan ögonen när han sov. Och fortfarande, ett år senare, bekymmer! Eller i alla fall jordens temprament. Härligt underbara bägge två såklart!

  Kram.

 9. Min etta skrek som en mistlur första månaderna, krävde att få äta minst en gång i timmen, vägrade ligga i vagnen och skulle helst ligga på mig dygnet runt. Det var en pärs… Nu är han snart fem år, förhållandevis lugn som en filbunke (vilka jämförelser…) med tanke på åldern och ganska självständig. Han går sin egen väg.
  Nr 2 däremot var lite bråkig i magen, sparkade mkt o hade sig. Kom ut hur lugn som helst (efter en något snabb o intensiv förlossning på totalt 2 tim, borde anat något redan där..) inget skrik, älskade att ligga i vagnen och var superlättsam att ta med vart som för han var så nöjd hela tiden. Nu däremot är han snart 3 år, har en vilja som heter duga, har selektiv hörsel, pratar oavbrutet och klättrar på allt (började gå redan vid 9 mån och hade konstant två horn i pannan av alla misslyckade försök att bestiga diverse möbler). Man kan säga att han har utvecklats åt ett helt annat håll än hur han var som bäbis. Men vilket charmtroll!
  Mina två gossar är det bästa som hänt mig, vad hade jag gjort utan dom…

  Lycka till med er nya familjemedlem, spännande och se åt vilket håll hon utvecklas 🙂

  Kram //Cissi

 10. Jag tror de kanske får sin personlighet redan i magen. Min etta sparkade som attans och levde rullan och nu när han är 5 så ska det alltid hända något. Nr 2 var mer stillsam behövde bli igångsatt för att hon skulle komma ut. Hon är jättelugn och cool idag. Nu väntar jag nr 3 och den är i magen precis som ettan, ska bli spännade och se om det blir en till bebis med mycket fart. Angående annonsen på sidan här om att tävla om presentkort på MeAndI vet du var på MeAnd I sida man går in för att tävla.

 11. Tror att dom får sin personlighet i magen. Nu har ju jag bara en iofs men han var jätte lugn i magen, stannade 16 dagar över tiden dessutom. Nu snart 8månader senare är de som att vi fortfarande har ett litet spädbarn här hemma som inte gör mycket av sig. Han är ko lugn på alla sätt och vis. Snäll, glad och aldrig ledsen eller gnällig om de inte är hunger eller trötthet. Ibland känns de inte ens som att vi har barn. Han brås helt på min far – då jag är en vilding, med stort temprament.

 12. Det är så häftigt att ha två. Man kan ju inte låta bli att jämföra dem med varandra… By the way så finns det ju inget bättre än att se storasyster pussa och krama den lilla. Det värmer hjärtat!!

 13. Jag var stensäker på att jag kunde se vissa karaktärsdrag hos min dotter redan från start. Nu när hon hunnit bli ett år kan jag konstatera att det stämde – fantastiskt kul!

 14. Psykologin lär ju att ca 50% av personligheten kommer från generna så det borde man ju kunna. Min mamma sa i alla fall alltid att det var så häftigt att all vi fyra syskon hade så olika personligheter redan på BB. En sov bara hela tiden och stördes inte av något, en skulle äta hela tiden och ville ”veta” vad som hände hela tiden, en ville prata massor, en var väldigt bestämd… Längtar efter att få barn. Det måste vara helt fantastiskt att lära känna en helt ny människa 🙂

 15. Så där går jag och tänker också! Har en treåring och när jag tänker tillbaka, tittar på foton så ser jag att personligheten fanns där från början, nyfikenheten, tempramentet, det sociala, allt! Förstod ju inte det då, men snart är lillebror här, ska bli så intressant att se redan från början!

 16. Min tvåa var mycket lugnare, coolare än min dotter som alltid varit en dramaqueen. Jag märkte oxå redan på BB att han är en helt underbar kille, inte ett pip på hela första dygnet och idag är han 14 månader och har mycket mer tålamod än sin syster. Han bara är för det mesta.

 17. Härligt att följa dina barns utveckling! De är verkligen otroligt söta och charminga (och jag är vanligen inte något större fan av kids).

  Tycker även det är kul att de är sjukt lika mig och min storasyster, hon med lite mer temperament liksom vår mamma och jag den yngre lugnare typen som har vår pappas rofyllda sinneslag. Vi tycks dessutom vara födda med nästan lika många dagars mellanrum (hon 12 nov -82, jag 30 okt -84).

  Om det blir som du siar så kan jag åtminstone lova att det blir en härlig blandning av personligheter:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *