Nu kommer jag skryta lite här, och ni kommer säkert inte tro mig; men jag lovar. Inget skitsnack. Dagens sanning och allt det där. Vi flög till Frankrike med Ryan air. Och eftersom vi hatar att släpa packning (blir alltid sura och osams = ingen bra start på semestern) och Ryan air-jävlarna ju tar en massa extra betalt om man – tänka sig – vill ha en väska med sig när man ska ut och resa, slimmade vi ner bagaget rejält. Tre handbagage. Och en resväska, jag upprepar – EN -resväska, för en veckas bortavaro. Två vuxna och två barn. Nu fanns det i och för sig tvättmaskin i lägenheten vi lånade så vi kunde tvätta när kidsens kläder blev skitiga och så. Men ändå. Tre små handbagage och en resväska. Jag tror knappt det jag skriver. Jag brukade ju vara tjejen som ensam tog med sig 35 kilo för en weekend i Barcelona.

Hur som helst. Den tighta packningen tillät bara ett underkroppsplagg (ja, förutom trosor och badkläder alltså). Jag valde mellan jeansshorts och jeanskjol. Det blev jeanskjolen. Tyvärr. Den sprack ungefär en halvtimma efter att vi landat, och stället där vi bodde erbjöd ingen som helst vettig shopping, så jag var stuck i en kjol som visade alldeles för mycket röv för att jag skulle känna mig ens i närheten av bekväm. Smakfull är inte ordet jag skulle välja när jag beskriver hur jag såg ut under den där Franrike-veckan.

0 svar

  1. Haha, underbart! Jag får tack och lov plats med två underdelar när vi tar Ryan Air till Berlin för fem dagars semester. Två handbagage på två vuxna plus ettåring, utan tvättmaskin 😉.

  2. Jag skrattar och minns att samma sak hände mig när jag åkte till NYC för något år sedan. När vi kom fram var vårt bagage borttappat och i samma stund som vi konstaterat detta sprack mina byxor! Förvisso befann vi ju oss på Manhattan så problemet var enkelt fixat.. Men vi skrattade rätt gått åt ödets ironi.

  3. Haha! Tjusigt!
    Måste säga att det var en super idé att ha gästbloggare, dom var fantastiska allihopa men jag är glad att du är tillbaka. 🙂

  4. Åkte 1v till Grekland, två vuxna, en 11- och en 14-åring med en resväska. Gick skitfint, förutom att min 14-årige son (då 1.80 lång)fick lov att åka hem i min ljusrosa kofta eftersom vi flög hem på natten.
    Har lovat honom att nästa gång är det bättre om jag måste låna hans kläder…
    Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *