En SÅN helg

I Norge avrättar en vettvilling tonåringar och spränger huvudstaden i luften.

Tågurpårning med många döda i Kina.

Någon skjuter sig själv och andra på ett kalas i Texas.

Och så Amy Winehouse. Tragiskt det också, om än i  mindre skala.

Och Bonnie och Rio är sjuka. Febriga och pyttesmå.

Det blev en sån helg. Tydligen.

Tillägg: Asså, nu larvar ni er väl? Ni måste väl fatta att jag inte jämställer eller jämför mina barns feber med händelserna i Norge? Va? Jag menar bara att det i stort, framför allt förstås i stort, men även i smått och högst privata, har varit en förfärlig helg.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för malin-malin
  malin-malin

  …och för att inte glömma katastrofen på Afrikas horn… Så sorgligt alltihopa:(

 2. Profilbild för mia
  mia

  och exakt 9 år sedan mitt liv förändrades i en bilolycka. Hatar detta datumet..
  mia

 3. Profilbild för My Eklundh
  My Eklundh

  Men det har hänt en fin sak i helgen. Vår dotter Ella har fyllt ett år. Hon är full av lycka och av full av liv. Helgens händelser fick oss att stanna upp en extra gång och bara se på henne och känna kärlek och hopp.

 4. Profilbild för Maria
  Maria

  Känns osmakligt att skriva ” det blev tydligen en sån helg” och sätta massakern i Norge i samma inlägg som en jävla knarkare som dött och sen toppa det med att dina barn blivit sjuka. Ja oj vad jobbigt för DIG att det blev just en SÅN helg, fy fan. Sen är det för jävla tröttsamt med folk som bara måååååååååååste nämna Afrika så fort det hänt en tragedi som folk bryr sig mer om för tillfälle. Jaaaaaaaaa VI VET ALLA ATT DET SKER FOLKMORD I AFRIKA VARJE DAG, så lägg ner för fan.

 5. Profilbild för Nora
  Nora

  Som malin-malin skriver glöm inte Afrika
  I Afrika råder total torka och människor och framförallt barn svälter. Det här är det värsta och sämsta sommar jag kan minnas.

 6. Profilbild för Nora
  Nora

  Tycker att fler mamma/pappa bloggar borde göra som Underbara Clara. Att skriva om svälten och uppmanna sina läsare att hjälpa till. Skäms på er!!!

 7. Profilbild för Nora
  Nora

  Maria är du medveten av att det råder svältkatastrof i Afrika och är du själv förälder? Om FN har ett krismöte och beslutar att skänka 3 miljarder till dom drabbade länderna så är det ganska så allvarligt. Den väpnade konflikten i Somalia försvårar försöken att hjälpa dom drabbade länderna. Ca 11 miljoner människor är drabbade av svältkatastrofen och dom är av akut hjälp. I vissa delar av Somalia lider mer än hälften av befolkningen av undernäring. Dom flyr i panik till läger där det sker våldtäkter och övergrepp på kvinnor och barn! Barn dör just nu och det behövs akuta insatser! Så du Maria lägg ner för fan!!

 8. Profilbild för Therese
  Therese

  Vill bara säga att jag tycker det var ett bra inlägg Cecilia, det är så svårt att formulera sig i sådana här situationer men du lyckades (som vanligt)! Hoppas barnen blir friska snart.

 9. Profilbild för Hhh

  Att dina barn har feber krymper kanske något med det övriga och går inte ens att jämföra…korkat uttryckt

 10. Profilbild för maria
  maria

  Jag är fullt medveten om svälten i Somalia och många andra länder i Afrika för den delen, och har länge skänkt pengar till olika organisationer så tack för att du upplyser mig om situationen i Afrika NORA. Som jag skrev så har Afrika inget med massakern i Norge att göra och jag är rätt trött på att höra folk nämna Afrika varje gång det sker någon annan katastrof runt om i världen. Men NORA, tack ännu en gång för att du upplyser mig om något som vi alla är till 100 % medvetna om och har varit i många många år. Härligt att du skriver att jag borde skämmas, hahahahaha, patetiskt. Om jag har barn eller inte har inte med saken att göra, mitt hjärta har funnits med det afrikanska folket långt innan jag blev mamma, men ja jag borde väl skämmas för att jag tycker att var sak har sin plats och att massakern I Norge inte hör hemma i samma diskussion som svälten i Somalia. Ja som jag skämms för den åsiken NORA, verkligen.

 11. Profilbild för Eva
  Eva

  Håller med om att du som mamma bloggare borde uppmana om att skänka till Afrika.
  Samt att dina barn är sjuka är ju jävligt ointressant och fånigt i detta sammanhang.
  Men så är du otroligt self-obsessed!!!

 12. Profilbild för Nora
  Nora

  MARIA underbart att du verkar vara en sådan fin och förnuftig människa. Jag har i och för sig inte skrivit att du ska skämmas. Jag skrev att jag tycker att mamma/pappa bloggare borde uppmana sina läsare att skänka pengar till tex Somalia där det är extra torrt just nu och att dom som inte gör det borde skämmas. Om du är en av dom borde du om någon uppmanna dina läsare att skänka pengar dit med tanke att du säger att ditt hjärta har funnit med det afrikansk folket länge och verkar bry dig mycket om dom. Dessutom har det aldrig varit någon diskussion om Norge, CECILIA nämnde bara att det varit en riktig skit helg för otroligt många människor, henne och hennes familj på olika sätt och det kan jag bara hålla med om. Jag tycker att hon då kanske kunnat nämna Afrika, men det tycker uppenbarligen inte du. Sedan tycker INTE jag att alla tar upp Afrika när det inträffar någon annan katastrof och är säker på att inte alla är 100% informerade vad som sker där. Men det är ju fantastiskt att ditt hjärta har funnits med det Afrikanska folket långt innan det här, då har du säker bidragit med mycket gott och kan vara stolt över det. Hoppas du får en trevlig sommar!

 13. Profilbild för Annie
  Annie

  Cecilia, din analys var solklar och mycket fin. Vill man missförstå så gör man det. Hoppas ni är friska nu!

 14. Profilbild för Pernilla

  Ha ha, vilka korkade kommentarer…Snacka om att inte kunna se saker i sitt sammanhang…Cecilia, bry dig inte. Men nåt säger mig att du inte gör det, det är du way too smart för.

 15. Profilbild för katten
  katten

  vilken surpuppa du verkar vara MARIA, aningens lättirriterad och otrevlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *