Vad är det med bebisar och tvättrådslappar? Vi sitter i bilen på väg mot påskfirande med familj och kompisar i Mariestad, ingen av tjejerna är särskilt förtjust i att åka bil, så det är en chansning varje gång. Det brukar sluta med att jag och Per hysteriskt sjungit om den där krokodilen i bilen, den med en för lång svans, minst nittiotre gånger för att hålla liv i de sista gnistorna gott humör innan vi nått vårt mål. Den här gången tröttnade Rio redan i Strängnäs, inga pauser hjälper, gnällröstläge-knappen är intryckt. Eller var rättare sagt. För plötsligt fick hon syn på den orange lappen på benet på hennes lilla dress. Visserligen inget tvättråd den här gången, det var själva märkets lapp. Hennes ögon blev klotrunda och typ fem gånger så stora, överläppen ställde sig som en liten strut rakt ut och hon pep av lycka. Och nu har hon suttit snällt och petat på den där lappen en halvtimma. Spelar ingen roll vilka leksaker jag ger henne, får hon en handduk med ett läckert tvättråd på konkurrerar det ut all annan form av underhållning direkt.

20110422-192541.jpg

0 svar

 1. Och vi gjorde rookiemisstaget att klippa bort tvättrådet på sonens första gosedjur. När vi på nr 2 lät lappen sitta kvar insåg vi snabbt att det var bäst att inte klippa bort några fler lappar i framtiden.

 2. Haha, undrar vad det är med ”Krokodilen i bilen”?! Den räddade oss på bilresan Gbg-Sälen med 7-månadersknodden. Han älskar den! Övriga familjen var dock ngt less efter att den gått på repeat ett antal gånger både på Cd och med oss sjungande… 😀

 3. Har du sett dom här? Kanske som klippt & skuren för Rio 🙂
  Jag har haft en till mina kottar & den blev en favorit!

 4. Det finns små snuttefiltar att köpa med massa tvättrådslappar runt om, en mycket bra uppfinning tycker jag, för det är visst något med bebisar och tvättrådslapparna! De finns att köpa lite överallt, babyaffärer och leksaksaffärer, vi har precis köpt en som underhåller en lång stund här hemma! 🙂

 5. Jag har en rosa snuttefilt med ”tvättrådslappar” runt om. Dottern fick den när hon var liten men gillade den aldrig sen glömdes den bort till sonen så den är helt oanvänd och ligger och ”skräpar” i en låda. Bara höra av dig om lilla Rio vill ha den 🙂

 6. Åhh vad roligt o läsa detta inlägg, jag skrattade igenkännnande
  Exakt samma ’last’ hade min nu 18 åriga dotter när hon var liten,vi fick sy fast tvättrådslappar på hennes favoritkudde, vi upptäckte att Nikes träningskläder hade bra o stora lappar…( Ett litet tips)

 7. Men duh, köp en riktig bilbarnstol! Hon ska sitta bakåtvänd tills hon är MINST 4år, gärna längre. Den där stolen ser nästan redna för gammal ut. Vet ni hur gammal den är? 10år är absolut max! Oavsett skick!

  Jag vet att folk inte bryr sig, men jag tror att du gör det!

  I övrigt rekommenderar jag en DVD-spelare för bil-negativa barn

 8. gud va kul, exakt samma grej med BÅDA mina tjejer som bebisa, små lappar = grymt kul att pilla på i typ 1 timmer. Just sådana små där märkeslappar eller tvättlappar på kläder el leksaker, ofta roligare än själva leksaken!!

 9. Men duh, Kerstin. Har jag sagt nåt om att de inte sitter bakåt?! Nej det har jag inte. Tummen upp för det, stora tummen! Men Bonnies stol är lite gammal

 10. När vår äldsta föddes för 4 år sedan så fick vi en typ snuttefilt som bestod av tvättlappar (som stack ut ) som E kunde pila på i det oändliga…:-D Så det finns dem som gjort buisness av tvättlappsberonedet.

 11. Jag sydde en kudde med tvättlappar/märkeslappar påsydda över hela i julklapp till min bebbe. Eneklt att göra och mycket mer uppskattat än någon annan present!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *