Jag fick ett mail av Billy som jobbar för och med Barncancerfonden. Han delade med sig av sin historia och bad mig tipsa er läsare om en väldigt vacker silverkollektion som säljs till förmån för sjuka barn. Och eftersom jag börjar stortjuta bara jag hör orden ”barn” och ”cancer” i samma mening gör jag så klart gärna som han ber mig.

Läs nedan:

”Hej Cecilia
Jag mailar dig med anledning av mitt engangemang i Barncancerfonden. Jag har en dotter som heter Linn och hon fick diagnosen Neuroblastom när hon var knappt 1,5 år och fick då 20% att överleva, detta var 1996. Linn klarade första insjuknandet bra och blev till och med friskförklarad 2002, men strax efter det fick hon sitt första återfall.

Linn förde en tuff kamp mot sjukdomen fram till den 11 juni 2006, då hon somnade in. Linn blev 11 år och 8 månader och har lämnat ett stort hål i mitt hjärta. Trots att Linn var sjuk under så många år var hon full av livsglädje och var oftast positiv. Året efter Linn hade gått bort började jag att arbeta på Barncancerfonden, egentligen av den enkla anledningen att jag vill göra skillnad, jag vill medverka till att drabbade barn får det bättre!

Vi har tillsammans med Ronald Mc Donald Barnfond och designers från by leïa tagit fram en kollektion silversmycken, kallad ”Silverhjärtat, för att samla in pengar till att bygga Sveriges femte Ronald McDonald hus

Vi behöver all hjälp vi kan få, och därför vänder vi oss nu till dig och jag hoppas att du vill hjälpa mig att göra skillnad för de cancerdrabbade barnen och deras familjer. Det skulle betyda mycket för att sprida vår kampanj. Genom att stödja kampanjen hjälper du fler barn att få möjlighet att bo i en hemlik och trygg miljö med hela sin familj under sin sjukdomstid, vilket är det viktigaste för ett sjuk barn. Att få vara nära sin kära.

Vi hoppas av hela vårt hjärta att du vill hjälpa oss!

Bästa hälsningar
Billy”

 

 

0 svar

 1. Det är så fruktansvärt att barn överhuvudtaget kan bli allvarligt sjuka. Helt fel. Så himla fint av denna far att göra något meningsfullt av sin erfarenhet. Silverhjärtat är en fin kollektion med ett ännu finare budskap.

  Här kämpar den lilla med tredagarsfeber. Så otroligt banalt egentligen. Speciellt med tanke på detta blogginlägg. Men oj vad jag lider av att se den lilla fajtas med den 40gradiga febern som härjar hennes lilla kropp. Vill bara att det ska vara över. Vill bara att min dotter skall få vara frisk.

 2. Ryser i hela kroppen och gråten är nära..

  Har precis varit inlagd på sjukhuset med vår lilla dotter på 8 månader pga andningsproblem, en gång i raden av många och det är verkligen sådär fruktansvärt jobbigt som man bara kan tänka sig.

  Men cancer är något dit tankarna inte kan vandra för man blir så rädd och stoppar sig själv. Man kan nog inte föreställa sig hur svårt de familjerna har det..

  Fint att uppmärksamma!

 3. Väldigt gripande. Smyckena är verkligen jättefina!
  Hade jag haft råd just nu hade jag definitivt klickat hem ringen ovan, den är precis i min smak (förutom att den då också är för en god sak).

  Surfade runt lite på hemsidan och fastnade för the Dreamkit, sovmössan är ju för underbar! 🙂

 4. Åh vad jag skulle vilja ha ringen. Fast rent själviskt. Och jag är fattig ensam mamma så det går ju inte, har inte råd med 1400 för en onöda. Men 120 spänn kan jag ju sätta in till fonden ändå. Det har jag råd med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *