Ett jävulusiskt gravidmonsterhumör

B90A4427

De här gravidhormonerna trissar ju somliga dagar upp en ilska som jag bara med nöd och näppe lyckas hålla inom (den stackars) familjen. Idag har hantverkare som inte kommer alls och en annan som kom sent och sen ändå inte kunde fixa det där elproblemet retat upp mig på ett sätt som i och för sig i grunden och botten är rimligt men som ändå tog orimliga proportioner. Så där så att ilskan kröp som en varm lavaström under skinnet och har gjort det hela dagen. Att det är 35 grader varmt är också fruktansvärt jobbigt och obehagligt på så många sätt, och nyheterna rapporterar om extremtunt ozonlager och jag är så avundsjuk så att jag kan dö av alla ni som får gå runt i Sverige och vara svala.

Jag och tjejerna gick och fixade naglarna efter att jag hämtat dem från skolan (med en air condition som pajat var det liksom inte ens tänkbart att vara hemma och utomhus orkade jag heller inte med. Det fick bli manikyr (åja, tjejerna fick väl mest kladda med nagellack i olika färger, men ändå) för tre – det och middag på ett pitaställe efteråt var faktiskt riktigt mysigt, men sen i bilen på vägen hem när en jävla idiotbilist helt oprovocerat tutade surt och länge på mig – ja då kom den glödande ilskan tillbaka igen. Jag satt och gjorde scener i huvudet som handlade om hur jag på filmiskt manér körde ikapp honom, slet ut fanskapet ur hans vita Kia och ba ”What THE FUCK IS WRONG WITH YOUUUUUU (yyyyyyllllll!!)”. Fast det gjorde jag förstås inte. Bet ihop tänderna och kanaliserade känslorna mot de stackars barnen som fick uppleva total nolltolerans när det skulle shampotvättas små blonda kalufser lite senare i stället.

Jag försöker verkligen tänka på att då och då njuta lite av att vara gravid, för det är högst osannolikt att det kommer hända igen. Men såna här dagar alltså; när man liksom hatar sig själv, livet, värmen, staden, frisyren och allt där emellan – då är det en tröst att tänka på att this too shall pass.

Den otroliga fullmånen som hängt över staden och i perfekt skottlinje från vår trädgård var dock väldigt vacker (men gjorde föga för att bättra på humöret).


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Helena
  Helena

  Hej Cecilia!
  Känner igen mig 🙂. Jag är också gravid med barn nummer tre och jag är så förbannad mest hela tiden. PMS konstant känns det som…
  Jag har BF 19e januari. När är det dags för dig?
  Vi får kämpa på 🙂. Här är det ju dock så där härligt höstväder. Ljuvligt med den friska, klara luften och de mörka kvällarna med tända ljus.
  Ha en fin dag.
  Kram, Helena

 2. Profilbild för A-mamman

  I perfekt skottlinje – underbart!
  Önskar dig en bättre humördag idag.

 3. Profilbild för Malin
  Malin

  Fast nu när man är över 40 så håller sig inte scenerna i huvudet längre. Nu j****r får idioter höra och märka vad man tycker också minsann!!! Det är som att man blir tuffare med åldern och varefter barnen växer upp.

 4. Profilbild för Madde
  Madde

  Ha ha – ”svala” – ha ha ha!!! Det låter ju fint, men jag fryser ända in i benmärgen (och är blöt också). Men jag måste faktiskt säga att jag ändå håller med dig. Är hellre här än där faktiskt. Minns i somras när det var över 30 grader på dagen och inte mycket svalare på natten. Jag hade feber en vecka och låg som en strandad säl i soffan och försökte överleva. Lider med dig och omfamnar det kalla, häller upp mer te och tar på varma sockor!

 5. Profilbild för Sophie
  Sophie

  Skrattar sa nar jag laser att frisyren fick hanga med pa irrolistan också. Har haft kort har for lange sen, men vet hur det kanns nar det ar ’dalig hardag” med kort har. Man kan ju inte gora ngt! Nar man har langt kan man i alla fall satta upp det. Hoppas du far en battre dag idag…

 6. Profilbild för Isabel
  Isabel

  Är inte gravid men känner ändå igen känslan av att vara ett vandrande åskmoln – uppsägningstid -3- TRE JÄVLA MÅNADER- när man är skitosams med chefen och man bara ska beta av tiden känns för tillfället som en elefantgraviditet att ta sig igenom…

  Lägg på PMS och en dunderförkylning på det så förstår ni hur trevlig jag är att umgås med… 😀

  Hoppas det blir svalare för dig snart, vidrigt med värme när man är gravid…

  Kram och önskar dig- oss en bättre dag i morgon!

 7. Profilbild för Sarita
  Sarita

  Hej hej, undrade om det skulle vara möjligt att göra texten på bloggen lite större, eller att man åtminstone kan zooma. Ser dåligt med åren. Älskar bloggen!

 8. Profilbild för Mikaela
  Mikaela

  Hej Cecilia, jag fattar precis. Även jag är för tillfället ett stort virrvarr av gravidhormoner som skapar de mest konstiga, möjliga och omöjliga humör. I somras höll jag på att bli galen på riktigt av kombinationen över 30 grader varmt och graviditet, så jag fattar precis känslan. Även nu, när det är svala 10 grader här i Sverige, får jag sitta med framför öppet fönster när jag klär på mig på morgonen, och ändå svettas jag ihjäl. Det är ingen lätt tid, även om det såklart är fantastiskt att få bära på ett barn. Men jag är extremt påverkad av alla dessa hormoner och det kan vissa dagar vara hemskt och fruktansvärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *