Ett måste i LA

IMG_6137 IMG_6289 IMG_6280 IMG_6259 IMG_6164 IMG_6231 IMG_6177 IMG_6180 IMG_6221 IMG_6164 IMG_6153 IMG_6144Jag har fått några mail och kommentarer med önskemål om en LA-guide, och jo då, jag kan börja fila på en, samla på mig härliga grejer att tipsa om, men också; läs bloggen bakåt så finns det en hel del reseinspiration där hoppas jag! Och är det något ni undrar över kan ni maila eller fråga bland kommentarerna så försöker jag svara. Jag skriver ju om det mesta vi hittar på med barnen (känns det som i alla fall, men det gör jag kanske inte?) så det är bara att bläddra omkring. Sedan, eftersom vi bor här, har vi tagit det rätt lugnt med turistandet. Vi har till exempel varken varit på Disneyland eller Universal studios (det sistnämnda säger dock gäster som varit här som har barn i 10-årsåldern och uppåt är urbra) – men det kommer väl så småningom! Igår gjorde vi hur som helst en sak som jag verkligen kan tipsa alla Kalifornien-turister om.  Santa Monica och Venice brukar vara ett av de första och mest självklara stoppen för alla turister. Ett hett tips är dock att hålla sig borta från den där läskiga (läskig som i trångt, ficktjuvsvänligt och turistfälletätt) Santa Monica-piren, som ändå är finast att se på från lite håll, och hänga på stranden eller hyra cyklar och trampa sig längs med havet mot Venice och Marina Del Ray. Det kryllar av kul folk att titta på, havet och ljuset är bedårande vackert, det finns flera roliga lekparker och caféer där man kan stanna till och cyklar man från havet och inåt samhället är det pintjockt med superhärliga kaffeställen och restauranger. Missa inte Abbott Kinney i Venice som med stor sannolikhet är en av LA-områdets hippaste gator just nu.

För övrigt: Rio har haft en sådan där kick bike, en cykel utan trampor. Igår fick hon en ny och alldeles egen cykel som present för att hon slutat med napp – och tack vare träningen på den där tramplösa cykeln tog det typ tio minuter innan hon cyklade själv. Så himla coolt faktiskt! Jag tänkte på att jag måste komma ihåg att berätta för henne när hon blir äldre att det var en alldeles fantastisk och solig lördag i Santa Monica som hon tog sina första tramptag.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för U

  Cykel utan trampor är verkligen bäst för de små, stödhjul tror jag är på utdöende eftersom de inte lär sig balansen med dem.
  Idag har vi faktiskt sol i Sthlm också, det är vi inte bortskämda med…tack för fina bilder!

 2. Profilbild för Maria
  Maria

  Neeej, inte stödhjul!
  Va duktiga dom är din småtjejer!

 3. Profilbild för Evelina
  Evelina

  För det första vill jag börja med att tacka för en ljuvlig blogg. Jag läser inte bloggar i övrigt, dem ger mig ingenting.. Men din! Så bra är den! Du verkar vara en riktigt charmig människa och det är spännande att läsa om ert liv där borta 🙂
  Ikväll testade jag att laga salladen nu tipsade om nyligen, den med kikärtor och brysselkål. Jäklar i min låda va god den var! Gärna fler sådana tips om du har några på lut!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *