Jag är storkonsument av hudkrämer. Har alltid varit. Det är det första jag gör efter duschen. Smörjer in mig. Och jag har testat det mesta. Billigt och dyrt. Parfymerat och oparfymerat. Hajpade storsäljare och små tuber som jag hittat i någon lokal butik på Samoa-öarna. Därmed gör jag mig här och nu till självutnämnd hudkräms-expert. Det finns inte en kvalitet eller konsistens som min fnasbleka lekamen inte fått möta. För tillfället står tre stora burkar i mitt badrumsskåp, och här kommer en snabbrecension av hela gänget:

Från vänster till höger:

Mei Dao från holländska Rituals, ett märke som nyligen lanserats i Sverige. En ekologisk produkt som är så där tjock och härlig i konsistensen som jag och min torra hy tycker att en riktigt bra kräm ska vara. Dessutom doftar den fullkomligt fantastiskt och sugs liksom upp direkt. En sån där blank, klibbig hinna som vissa krämer lämnar efter sig blir det alltså inte här, bara ett mjukt, lent väldoftande resultat. Min favorit av de tre! Pris, cirka 150 kr.

Lemongrass moist body butter från Natuvive. Doftar underbart men är tyvärr inte lika snabbabsorberad som Rituals-krämen. Lägger sig lite på ytan. Härlig, men inte underbar. Cirka 129 kr.

Cocoa butter formula från Palmers. Den här krämen finns väl i i stort sett varje mataffär och apotek i USA. Tror dock inte att den finns i Sverige, men något liknande går säkert att få tag i. Den här är liksom fet, liksom lite vasilin-ig, och den är grym att kleta på när man är lite brundbränd och barbent. Man får värsta härliga, oljiga benen. Supersmart knep som jag lärt mig av någon sminkös vid en plåtning någon gång. Alldeles för mycket doft och kladd för att vara vardags-kräm, men som ben-boostare – grym!

Så. Okej. Satsa i första hand på Rituals-krämen. Den är lovely.

0 svar

 1. Halloj!

  Jag använder Palmers Cocoa Butter dagligen. Blev fast när jag bodde i London. Kan tipsa om att den finns i en del afrikanska butiker i Stockholm, där de säljer hårprodukter för afrohår. B.la på Bryggargatan. Tror även att jag sett den på Voltaire’s nya butik i PUB-huset.
  Den är fantastisk för gravidmagen, motverkar stretchmärken/bristningar!

  Måste prova Rituals, tack för tips!

  //Mariette

 2. Anvander Palmers, men jag har den i fragrance free sa att det inte blir for mycket doft och blandar ihop sig med parfymen.

 3. tack för tipset! undrar dock, var kan man köpa Rituals? sedan skulle jag också vilja fråga dig om du har några tips på ekologiskt smink?

 4. Har du testat Kiehls Creme de corps? Den är bara för ljuvlig! Var kan man köpa Rituals krämen och doftar den mycket? Undviker helst för parfymerade krämer eftersom att det gärna blir för mycket.

 5. Tack för tipset!! Väldigt bra med sånna här rekomendationer, gärna mer av det! Allt från beauty till mat eller vilken som är bästa regnjackan… Det är en djungel av saker och val, så bra tips underlättar alltid 🙂

  Själv hade jag läst om ett torr-schampo från Kloranes som flera bloggare tipsat om skulle vara så bra. Så när jag var i Paris nyligen köpte jag på mig ett gäng, och fick hela rese-sällskapet att göra detsamma. ALLA älskade den 🙂 Den finns bara på apoteket i Frankrike, och ser inte så mycket ut för världen, så jag hade nog aldrig upptäckt den om det inte var för ett bloggtips 🙂

 6. Stort tack för bra tips!
  Precis vad jag behöver nu, när huden är så där fnasigt vår-vintrigt trött. Perfekt!

 7. Sa Rituals har hittat till Sverige nu 🙂 Jag bor i Holland och ALSKAR Rituals och har for tillfallet samma kram som du rekommenderar, den luktar fantastiskt gott. Men jag kan saga att alla deras kramer (i burkarna) ar precis lika skona (av de jag testat hittills) sa om man foredrar en annan doft sa ar effekten den samma. Tycker om att man far lyxiga produkter for helt okej priser (iaf ar det sa har men med tanke pa priset pa kramen i Sverige sa later det som att priserna ar jamforbara). Kan aven rekommendera deras duschkram i skumform (for att de doftar sa gott).

  Johanna

 8. Tycker du inte att det skulle kännas fräschare för huden med naturliga ekologiska hudkrämer så att man inte får i sig massa parfymämnen, mineraloljor och parabener i kroppen? Vore kul att se ett sånt test på din blogg!

 9. Rituals har helt underbara produkter

  jag är helt fast i deras sortiment, köpt mycket sedan de öppnade, och nöjd med allt!
  bra dofter och väldigt hög kvalitet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *