Eyeliner year 2013

Ni minns kanske att jag gått i eyeliner-tankar och att jag spådde att 2013 skulle bli mitt eyeliner-år? (Och för eventuella nytillkomna läsare vill jag poängtera att jag förstår exakt hur ytligt det där kanske låter. Taget ur sitt sammanhang liksom. Därför vill jag säga att det där med eyeliner-år inte är blodigt allvar, och att det finns saker som är viktigare för mig än smink. Basåattnivet)

Well. Jag gjorde som ni sa och sprang och handlade liner från Mac och en platt, vinklad pensel. Så doppar jag den i linern, torkar av på ett papper och drar en linje längs ögat. Jag trodde aldrig att jag fixa ett resultat som jag vågar gå ut ur huset med, men se det gör jag! Inte alls så svårt som jag trodde. Och himla snyggt faktiskt om jag får säga det själv. Särskilt till ljusrosa neutrala läppar.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Nina
  Nina

  Härligt!!! Snart blir det tjockare och tjockare 🙂

 2. Profilbild för jennifer
  jennifer

  Fint! Jag skulle vilja fråga dig om du fortfarande rekommenderar laura merciers färgade dagkräm?? Tacksam för svar från en 29-årig tjej som är urkass på att sminka sig…

  1. Profilbild för m47
   m47

   Jag gör det iaf 🙂 Den ger ett naturligt resultat med jämn, fin hy som har lyster men ser ”osminkad” ut.

  2. Profilbild för Sandra
   Sandra

   Jag rekommenderar den också! För övrigt har jag noterat att Cecilia Blankens endast svarar på kommentarer om hon får skälla eller håna.

  3. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Jennifer: Det beror nog lite på vilken effekt du vill ha, men precis som m47 säger så ger den ett väldigt osminkat och naturligt resultat. Är det något mer täckande du är ute efter är det här kanske inte rätt produkt. Men är du som jag inget vidare på att sminka dig är den här urbra eftersom det helt enkelt inte går att misslyckas. Sminkränder längs käken behöver du alltså inte vara rädd för. Jag ÄLSKAR den!
   Sandra: Påståenden ska ha en grund tycker jag, annars har de liksom ingen poäng. Jag är verklige ingen världsmästare på att svara på frågor, men så fort jag hinner, och på de som inte kräver en uppsats eller en timmes research för att hitta svaret på försöker jag klara av när jag har tid över. Skäller gör jag bara på dem som förtjänar det. Hånar tycker jag nog inte att jag gör över huvudtaget, men det är ju och för sig kanske något som får kategorias som en subjektiv upplevelse. Är det i din värld så att det är något jag ofta ägnar mig åt, så får jag nog tyvärr leva med att det är så du uppfattar det.

 3. Profilbild för Lisa J
  Lisa J

  Hej Cecilia! Så snyggt med eyeliner 🙂 men ack så klurigt att få till. Ett superenkelt sätt att markera den övre franskanten är att måla med svart penna innanför de övre fransarna (alltså på våtkanten). Jag målar inte helt in i varken inre eller yttre vrån utan bara där fransarna är som tjockast. Prova får du se vad bra det blir! Och mycket enklare än eyeliner. Trevlig helg!

  1. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Tack för tips! Men kan man inte göra båda två då? Eyeliner har jag ju för att jag just vill ha själva eyeliner/cateye-effekten.

 4. Profilbild för Karin

  Ja, himla snyggt!

 5. Profilbild för Helen
  Helen

  Fina Cecilia! Jag tycker det är lika kul att läsa din blogg varje dag 🙂 ofta håller jag med dig men inte alltid. Du är göra sketa snygg och cool. Eyeliner passar perfekt denna vår. Kram

 6. Profilbild för m47
  m47

  Fint! Och proffsigt.

 7. Profilbild för Anna
  Anna

  Jag är mer intresserad av vad du tycker om när du lasade ansiktet? Ipl?

 8. Profilbild för Lovisa
  Lovisa

  Himla trist att du känner att du behöver be om ursäkt för att du (också) skriver om roliga saker som kan uppfattas som ytliga. Alla människor har, eller borde ha, många olika sidor. Det är ju först då det blir intressant.

  1. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Hm. Jo. Ja. Men efter ett par år i bloggbranschen har man lärt sig när det är dags att förekomma den typ av kommentarer som ibland kan komma efter ett sådant här blogginlägg. Men jag håller helt med dig, hellre många och ibland motstridiga dimensioner i en människa, än bara en. Om jag får välja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *