B90A5110

Någon i kommentarsfältet efterfrågade en uppföljning och utvärdering av hårprodukter jag tidigare nämnt att jag gillar: Här kommer det! Inte mycket har hänt. Jag håller mig till Aveda eller John Masters Organics som jag tycker båda två kastar små mirakel över mina många och ganska så torra borst. Under många år använde jag tidigare Redken, och jag tyckte alltid att det funkade bra i början, när man precis köpt en flaska eller bytt mellan två produkter inom varumärket – men efter ett tag blev håret alltid ”gnissligt” och urlakat.

Både Aveda och John Masters organics använder sig av naturliga produkter och jag lovar och svär att det på alla tänkbara sätt är ett mycket bättre val för både hår och miljö. Fluffigt, mjukt och friskt – så känns håret! (Och väldigt irriterande då och då – dåliga hårdagar är tyvärr omöjligt att slippa ifrån helt)

0 svar

 1. Jag har provat både schampo, balsam och inpackning av ekologiska produkter men tycker inte att de är bra. Mitt ganska torra och lockiga hår är trassligt och svårkammat efter duschen, så jag återvänder snabbt till vanligare och ganska billiga märken som gör mitt hår mjukt och skönt. Kanske borde prova ditt tips ovan.

  1. Precis den upplevelsen har jag också haft. Vill köpa naturliga produkter, men slutar alltid att jag köper de ”vanliga” hårprodukterna, de ger oftast mycket skönare resultat. Men blir nyfiken på dessa ovan!

  2. Hej! Har också lockigt, lite torrt och trassligt hår… Använder John Master Organics och kan också lovorda dessa! Själv använder jag Zinc & Sage Schampo (luktar uuuunderbart!), och sen Citrus and Neroli Detangler (lättvikt), varvat med ett lite kraftigare balsam, tex det som Cecilia rekommenderar. Med mitt trassel till hår (som blir värre av att jag slingar/färgar etc.) så ställer jag höga krav på balsam. Citrus and Neroli Detangler är nog det bästa jag använt, det är allt du kan tänkas behöva för att få ett mjukt och trasselfritt hår! Testa! MEN, min erfarenhet av ekologiska hårprodukter är att man måste vara lite ihärdig när man går över från traditionella produkter. Det tar lite tid, och i början kan håret känns fett dag två… men det går över och det är värt det! Sen är det bra att tänka på att inte använda vanliga stylingprodukter heller som innehåller silikoner etc. Ekologiska schampon löser inte upp dessa lika bra (min erfarenhet) och håret känns fett snabbt. Lycka till!!

  3. Det tar tid när man ska gå över till ekologiskt, dels att hitta rätt favvo produkt (precis som när man ska byta ut något i vanliga fall) men även för att ställa om från de vanliga produkterna med massa skräp i (kan ta flera månader, men ge inte upp). Vanliga produkter innehåller just ämnen som gör att du tror att håret mår bra och är mjukt och fint men dom är oftast samtidigt väldigt uttorkande så man skapar istället ett beroende. Du kan heller inte fortsätta använda stylingprodukter med silikoner och mineraloljor då dessa inte kan tvättas bort med eko schampo. Rekommenderar alla som vill byta att läsa på mer om detta, två bra bloggar för mer info är naturligtsnygg eller ilovekologiskhudvård.

   Jag har testat många eko schampon och balsam och bäst enligt mig är Weleda wheat balancing shampoo, samt Sante brilliant care balsam. Kan verkligen rekommendera att gå över till eko, jag har gjort det successivt och bytt ut alla hudvårdsprodukter, smink, tvättmedel, diskmedel mm. Känns så skönt att ha lite mer koll på vad man använder och jag skulle aldrig gå tillbaka nu när jag vet hur mycket skräp det är i produkterna vi använder på huden varje dag.

 2. Hej!
  Tackar för tipsen! Det var precis vad jag behövde då jag precis insett att de slutat sälja mitt favvo eko schampoo!
  Nu till min lilla fråga också…jag har ungefär lika kort hår som du men får ingen kläm på det här med styling produkter. Detta resulterar i ganska många dagar med frilla liknande en svamp o andra dagar då det ser ut som en ko slickat mig över huvudet. På dina bilder ser du alltid så effortless chic ut! Vad gör du för detta o vad har du för styling prylar eller produkter?

 3. Jag har genom flera års prövande av olika eko schampon kommit fram till att JMO, är bland det bästa man kan ha för håret. Även Maria Åkerberg är bra, men balsamet från JMO är betydligt bättre. Känns även bra att det är bättre för miljön. Än vanliga schampon då

 4. Kan bara instämma i lovorden över John Masters Organics.
  Och då har jag tjockt hår som har en del självfall som med fel produkter bara blir stort, tjockt och tungt, som en mössa. Antingen frissigt volymigt, eller tungt och platt upptill. Och det behöver fukt – utan att bli fett, vilket det ofta haft en tendens till i botten.
  Ett annat alternativ som jag hittat på senare är märket Less is More. De har heller inte certifierade produkter, men naturligt och ekologiskt innehålll och inte de värsta otäcksämnena. De har också bra stylingprodukter, bla gillar jag deras stylingcreme på flaska.
  Men efter övergången till naturliga produkter tvättar jag det heller inte alls lika ofta. Har upptäckt att jag kan minska succesivt och tvättar idag ca 2(-3) ggr/v jämfört med innan minst varannan dag. Däremellan kan jag t.ex efter träning skölja ordentligt med vatten och ”tvätta” med bara lite balsam. Håret håller sig mycket finare mycket längre!

 5. Tack för återkoppling!
  Jag bestämde mig för att testa Dermorganic och känner att jag är helt fast! Mitt tjocka långa hår är inte längre en frissig tung mössa utan mjukt, glansigt och mycket mera självfall. Det tovar sig inte heller det minsta! Har fått så mycket komplimanger och frågor om vad jag gjort med mitt hår.
  Har nu även börjat använda deras hudprodukter. Så härligt! Vid den här tiden på året är jag i vanliga fall så torr i ansiktet så jag fjällar, men nu – len och mjuk som en babyrumpa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *