Idag lämnade vi Bonnie hos mormor och tog bilen från Mariestad till närmsta storstad – Skövde. Det där med mellandagsrea har ju lite så där i smyg utfasats, nu är det januarirea som gäller i stället. Men vi shoppade lite ändå. Till mig, ett fyndat halsband och ett par stretchjeans till ordinarie pris. Jag får visa bilder på grejerna i morgon, nu har jag magen full av fläskpannakaka och orkar då rakt inte masa mig upp och ner i ett par trånga brallor och ta kort.

Min egentliga plan med Skövde-trippen var att besöka stans second hand-butiker i jakt på en fårpäls. En grå, eller ännu hellre vit. Rak och enkel i modellen, helst inte figursydd. Jag tänker att vad som helst duger, jag kan sy om så att det blir perfekt. Men stadens second hand-butiker var stängda, varenda en vilket ledde till att jag nu är närmast besatt av tanken.

Så jag passar på att fråga er: Någon som har en fårpäls till salu? Eller kanske er mamma eller mormor har någon som ligger och skräpar på en vind nånstans? Allt är av intresse – hör av er!

0 svar

 1. Hej! Jag och två kompisar till driver en second hand butik i Mariestad som vårt UF-företag på gymnasiet!
  Vår butik heter Stay in Style UF och ligger i Salong hårkrökens lokaler, precis bredvid Café Mumma i Mariestad.
  Vi har ett tiotal jackor inne just nu, tyvärr ingen fårpäls, men däremot en mockajacka med fårpälsmuddar.
  Vi har öppet onsdagar 16-19 samt lördagar 10-14, du är varmt välkommen att kika in hos oss nu på onsdag för att se om du kan hitta något i din smak! 🙂
  Mvh Evelina

 2. Jag har en vit fårpälskappa (går ner till knäna) som jag ärvt av min mamma, men jag vill nog inte sälja den.. Dock har jag bara vågat ha på mig den en enda gång. Känner mig så otroligt uppklädd, och det är ju riktig päls, får för mig att folk stirrar.. Är det ok att ha den? Hur ska man bära den? Tacksam för tips hur du tänkt bära din framtida pälsjacka!

 3. Hej Cecilia! Gick förbi en anslagstavla på väg till bussen där en ordentlig och inplastad lapp hängde som utannonserade en begagnad fårakinnspäls I Bromma. Äkta finsk tror jag rubriken löd men i storlek 38? Nog för att du fött två barn men 38, lite stort va? Ring henne om du är nyfiken, 0739192545. God fortsättning!

 4. Åh, jag har inte en till salu, men vill ändå fråga lite. Jag har en fårskinnskappa, beige med lurvet ut. Lång med huva och typ parkasknäppning på sidan.
  Kan inte bestämma mig för om det är snyggt eller inte. Mamma och mormor tycker ju att den är ful för att de har haft den… men nu när det är så himla kallt skulle den sitta som en smäck, men låter det snyggt?
  Min man säger att jag ser ut som en rysk författare i den 😉 på ett positivt sätt, säger han, haha!

 5. Jag hade en men den blev snodd i ett förrådsinbrott våren 2009. Den och ett tiotal klänningar ev varierande kvalitet. Sörjer fortfarande som du märker..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *