Alltså, ser ni hur enorm den här bilen är? Jag vet inte hur jag ska fota för att verkligen fånga storleken. Vår hyrbil. En GMC Yukon. XL. GMC Yukon XL heter den. Vi kan liksom ställa in dubbelvagnen i bagageluckan utan att fälla ihop den. Man for ropa till barnen i baksätet om de ska ha en chans att höra. Och att fickparkera den här besten är en uppgift som framkallar så mycket kallsvett att man börjar undra om det redan är dags för klimakteriet. Den är så maxi att vi knappt kan använda den. Vi hade förbokat en med svenska mått mätt ändå rätt stor kombi genom hyrbilsfirman, men när vi skulle hämta ut den kollade tjejen på vårt bagage – fyra små resväskor och en vagn – himlade med ögonen och förklarade att i den bilen skulle vi aaaaaaaaaldrig få plats. Inte en chans. Så här i efterhand inser man ju att, så klart vi hade fått plats – man får väl bara knöka lite. Packa smart. Men det är kanske inte amerikaner, som alltid verkar tycka att the bigger, the better gäller på något vis, vana vid. Men just då var vi så så trötta efter flygresan att vi liksom bara accepterade hyrbilsfirmatjejens förslag om en större bil. Och en avsevärt större prislapp. Å-kääääääääj, gapade vi liksom bara helt lamt och menlöst. Gud vad lätt det är att lura en jetlaggad familj. Man går med på vad som helst, bara man snabbt som ögat får lägga sig ner och sova.

Det står många snygga bilar i garaget där vi bor. Hade jag fått välja en hade det nog blivit den här sköna muskel-Mustangen.

0 svar

 1. Men du, ”the bigger, the better” det är ju en myt, det fattar väl du också. Finns stora bilar i alla länder. Det är ju ni som varit mesiga och tackat ja till en bil som är för stor. Unket att du försöker skylla ifrån dig.

 2. Semester ska ju vara lite annorlunda fran ens vanliga vardag, sa kor man inte en bamsebil vanligtvis, sa kan det val vara kul att prova pa semestern. NAGOT enklare att kora en jattebil i USA an i Sverige! Tank pa all shopping som far plats dar bak, ha ha.

 3. Lustigt stor bil det där, blir kallsvettig bara av att se den! 😉 På semestern brukar det alltid vara något som blir lite tokigt, ni får se det som att ni blir en erfarenhet rikare. Kanske till och med gillar det och börjar extraknäcka som busschaffis?? 🙂 Fortsatt trevlig resa //. Linköpinsbo

 4. PS. ”The bigger the better” är INTE är en myt vill jag påstå, även om det självklart finns stora bilar i de flesta länder. Amerikanarna är överlag sjukt kära i sina bensinslukande bilar. (De skulle aldrig nöja sig med en liten Polo som undertecknad färdas i vid tillfällen då bil krävs!!) Men det är ju kul att få testa på en riktig fetingbil! 🙂 //.Linköpingsbo

 5. Lustig första kommentar du fick…

  Ironiskt att se när man själv har ”downsizat” från en Passat till en Golf, trots två småbarn på tre år och ett år. Bara för att man har dåligt miljösamvete. Så kör sånadär godzillabilar runt på andra sidan Atlanten. Undra hur många Golfbilar man får plats med i den?

  Du se verkligen overkligt liten ut i jämförelse.

 6. Ja jisses, vilken koloss……. Du ser verkligen liten ut bredvid den bilen…..och då är du ju ingen ”jätte” i vanliga fall heller….haha…. Men det är bara skratta och ha kul, och det verkar som det är det ni gör! Ha det så gött! Kram Berit (mitt huvud fick just upp en bild på dej och Per febrilt letandes i bilen, ”-Hallå! Bonnie och Rio var är ni??” Hahaha)

 7. Kan jeg få spørre hvor jeansshortsen din er fra? Har sett at du har hatt jeansshorts på flere bilder, og jeg er på utkikk etter en fin sådan. De finnes jo i tusen utgaver, og jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg vil ha……

 8. Åh en sån skönhet och orange med! Bjässebilen är ju bara att skratta åt. Precis som många suv:ar här hemma som nog mest köps för att man har råd.
  Kan faktiskt rekommendera eco-driving(kolla t.ex.körskolor) så att man med alla bilar lite smart får ner förbrukningen. För att inte tala om att ställa bilen ibland, gå/cykla en bit. Då kanske man också klär i så snygga jeansshorts som du gör!
  Här är det kallt men lite sol blir det kanske till helgen. Ha det gott på semestern!

 9. Amerikaner har en annan syn på bekvämlighet. Vi reste runt i USA i somras och campade lite bland annat. VI tyckte att vår hyr-Chrysler var stor och bekväm och att vi hade värsta lyxtältet med sovplats för sex och full ståhöjd.

  Amrisarna hade jättestora campingbilar med PERSONBIL PÅ SLÄP! Och jätteboxar med öl och kött till hela befolkningen och möbler och bärbara lampor och jag vet inte vad.

  Allt är stort i Amerika.

 10. Haha ja den var ju inte liten direkt! Men hellre för stor än för liten. När vi var på semester i Italien i somras fick vi en bil som tydligen italienarna tyckte var stor… men vi fick precis in alla väskor och var tvungna att packa in exakt likadant varje gång för att få igen luckan…
  Ha det så gott!

 11. Hej Cecilia

  Jag vet att du ytterst sällan gör efterlysningar men det här är verkligen viktigt för mig.
  Jag är på en utbytestermin i New York och i helgen var min pojkvän på besök. Då fick jag ett par handskar från Filippa K av honom i present. Oturligt nog lyckades jag lämna den ena handsken i en taxi när jag lämnade av honom på söndagen. Har undersökt alla möjligheter att få tillbaka handsken, har tom betalat 50 dollar för att posta en lost and found note på yellow cabs hemsida. Allt utan resultat.

  Som du säkert förstår betyder handskarna mycket eftersom jag fick de av pojkvännen och jag saknar honom massor. Självklart finns de heller inte längre att köpa någonstans.

  Därför vänder jag mig nu desperat till dig. Om någon har ett par sådana handskar i S som de vill sälja eller vet om/hur jag kan få tag i dem, snälla hör av er.

  De heter Filippa K studded glove och det va svarta jag hade.

  Hoppas du har en fortsatt underbar semester
  Kram Sofia

 12. Härlig bil! Bigger IS better! ;o)

  Jag hade en Chevy Suburban (samma som GMC – annat namn bara) ock jag älskade den. Nu har jag en ”futtig” Volvo V70, och den skall snart bytas in mot en SUV.

  Hoppas ni får det fortsatt bra där nere i Miami. :o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *