B90A1540Ni vet ju att jag samarbetar med Lindex, eller hur? Det finns flera anledningar till varför jag gillar dem, de flesta personliga och grundade i tonåren när Lindex som var den enda butiken där jag växte upp, i långa perioder också var den enda glutten jag hade tillgång till in i någon slags modevärld som jag var så sugen på. Dessutom, och framför allt – så hoppas jag ju att många av er läsare också kan ha nytta av lite tips!

Jag var i en Lindex-butik härom dagen och fick stora ögon och lätt flåsandning inne på barnavdelningen. Så mycket fint där just nu! Underbara pyjamasar och underkläder i ekologiska material för de allra minsta, men de där storlekarna har ju mina barn för länge sedan vuxit ur (buhuu) så jag fick bege mig till de större barnens avdelning och gick därifrån med en hel säck grejer. Jag är helt tokig i de där fina djurprintsen och färgglada basplaggen (finns för övrigt väldigt mycket snygga shorts på killavdelningen också – zebramönstrade och snygga hawaiibrallor bland annat) – så användbart och i det perfekta mötet mellan att gillas av barnen samt föräldrarna (är inte lika tokig i alla Mermaid-tryck som barnen gärna skulle ha på sig från topp till tå om de fick bestämma helt själva när vi är ute och shoppar). Alla nöjda.

B90A1595B90A1522Den här klänningen med små elefanter på är ju faktiskt helt otroligt fin.

B90A1698Kom hem med nya snygga baddräkter till kottsen också!

B90A1691Och en annanaströja till Rio!

B90A1590Svårfotad unge.

Visste ni förresten att 90 % av Lindex barnutbud är ekologiskt?

0 svar

 1. I tex Finland (Lindex är ju finska) har det varit massor av uppmärksamhet om hur eländiga förhållanden är för de som syr kläderna. De jobbar extremt långa pass, får inte gå på toaletten för då hinner de inte sy så många plagg som de måste. De måste sy 1000 plagg om dagen(!) och får 48 euro i månaden. Hinner de inte sy sina 1000 plagg om dagen får de jobba över gratis tills de är klara. Ibland misshandlas arbetarna..

  Så för min del spelar det ingen roll om kläderna är snygga, jag kan inte köpa kläder som tillverkas på det sättet med gott samvete. Och jag kan inte förstå HUR man kan sammarbeta med dem??? Speciellt inte när man inte behöver.

  1. Hej! Det du syftar till är en diskussion i Finland gällande produktion för Stockmann – som äger Lindex. Situationen som du beskriver stämmer inte överens med de krav Lindex ställer på arbetsförhållanden för arbetarna som producerar Lindex produkter, men jag tycker förstås precis som du alla andra med någon slags samvete att det inte är okej att det visade sig vara så i det här fallet. Men man ska kanske veta att Lindex inte äger inga egna fabriker, utan samarbetar med ca 200 leverantörer som i sin tur producerar plaggen i hundratals olika fabriker, främst i Asien. Det är ingen ursäkt förstås, men det är väl i kontrollen över dessa som det brustit. Jag vet att Lindex säger sig ströva efter bra förhållanden för arbetare och leverantörer och att dessa följer Lindex uppsatta krav. Man gör kontroller i alla led, men ändå har det brustit i det här fallet.

   Pris har länge varit ett problem. Västvärlden är snålisar som älskar att fynda, men som har svårt att förstå att lägre priser kostar på annat håll- i form av kvalitet och bristande totalkontroll över produktion. Jag tror dock att vi är på väg mot en förändring: kunder ställer högre krav och lam tänka sig att betala mer. Det är den linjen jag valt att gå efter och tro på med BLANKENS – alla våra skor tillverkas i Europa av hantverkare med bra lön och arbetsförhållanden.

 2. Förstår inte heller hur du kan samarbeta med Lindex. Vidrigt.
  Din historia hur Lindex var det enda du kunde komma åt i mode sammanhang är ju gullig om än lite tjatig. Men den är ingen ursäkt hur mycket pengar styr.
  Lindex är some tidagare komentör sade hemska. Plus kläderna är så fula. Den ananas toppen hjälp, så ful.

  1. Hoppla, här var det lite aggression som behövde pysa ut. Det finns dock bättre sätt än att vädra den i ett kommentarfält, t.ex. kan man gå ut och springa snabbt, skrika i en kudde, prata med en psykolog eller vän, eller göra mindful-övningar. Lycka till framöver! Kram kram!

  2. Fast det var ju en åsikt, precis på samma sätt som Cecilia tycker kläderna är fina.

   Jag tycker det är en viktig fråga, att fundera själv om man gillar billiga kläder så mycket så man struntar helt i hur de framställs. För några år sen fanns ju tex knappt eko kläder så det är ju ett framsteg, att folk vågade visa att de tyckte att de ville ha något bättre.

   Själv tycker jag också att det är tråkigt med dessa sweatshops och vill inte se mina barn i såna kläder, när man vet hur mycket vidrighet ligger bakom.

   Cecilia har inget ansvar, och jag hoppas att iaf Blankens skor tillverkas under bättre förhållanden. Det vore intressant att veta!

  3. Eller ja, det är klart Cecilia också har ansvar för sina handlingar.
   På samma sätt som man måste ta ansvar för om man röster på tex SD och inte tänker steget ut.

  4. Men Gud – sluta häng här & handla på Livly eller ngt annat slätstruket. Alla gillar inte samma sak, bra va?!

 3. Visst visst men jag hänger ändå upp mig på dessa sk samarbeten… Vad innebär de egentligen??? Att bloggaren får ersättning för att prata om hur bra ett varumärke är? Känns som reklam extra allt. A bit too much, ex jämfört med annonser som man ser på bloggar. De är mer frikopplade från bloggaren. Oh well, blir upp till mig helt enkelt att inte läsa om det stör mig. Gissar att många bloggare inte outar sin samarbeten utan gör det mer i det dolda. Credd till dig CB som står för ditt val.

  1. Hej Anna! Jag fattar att det kanske kan vara irriterande, och jag vill verkligen poängtera att jag är selektiv ändå. Hade jag velat bli rik som ett troll på det här hade jag urskillningslöst kunnat smyga in pokerreklam, korvbrödsreklam, vinreklam och Gud vet allt. Men jag försöker hålla mig varumärken som jag har en relation till och som jag tror kan ha relevans åtminstone för en majoritet av läsarna. För jag lägger ner VÄLDIGT mycket tid och engagemang på den här bloggen. Väldigt mycket. Och eftersom läsare inte är beredda att betala för sig, får annonsörer och samarbetspartners stå för min lön. Utan dem hade jag behövt jobba med något annat och inte haft tid med bloggen. Så man får ta det onda med det goda eller vad man ska säga.

 4. Jag tycker att det är jättebra att du är så tydlig när dina inlägg är ett samarbete med ett varumärke, och det märks att du är selektiv och vill kunna stå för det du rekommenderar. Jag tycker kläderna du köpte till Bonnie och Rio var jättefina. Fattar inte hur folk som kommenterar här kan vara så jäkla elaka, att gå fram till ett barn och säga att deras tröja är ”gräsligt ful” är väl knappast något ni skulle göra på stan?? Nä just det. Håll tyst bakom era skärmar då också.

 5. Alltså dina barn så fina… Å dina skor. Jag inväntar palma i puder och svart å det här med pumps, du är så bra cecilia! Även klippet med per å jihde var ett fint komplement till bloggens familjeporträtt, jag kände ungefär lika starkt för per som jihde gjorde 😉. Det lyser igenom att tid och energi läggs på den här bloggen, bästa läsningen. Kramar från en stammis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *