Fixad frisyr

frisyr

Var och klippte mig och färgade håret idag. Hos Helene som skött min kalufs de senaste tio åren och som alltid gör ett fantastiskt jobb. Ni vet filmen ”Mannen som kan tala med hästar”? Helene är liksom ”Kvinnan som kan tala med hår”. Jag var inte helt nöjd med färgen och så behövde den korta frisyren som förvandlats till en fluffig svamp formas till.

Det är kanske dags för en utvärdering: Vad tycker jag om att ha kort hår så här när två månader har gått?

En nackdel (och detta är ett litet Götebordsskämt kommer ni strax att märka) är att min, eh… nacke, inte riktigt är gjort för kort hår. Barret växer liksom uppåt där det slutar och det blir liksom inte alls en sådan där fin nacklinje som andra kanske har. En annan grej är att det kräver lite pyssel. Inget som kräver särskilt mycket tid i och för sig, men det ska liksom formas och fjuffas på morgnarna för att se okej ut. Man kan inte fuska och sätta upp allt i en tofs som när man har längre hår.

Fördelar? Jag känner mig cool. Som att frisyren ger mig lite extra självsäkerhet. Och så tycker jag att det passar fruktansvärt bra ihop med orange läppstift (som jag älskar) och en rätt sval och elegant feminin stil (som jag inte älskat tidigare, men som jag nu omfamnar med liv och lust). Och så känner jag mig inte som alla andra, om ni fattar vad jag menar. Jag fick liksom panik på vanligheten i det långa tråkhåret där ett tag, nu känner jag mig plötsligt lite… spännande. Obs! Jag säger inte att jag är det. Bara att det är så det känns.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Hanna

  Och jag som tyckte du var som allra snyggast på ananasbilden. Jag tror du skulle klä i ännu kortare hår. Du har ansiktsformen.

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  Jag tycker du är jättefin!

 3. Profilbild för Elin
  Elin

  Du ÄR cool i nya frippan! Var kommer dina snygga solglasögon från?

  1. Profilbild för Christine
   Christine

   De coola solglasögon är från Celine.

 4. Profilbild för Malin
  Malin

  Den där frisyren är jättefin på dig! Behåll den. Just fucking own it darling.

 5. Profilbild för Em
  Em

  Jättefint! Tror dock, liksom Hanna, att du skulle klä jättebra i ännu kortare hår. 🙂

 6. Profilbild för Sofia
  Sofia

  En riktig pixie-cut skulle vara fantastiskt tror jag! Du har ett vackert ansikte som lätt bär upp en sån frilla… 🙂 Din stil är klassisk och inspirerande – tack 🙂

 7. Profilbild för Anna
  Anna

  Hur ser du ut utan solglasögon? (du har ju det på varje bild nu när du har kort hår) OBS, du är jättefin med kort hår. Du ser cool och ung ut.

 8. Profilbild för Emma i Gbg
  Emma i Gbg

  Håller med ovanstående – du är skitsnygg i kort hår och skulle säkert klä i ännu kortare lockar också!

 9. Profilbild för mamma mu
  mamma mu

  Så träffsäker du är i dina beskrivningar, har själv kort hår och exakt, man känner sig annorlunda och lite mer självständig faktiskt, lite ”friare”. Kram.

 10. Profilbild för Morsan
  Morsan

  Ett mycket bra beslut och resultatet beskriver du bäst själv. En mycket coolare look än det långa håret, ofta med ”slarviga”halvlockar, som man ser på vareviga tjej. Du är en vinnare även när det kommer till håret. Återigen, GRATTIS till ditt skomärke, kommentar överflödig!!!

 11. Profilbild för Klara
  Klara

  Jo men du ser SÅ spännande ut! Älskar ditt korta hår. /24-årig avis tjej som undrar när hon ska sluta hitta 1000 anledningar till varför hon inte kan ha kort hår själv

 12. Profilbild för Pauline
  Pauline

  Tänkt klippa kort sen min son föddes men många sa att de bara var ”mamma-fällan” men nu 2,5år senare efter en period med långthår (löshår) gjorde jag klippet och jag älskar det! Tips mot morgonfrilla alt akutfrisyr är att ta ett hårband, fyndat många fina på barnavdelningen!

 13. Profilbild för Annika

  Mycket snyggt med kort hår! Önskar att jag själv klädde i det, men jag blir så galet ful och ser ut som en hen och det gillar inte jag alls.

 14. Profilbild för Erica
  Erica

  Du ÄR jäkligt spännande!!!

 15. Profilbild för Charlotte
  Charlotte

  Jättefin är vad du är! Kan man möjligen få tips om var denna Helene håller till?

  1. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Deevi på Bondegatan i Stockholm

 16. Profilbild för Jessica E
  Jessica E

  Du är skitsnygg!!!! Om jag var lite tuffare skulle jag också testa men jag tycker att jag har så kantigt ansikte så att jag behöver en längre hårlängd för att behålla lite femininitet. Du är ju så nätt i allt att du passar även i kortare frisyrer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *