2015-02-23 07.35.00Vi är hundvakt den här veckan, åt Karins valpvoffsing Buster. Och det är ju oroväckande underbart faktiskt. Ska jag behöva skaffa hund nu också? Räcker det inte med tre barn? Va?

Jag tänker att det här med att ha hund är lite som att alltid ha ett 38-graderfebersjukt barn runt sig. Ni vet när de är så där perfekt lugna och gosiga och bara vill mysa hela tiden. Fast med päls.

0 svar

 1. Klart ni ska ha vovve! Det är så kul och barnen lär sig ta hand om ett djur. Kram fr mig med tre kids, två hundar å fyra katter.

 2. Nej….skaffa inte en hund. Tänk nu! Jag har tre barn. De två första ett halv år äldre än dina och sen tredje snart 2…nej nej..tänk tänk tänk

 3. Hahaha! Ingenting är omöjligt är nya devisen? Eller kanske den gamla som fortsätter ha en stor talan. Kör hårt! Så kan jag se mina tre ongar, två heltidsjobb, städhjälp och sporadisk matkasse som semester.

 4. 2 barn och hund – gick riktigt bra!
  3 barn och hund …. mjae. ….

  Skulle nog vänta med hunden.

  Erika med en på 4, en på snart 3, en 4 månaders och så hunden… 🙂

 5. Om du ska skaffa hund eller inte beror helt på hur du har det ordnat med att släppa ut den (så du inte behöver ut och rasta flera gånger per dag och måste ta med/lämna barnen)? Har du inhägnad tomt den kan springa ut på själv medan du har fullt upp med barnen inne? I så fall går det säkert bra! Värre är det ju om man bor fyra trappor upp i ett hyrehus….

 6. Hundar är härliga men man skall inte glömma bort att dom behöver långa promenader och skall aktiveras och rastas. Det räcker inte att rasta på egen trägdård. Dom vill läsa dagens tidningar från andra hundar. Jag har hela tiden dålig samvete att jag inte aktiverar min hund tillräckligt. Och dom blir sjuka också osv. puuh. Vänta!

  1. Självklart räcker det inte med att rasta hunden i egen trädgård. Fördelen med att kunna släppa ut hunden i egen trädgård (vid akut behov), är ju dock att man själv kan välja/planera när man tar de längre promenaderna…

 7. Enligt mig, som själv är uppvuxen med hund. Anser jag att det är bland det finaste man kan ge sina barn, för det finns inget som är så fint som den ovillkorliga kärleken som kommer från en hund. Någon som förstår (ja, eller iaf finns där) när ingen annan gör det. Tänk vad fint för Bonnie, Rio och Remy att alltid ha någon där när mamma och pappa (ni alltså) fixar/tröstar/eller leker med de andra syskonen.

  So go for it!

  -En av tre systrar

 8. Det är underbart med dessa små gullisar! Verkligen! Men de kostar/kräver tid och energi vilket lätt är värt det. Dock är det som att skaffa en bebis med allt vad den kräver och behöver. Med tanke på att du har en liten skrutt just nu som behöver din tid skulle jag vänta med hund till din yngsta är typ 5-6 år. Blir härligare då för barnen och hunden! Den som väntar på något gött.. 🙂

 9. Jag är övertygad om att du vet att det är mycket jobb med hund, och jag tror att du skulle använd ditt sunda förnuft och klara det utmärkt. Jag vill bara säga en sak till alla som tänker på att skaffa hund. Jag har två st och de är som natt och dag. Den enda likheten är fyra ben och en svans i princip. Som med barn så vet man inte hur hundens egenskaper och personlighet utvecklas. Visst man kan välja ras och prata med uppfödaren osv, men man kan inte planera och gardera sig mot allt. Mitt råd är att känner efter om man är så pass intresserad och engagerad att man skulle vara ok med om hunden inte blir som man hoppas och tror. Att man ev måste jobba med problem och besvikelser. Vill inte vara en av dem som säger att ”det är så jobbigt och tänk dig för”, som folk sa till mig. Men det blev inte som jag trodde – alls!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *