Födelsedagspresenten

IMG_8212När jag var liten reonverade min pappa gamla bilar, han hade en röd Mercedes Pagoda från 1965 tror jag det var, och den där bilen gjorde ett outplånligt intryck på både mig och min syster. I typ alla mina barndomsminnen är den där bilen inblandad och med. Sedan dess har jag förstås haft en speciell känsla för de där gamla Mercedes cabbarna – jag minns att jag dejtade en kille någon gång i tjugoåren, för att han hade en Pagoda och för att han lovade att hämta mig i den på den där dejten – jag och min syrra brukar då och då kolla upp just den där bilen vi hade när vi var små och har till och med ringt ägaren någon gång och bett att få köpa den. Hur som helst. 1 35-årspresent av Per fick jag – inte en Pagoda (prislappen där är rätt bananas) men äkta Dallas-Mercedes (kommer ni ihåg den röda som Bobby och Pam körde?) 1979 450 SL. En mörkblå med en guldrand runt. Jag har fantiserat om att äga en sådan sedan jag vet inte när, och nu när vi är här i Kalifornien där andrahandsbilmarknaden är rätt överhettad och man kan hitta en sådan där i hyfsat skick (åtminstone sett till lacken) till ett okej pris – då var det liksom dags. Tydligen. Och det vore väl en lögn att säga att Per inte är minst lika uppspelt över det här lilla finåket som jag är, så presenten var nog minst lika mycket till honom som till mig. Nu var den här 35-åringen (bilen) faktiskt mer sliten än sin ägare (jag) – den har använts – friskt – genom åren. Så idag letade jag rätt på en alldeles fantastisk firma och åkte dit och beställde nya säten. Jag fantiserar om hur barnen kommer ha lika speciella minnen från den här bilen som jag hade från pappas som liten. Med den skillnaden bara att då, i mitten av 80-talet, kändes det tydligen helt normalt att låta sina små barn sitta bak i bilen utan varken bälte eller baksäte utan mer på själva bakluckan och svischa fram genom Västergötland. Säkerhetstänket kring barn i trafiken har gått framåt sedan dess kanske man kan sammanfatta det hela med.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Sandra /My own backyard

  Vilken fantastisk present!!! Och din årsmodell och allt 😉
  Fan vilken man du har Cecilia! Han kan han Per!!!!
  Riktigt coolt med cab och i California dessutom – vilken dröm!!!
  Glöm inte att lägga ut bilder sen när de nya sätena är på plats.
  Ha en fin dag!

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  Wow! Cool! Bildregn på bilen sen när den är fixad.

 3. Profilbild för Susanna
  Susanna

  Haha! Jag har också en del obskyra bilminnen från när jag var liten, bl.a att det var helt normalt att mina kusiner och syskon fick åka i bakluckan på en filt när vi var för många att få plats i bilen. Inga konstigheter alls att en 5-åring stuvades in på samma sätt som hunden, ”vi åker långsamt” var argumentet för att ingenting skulle kunna hända.

 4. Profilbild för Emma i Gbg
  Emma i Gbg

  Wow vilken fin present! Är själv svag för just gamla retro-mercedes med cab . Njut av nya åket och lägg gärna upp lite fler bilder sen – kanske när du kör nedcabbat och det blåser så där i håret som man kan se på Pamela när hon kör på uppfarten till Soutfork 🙂

 5. Profilbild för Sophie

  Wow! Sjukt avis! Och jag har inte ens korkort! Kommer aldrig glomma nar jag sag forsta avsnittet av Dallas, nar Bobby tog Pamela till Southfork for forsta gangen i en rod Mersa cab. Sen dess har det varit min favvobil. Sjukt bra och genomtänkt present av din man.

 6. Profilbild för Sara
  Sara

  Helt rätt och så coolt av maken! NJUT!

 7. Profilbild för Renée
  Renée

  Cool cab car! Grattis!!

 8. Profilbild för MiUSA
  MiUSA

  Gud vad läckert!! Så himla awesome. Grattis!!

 9. Profilbild för Mady

  Vi har en sån bil samma färg fast grön. Tag hem din så kan vi köra ikapp.Grattis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *