Föräldrar – en pinsamt känslig sort

De här små krumelurerna sitter på ett papper på kylskåpet, och gör mig så rörd, lycklig, varm och jag vet inte vad – och egentligen vet jag inte varför. Det är bara så sjukt gulligt. De där N:en. Kampen och koncentrationen som krävdes. Den lilla pannan som var alldeles ihopskrynklad när hon skrev. Hur hon tittade på pappret och balanserade tuschpennan längst ut i spetsen för att få allt rätt. Pustade stolt ut när det var färdigt: Titta mamma! Ögonen svämmar över och jag måste torka bort någon liten tår varje gång jag tänker på det. Vad är det med oss föräldrar? Varför blir man så ofattbart lättrörd och känslig? Jag gillar det. Men jag förvånas över hur otroligt gråtmild de där barnen gjort mig.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Anna

  Å vad fint! Försigkommet av en liten treåring.

 2. Profilbild för tiajajja
  tiajajja

  Det är KÄRLEK <3

  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara
  Ett sargat ollon…

 3. Profilbild för bodycomf

  Känner igen det där. Här har vi torkat tårarna under middagen ikväll, när precis nyblivna 4-åringen med stolthet i blick och röst berättat att hon är KÄR! Att hennes hjärta är ”alldeles silvrigt” och att hon klipper hjärtan till den utvalda pojken på dagis. Hjääääälp!!!! Snart är hon stor!!! 🙂

 4. Profilbild för tutik

  Den här bloggen ska jag börja följa.

 5. Profilbild för R
  R

  Jag har en låda med barnens teckningar/skrivningar som bitvis är suddiga av deras mammas -rörd till tårar- tårar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *