Företag vi kan gilla lite extra

För er som inte hängt med från början måste jag uppdatera en sväng kring ett litet projekt som dykt upp i bloggen lite då och då under sommaren. Så här: Karin, en fantastiskt fin tjej, är mamma till (bland andra) Frans, en mycket sjuk men stark, tapper, underbar, charmig och makalös liten plutt. Karin med familj har sedan i vintras spenderat alldeles för mycket tid på Q84, canceravdelningen på Atrid Lindgrens barnsjukhus. För ett tag sedan fick jag ett mail från Karin, som så småningom resulterade i att en massa härliga, bussiga företag (tack Lindex, KappAhl, WeSC, Olila, Happy Socks, Design house StockholmRizzo och Accent, LeKiosk och Yves Rocher!) skänkte lådvis av presenter till de äldre barnen på Q84. Tonåringarna som är för stora för gnuggisar och klistermärken som tröstpresenter när de stuckits med en spruta eller gått igenom en tuff behandling. En ny snygg väska eller ett par hörlurar tar inte bort sjukdomen, sorgen och eländet – men att få välja och vraka bland härliga presenter kan skingra mörkret om så bara för någon minut. Och det kan vara värt mycket när livet är som tuffast. Personalen på Q84 hälsar och berättar att gåvorna är enormt uppskattade bland tonåringarna!

I helgen var Karin hemma hos mig och hämtade upp en ny laddning med gåvor till Q84. Presenter från bussiga företag som jag tycker att vi ska gilla lite extra.

Så. Megabamsetack till Synoptik som skänkte en låda med solglasögon från Rayban, Tommy Hilfiger, Marc Jacobs, Dolce & Gabbana och Prada. Inga dåliga presenter direkt!

Stort tack också till vänner i skönhetsbranschen som skänkte två stora säckar med nagellack, läppstift, läppglans och andra sminkprodukter från bland annat Chanel och Shiseido.

Ett fruktansvärt stort tack till skatemärket DC och Skateout som gav bort en hel låda med skor, luvtröjor och T-shirts. Jag har en känsla av att de här grejerna kommer bli enormt uppskattade där borta på Astrid Lindgrens.

Vi tackar också Odd Molly som gav en påse med vad vi tror är nyckelringar med ett par boxhandskar på. Symboliskt, kan man ju tycka!

Slutligen, stort tack också Lumene som också skänkte en stor låda med sminkprodukter!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Paula

  Det här gör mig så varm i hjärtat.

 2. Profilbild för Mikaela
  Mikaela

  Jag blir alldeles tårögd.

 3. Profilbild för Helena
  Helena

  Fantastisk idé Karin och toppenbra Cecilia som uppmärksammade och hjälpte till. Jag är glad att vi kunde bidra litegrann! Stor kram Helena/Skateout

 4. Profilbild för soovintage

  Du är en förebild.

 5. Profilbild för m47
  m47

  Detta är det bästa du gjort!

 6. Profilbild för Gunilla
  Gunilla

  Skriv din kommentar här!
  Toppentjej…
  Min pappas brorsa dog just i sjukdomen men han var nog för gammal för att få en present från dig/företagen…
  Men det är toppen för de yngre!

 7. Profilbild för Matilda

  Hur gör man för att skänka saker? Kontakta gärna mig, jag vill vara med!

  Matilda

 8. Profilbild för Catrin
  Catrin

  Helt fantastiskt!

 9. Profilbild för Emsan
  Emsan

  Jippi, vad glad jag blir! Bästa, bästa människa 🙂

 10. Profilbild för Sara

  Åh. Mitt gravida mammahjärta svämmar över. I början av 80-talet när min lillasyster låg på barncanceravdelning fick barnen nöja sig med ett klistermärke, på sin höjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *