Förmodligen inavlad

podd avsnitt 28

Kompisar! Ett nytt avsnitt av Blankens Swanberg hittar ni nu på här på Itunes eller om ni hellre vill lyssna via Libsyn så finns vi här. Vi pratar om Johannas bror i NY och en kompis till mig här i LA som genom salivprov kunnat kartlägga sitt exakta geografiska ursprung med avstamp tusentals år bakåt i tiden. Jag drömmer om att få vara judisk och asiatisk i en härlig mix, men inser att det nog tyvärr inte är mer inavlad grisbonde i mitt blod. Och så heter också avsnitt 29: Blankens – hundra procent inavlad gresabonne.

Dessutom! Pratar vi om hur min Rodeo drive-barnmorska uppmanat mig att köpa en bok om hur man äter för att lyckas föda en liten bebis (galenskap!) samt om Per Holknekt i medierna, Tom Cruises utträde ur Sceintologin och en massa mer! Det vore kul om ni ville lyssna! Tack!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Alice
  Alice

  Löjligt underhållande. Precis som vanligt! Tack för i dag! =)

 2. Profilbild för cathis
  cathis

  Jo, är väldigt sugen på Rodebjer beta Black till hösten men funderar på om du kommer släppa nånting liknande nu snart? Chipp!

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Hallå!
   Om du har instagram kan du gå in och kolla på yourblankens och en modell som heter The Roxy (instagrambilderna finns också på blankens.com) – den kanske kan vara något för dig? Elegant och med klack, men superskön och lätt att gå i. Dubbel drakjedja! Kommer i brun mocka/svart samt i grå mocka.

  2. Profilbild för cathis
   cathis

   Toppen, tack!

 3. Profilbild för Anne
  Anne

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19425197.ab

  Det får mig att tänka på den här artikeln, vilket är helt sjukt! Visst att man kan äta hälsosamt för att man kanske mår bättre av det (men aldrig har det där lilla extra varit så gott som under graviditeten..). Men det viktigaste är väl stt få ett friskt barn och att försöka få ett litet barn, nej helt galet.

 4. Profilbild för Emmelie
  Emmelie

  Hejsan! Jag har följt dig ända sen du bloggade för Expressen och följt dig hela vägen till hit. Älskar din stil, humor, dina tips osv. Så den här podden är ju verkligen något extra… Om jag nu kunde följa den. Men det kan jag inte. För jag är döv och missar ALLT 🙁

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hur kan man göra? Finns det ngt sätt att översätta /transkribera till skrift? Eller det kanske inte är värt/funkar? Är du helt döv eller ”bara” hörselskadad? Kan man kanske översätta en pod till teckenspråk?

 5. Profilbild för Anna
  Anna

  TOKIG barnmorska du har. Byt.

  1) du är frisk, har fött 2 friska barn efter 2 normala graviditeter/förlossningar – right?

  2) Din man är väl ingen pygme direkt? Inte du heller. Långa (och snygga!) ! Hur mkt ni vägde vid födseln själva kan def. påverka dina barns födelsevikt.
  3) du äter ju inte bara socker och snabbmat väl?! Och har inte fetma?

  Just det – din barnmorska snackar om risker som knappast berör dig. En verklig risk är dock att man svälter/bantar under graviditet, särskilt om man redan är mager/smal. Undernäring hos mamma och foster kan vara superskadligt.

  Jag blir så ARG över denna omotiverade hets på gravida kvinnor. Jag fick kritik över att min mage var ”liten” mm men åt bra och normalt och var fullt frisk. Sen födde jag också 2 helt normalviktiga & friska barn på 3 kg och 3,7 kg. Längden är ju också intressant. Kan slå mig i backen på att Rio var minst 52-54 cm lång.

  Tycker du borde ha kontakt med vård i Sverige med för att få en balanserad motvikt till avarter i LA:s mödravård (inte för att Sverige är perfekt men ändå).

  Lycka till & var sunt skeptisk, kram!

  http://unicef.se/fakta/undernaring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *