Fråga honom vad ni vill

Ni undrar kanske vad jag gör hela dagarna? Jag har ju börjat jobba igen efter föräldraledigheten, men med vad vill den nyfikne kanske veta. Så här ligger det till. Jag spenderar stora delar av min tid tillsammans med en alldeles fantastisk man. Andreas Lundstedt heter han och ni känner så klart igen honom från Alcazar, Melodifestivalen och en herrans massa andra ställen. Andreas är en osannolikt skön, klok och rolig människa, som levt ett spännande och bitvis rätt jobbigt liv. Det är det vi tillsammans beskriver i en biografi som kommer nästa vår. Alltså. Han berättar sin historia. Jag hjälper till att så att säga paketera den.

Så. Nu undrar vi om vi kan få be om input från er. För att inte missa någon viktig detalj (man kan ju lätt bli lite hemmablind eller snöa in på fel grejer). Vad vill ni veta? Om Andreas? Om HIV? Om hur det är att leva med HIV? Om tankar kring livet, döden eller något helt annat? Stora och små frågor – allt ni kan tänkas undra över. Och bekymra er inte om att vara pk eller finkänsliga. Jag lovar, med Andreas godkännande – ALLA frågor är relevanta och spännande, inget kan bli fel. Nedan i kommentarsfältet. Om ni har lust.

Puss och kram från oss


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Mariekex
  Mariekex

  Oj! första kommentaren : )
  Jag undrar var eller hur Andreas hämtar sin styrka och livsglädje? Han verkar vara en sån fin kille. Önskar honom allt gott. Krama!!
  (å dig med förstås)

 2. Profilbild för Anna
  Anna

  Då måste jag fråga om det är sant att han aldrig berättade för Magnus Carlsson om sin HIV, under deras förhållande?

 3. Profilbild för M
  M

  Jag undrar hur det känns att vara den enda offentliga personen som har gått ut med att han har HIV? Rimligtvis så måste det finnas fler, men man kanske kan gissa att de inte är offentliga med det eftersom det fortfarande är stigmatiserande?

 4. Profilbild för Thela
  Thela

  Hej!
  Jag undrar hur det är att dejta med HIV. Berättar du på första dejten eller väntar du tills det känns som att personen inte kommer sticka direkt? Hur har det allmäna bemötandet varit när du berättat?
  Kram

 5. Profilbild för Stina

  Jag kommer inte på någon fråga, men jag väntar med
  Spänning på boken. Gillar er båda skarpt! Lycka till! Kram

 6. Profilbild för Camilla
  Camilla

  Jag tycker att Andreas står för så mycket livsglädje och när man ser honom i rutan så vill man typ bli vän med honom! Var får han styrkan ifrån? Stöter han ofta på fördomar om HIV, hur ser dom ut, hur tacklar han det? Kul ”projekt”.. Heja er!

 7. Profilbild för Eunice Aguilar
  Eunice Aguilar

  Skriv din kommentar här!Hej
  Mitt namn är Eunice Aguilar och jag arbetar med Rezidors hotellkedjor Radisoon Blu, Park, Regent och Hotel Missoni. Vi ska annordna en blogglunch tillsammans med Allt om Resor och deras nya chefsredaktör Frida Boisen. Vi skulle gärna se att du kommer på den!

  Lunchen äger rum nästa veckan på Radisson Blu Strand vid Nybrokajen i Stockholm. Jag skulle dock behöva din mejl adress för att kunna skicka dig fler detaljer och inbjudan. Går det bra?

  Allt gott
  /Eunice

 8. Profilbild för Fia B
  Fia B

  Jag undrar om Andreas har någon typ av gudstro?

 9. Profilbild för Lili
  Lili

  Jag vill höra ALLT om Niklas! 😉

 10. Profilbild för Lizzy
  Lizzy

  Min fråga är kanske väl intim, men jag undrar, går det att njuta av sex efter HIV-besked? Jag menar, man måste ju vara så rädd att smitta sin partner. Över huvud taget är jag intresserad av fördomar och sex i förhållande till homosexualitet och HIV. Hur hanterar man alla dessa fördomar som finns? Varifrån får han styrkan till det?
  Puss o kram right back attcha!

 11. Profilbild för Viola
  Viola

  Hur fick Andreas reda på att han var HIV smittad? Reaktionerna? Törs man tänka framåt, dvs. om 5 år så kanske han och Niklas har barn? och liknande.. Hur fungerar sjukvården för HIV smittade i Sverige? Har spenderat tid i Australien och där är det skräckinfo som går ut, bilder på liemannen, ganska brutalt.. Är det något speciellt han måste tänka på varje dag, blir han påmind varje dag?
  Lycka till båda två!

 12. Profilbild för Thea
  Thea

  Det vore intressant att veta hur det känns i kroppen, trots att man får mediciner som bromsar det hela ngt. Märker Andreas av det varje dag? Gör det ont i kroppen..eller mår han som vanligt, som innan han fick HIV. Det känns som att många tror att ”man kan ju leva på precis som vanligt, det märks knappt”.

  Mvh
  Thea

 13. Profilbild för Maria
  Maria

  Jag undrar vad som motiverar honom att stiga upp på morgonen. Och så tycker jag att han verkar utstråla sådan positiv energi, hur lyckas han med det? Om han hade träffat sig själv vid typ, 20 års ålder, vad hade han gett sig själv för råd?

 14. Profilbild för Madde
  Madde

  Vad generöst och starkt av Andreas tycker jag!

  Jag undrar hur han ser på ansvaret angående smittorisken när man vet att man har HIV. Talar man om för partner, skaffar man barn osv. Hur går denna debatt i runt om i världen, finns det lagar om detta? Vad han anser är moraliskt, rätt och fel osv…

 15. Profilbild för Elisabeth
  Elisabeth

  Enligt Magnus Carlsson så fick han aldrig reda på att du Andreas hade HIV under ert förhållande. Jag undrar om inte det är straffbart att låta bli att tala om? Sen undrar jag också om Andreas tror att han har blivit mindre dömd av omgivningen för det han gjorde mot Magnus för att de båda är kända? Man hör ju om andra som inte har informerat sexpartners om sin HIV och de kallas ju för den fruktade ”HIV mannen” osv. Varför döms folk olika?

 16. Profilbild för Aniika
  Aniika

  Hej, den boken kommer jag vilja köpa!

  Jag skulle gärna vilja veta hur det gick till när han fick sitt HIV-besked. Visste han direkt vem som hade smittat honom? Och om han vet, hur känner han för den personen? Om det hade hänt mig hade jag känt sådant oerhört hat mot den som hade smittat mig. Hur lever man vidare med den känslan?

  Mvh Aniika

 17. Profilbild för Josefine
  Josefine

  Om jag inte minns fel så lever Andreas i en realtion just nu. Hur hanterar man närheten och sexlivet när man samtidigt måste vara väldigt rädd att smitta den man älskar? Hur påverkar det relationen?

 18. Profilbild för Yvette
  Yvette

  Skriv din kommentar här! Det ser ut som att Andreas har gått ner i vikt en hel del!!
  Hur står det till?Börjar det gå utför nu!?

  God Bless!!!

 19. Profilbild för Signe
  Signe

  Skriv din kommentar här! Det finns så mycket okunskap kring HIV, det märker man på kommentarerna. Därför är er mission att informera! Om man lever med en hiv smittad person så är risken mkt mindre att smittas av hiv pga bromsmedicinerna som tar ner virushalten, det är större risk att snuska runt med någon”Icke-smittad” som kanske har viruset men ej är medveten om detta. Eller har jag fel? Andreas är så modig och hans berättelse BEHÖVS! Ser fram emot boken! Kram.

 20. Profilbild för emma
  emma

  Men åh vilket skoj projekt, när är det tänkt att boken ska släppas?

  Jag undrar vad i Andreas uppväxt/bakgrund som har präglat honom mest. Vad är det som har gjort honom till den varma människa han verkar vara idag? Har han alltid sett på med- och motgångar med en så positiv livssyn som han verkar göra nu? Vad drömmer han om idag?

  Kram på er tillbaka!

 21. Profilbild för emma
  emma

  Sorry, läste lite fort. Ser nu att boken släpps nästa vår.

 22. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Andreas verkar vara en så bra kille, jag är himla nyfiken på hela Alcazar tiden såklart – har säkert massa roliga anekdoter från deras storhetstid!! och sedan naturligtvis hur han dealar med sin HIV dagligen…fördomar från andra, rädslor? Ser fram emot biografin : )

 23. Profilbild för R-M
  R-M

  Åh så skoj, man kan inte bli annat än glad av denna kille han verkar så genomsympatisk en man bara skulle vilja ha i sin närhet, lycko dig.
  Jag skulle också vara intresserad av vem / vad som har fått honom att bli denna underbara person, vem har inspirerat och format honom. Vill också veta lite mer om hans karriär, hur den startade, vad han har jobbat med innan Alcazar tiden.
  Trevlig helg!

 24. Profilbild för Ninni
  Ninni

  Jag vill gärna höra om när Anderas kom ut ur garderoben. Om han ibland önskat att han var straight för att samhället är, vad jag tror, enklare då?
  Om han haft förhållande med tjejer eller alltid vetat om att han är homosexuell?

  När man fått ett HIV besked, blir man mer benägen att uppfylla sina drömmar? Jag tänker att jag ofta drömmer om saker som jag vill göra i framtiden, vågar man vänta på framtiden eller ser man till att leva i nuet som HIV positiv?

  När man lever med HIV, börjar man planera inför döden? Låter kanske lite hemskt men planerar man sin egen begravning för att underlätta för andra?

  Om han hade fått vara någon annan för en dag, vem hade han velat vara då? Vems liv skulle han vilja se och uppleva på nära håll?

 25. Profilbild för Therese
  Therese

  En massa frågor här nedan, så jag har ingen som redan blivit ställd. Vill bara säga till Andreas att han verkar vara underbar och genom rar!

 26. Profilbild för m47
  m47

  Men vilket roligt uppdrag! Fan vad bra du är! KRAM

 27. Profilbild för Den lilla Sparrisen

  Vad har Andreas för relation till sina föräldrar? när kom han ut för dom? Hur tog dom beskedet om att han hade HIV? Hur länge hade Andreas levt med HIV innan han tog beslutet att berätta om det i media? Känner han att folk behandlar honom annorlunda nu efter att han berättat än innan?

 28. Profilbild för Carolina
  Carolina

  Cissi – låter som ett spännande uppdrag!

  Andreas – vilka är framtidsdrömmarna? Barn? Har själv två gayvänner som fått barn tillsammans med barndomsvän. En urgullig lite tjej som har det makalöst bra med två toppenpappor och en supermamma. Men det är klart, för föräldrarna är det jobbigt att inte ha sitt lilla gryn jämt…..

  Lycka till med bok och trevlig sommar!

 29. Profilbild för Karin
  Karin

  Personer som får svåra besked i livet brukar efter ett tag säga att de försöker leva i nuet. Jag undar om det är likadant för Andreas och hur det så visar sig?

  Finns det någon utmaning som både privat och arbetsmässig som han vill ta tag i?

  En perfekt dag, hur ser den ut?

 30. Profilbild för kicsimagdi60
  kicsimagdi60

  Kedves Andreas és Cecilia!
  Ha ez a könyv most lenne a kezemben, már akkor is késő lenne! Annyira örülök és repesve várom a jövő tavaszt! Nem vagyok egy nagy könyvmoly (sajnos), de ezt a könyvet tuti, hogy elolvasom. Nagyon remélem, hogy majd nálunk is kapható lesz. De, ha nem, akkor megrendelem. Nem számít, hogy ha svédül van. Majd lefordítom. De az sajnos nem teljesen tökéletes (mint az már kiderült), ezért is írok most a saját nyelvemen. Remélem ezért nem haragudtok. : )
  Már szinte minden kérdést feltettek az előttem szólók. Minden érdekel!!! Én ugyanis alkottam egy képet Andreasról. Nagyon kíváncsi vagyok mennyire egyezik a valóságos és az én általam nagyra becsült és csodált Andreas. Szerintem nem lesz nagy különbség! Csak őszintén! Az őszinteség nagyon fontos! Fantasztikus, elragadó embernek képzelem, aki nagyon tud szeretni és őt is csak szeretni lehet. Mert ehhez, amit Ő nyújt igenis ez kell, ez másképp nem lehet, akkor nem volna hiteles, amit csinál. Aki ezt nem így látja, az irigységből nem ismeri ezt el. És, amit a világnak adott… Az a sok munka a szórakoztatásban, az a fene HIV nyilvános elismerése és ahogy azt Ő kezeli (hogy felvállalta, rohadt nehéz lehetett, én nem biztos, hogy megtettem volna, pedig túlságosan is őszinte ember vagyok). Andreas csodálatra méltó. Tudnék még mit mondani (persze csak jót, mert én! így érzem!), de ez nem biztos, hogy mindenkit érdekel és helyénvaló. Úgyhogy kedves Andreas és Cecilia rajtatok a sor. Mutassátok meg a világnak, hogy nem tévedek. Persze ez nem jelenti azt, hogy Andreasnak nem lehetnek hibái. Biztos vannak. Sőt (és ezért ne haragudj meg!) rossz napjai is! (és én nagyon is kíváncsi vagyok arra, hogy mi bántja, mi nyomasztja, mi az, amit utál?) Azt is tudni akarjuk!! Mi így szeretjük, ahogy van! Köszönjük, hogy létezel és munkáddal, személyiségeddel színesíted, vidámmá, jobbá teszed napjainkat.
  Ceciliának is köszönjük, hogy megírja ezt a könyvet. Bár biztos, hogy szívesen teszi. Jó emberekkel, mindig élvezet együtt lenni és dolgozni.
  Még csak annyit, hogy tudom, Andreas nagyon vágyott vissza Amerikába. Végre ez is eljött! Nagyon örülök, hogy fellépnek ott, mert az Alcazar mindig is világszínvonalú teljesítményt nyújtott. Nagyon megérdemlik az elismerést világszerte! Sok sikert nekik! és Ceciliának is!
  Szeretlek benneteket. : ) Kram M

 31. Profilbild för Ivana
  Ivana

  It’s absolutely amazing that we,finally,have a news about Andrea’s book.I asked Tess about few weeks and she told me that we will surprise soon!

  I wanna know something about his childhood,about his life far away from glamour and scene.I want to read about his feeling and BIG moments in his life and how he felt in that moments.

  I want to read honest book,from soul and i think that he can do that only if he write what he want.There is a real moment for everything and i believe that he will tell us everything what we want to know!

  If something it’s to much painful and he feels that is not real moment to talk about that,it’s ok,too!!

  It will be nice that you put photos in book!

  Kissssssssssssssss

 32. Profilbild för Margot

  Finally the book!!!! cant wait to read it!!
  well…. there are a lot of things i would like to know…
  all personal i’m sorry but about Alcazar we fans know almost everything i suppose….. so…..

  –i was curious to know if he ever had a relationship with a woman in his life…
  –who is his most important person of his life?? a part niklas sure.
  –he said several times he wants a baby… so he would choose something impersonal like to ”rent” an uterus for that, or more personal like to ask to a his friend to do it?and if yes which of his girlfriends would choose

  thank You for the chance to ask.
  puss puss

 33. Profilbild för WMO | Cecilia Blankens

  […] såg kvällen igår ut: trevlig middag hemma hos Ebba tillsammans med bland andra Rickard och Andreas. Med white mans overbite och allt på […]

 34. Profilbild för Maria
  Maria

  Hej! Först vill jag säga att jag skulle kunna förbeställa boken redan nu haha, jag VET att den kommer bli grym! Vilken kombo ni två! Två vinnare! Och nu min fråga som kanske är astöntig…tror/vet du hur det kommer sig att en man är/blir homosexuell? En gen? Arv? Uppfostran? Mix? Slump? Kombination?/Tusen tack för att vi får ha skämskudde och ställa obekväma frågor till dig här 🙂 Allt gott finfina!!

 35. Profilbild för Mattym
  Mattym

  When you write the book please make sure there is an English print run! Your fans in Australia miss out on a lot Andreas and you still have a a huge following here 🙁
  Love
  Matty tanning himself in Sydney

 36. Profilbild för MattyMm

  Please make sure there is an English print run as well. Us Aussie fans miss out on a lot of the fun. And you still have a huge following here in Australia Andreas.I wish you could come down under.
  Xo
  Matty tanning his ass in Sydney 🙂

 37. Profilbild för Jag ska bli en långt-hår-tjej | Cecilia Blankens

  […] jobb (som känns lagom stort i omfattning, så att jag fortfarande hinner med mina andra uppdrag; boken, bloggen, frilanseriet och några andra saker som är på gång) som jag tror blir superkul. […]

 38. Profilbild för Morsor på stan | Cecilia Blankens

  […] var det tjejkväll, ja jäklar minsann. Jag, Karin, Andreas bjöds med av världens härligaste Tessan för se 80-talsshowen Back to the 80s som går på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *