Framför brasan

”DVD-boxar är nutidens brasa” konstaterade min gode vän Peter härom dagen. Herregud vad rätt han har. Om höjden av mys före digitalvärldens födelse var att kura ihop sig med sin älskade framför en öppen brasa, så är nutidens att krypa ner i sängen i varandras famn med datorn bland kuddarna, lite goda kex och te och sen en grym DVD-box att beta av, ett avsnitt i taget. Helt in linje med vår generations största bristvara: tid. Vem skulle hinna fyra igång och sen vänta ut en öppen eld kväll efter kväll menar jag?

Här hemma har vi de senaste veckorna varit – ja – besatta av Dexter. När Bonnie lagt sig och vi båda hunnit jobba lite till, fixat undan maten, plockat och grejat slår vi till. Och när ett avsnitt är över måste det ju så klart eftersnackas också. Inte bara om själva serien, det brukar ofta sticka vidare ur rätt spännande associationer och landa lite var som helst. Har ni inte sett Dexter kan jag varmt och innerligt rekommendera att ni gör det. Smart och som upplagt för ganska filosofiska diskussioner faktiskt. Dessutom otroligt snyggt. Det är Dexter det.

Enda nackdelen är väl att jag fullkomligt flyger i taket varje gång jag ser Håkan Hellström på tv eller i någon tidning nu för tiden (vilket ju i princip händer varje dag, aktuell med nytt album och allt). Det kan väl inte bara var jag som får rysningar av likheten med Ice truck killer?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Vansinnigt lika!!! Hoppas Håkan är snällare :o) Kram

 2. Profilbild för Jessica W
  Jessica W

  Åh va roligt! Har precis haft samma fenomen hemma hos mig senaste veckorna. Jag o min kille har Dexter-kväll varje kväll. Har precis börjat knapra oss igenom tredje säsongen. DEXTER RULES!

 3. Profilbild för Mallen
  Mallen

  Oj, tur att det var säsong TRE. Måste helt allvarligt utfärda varning för sista avsnittet i säsong 4. Utan att avslöja någonting nu men, jag mådde inte bra efter att ha sett det och förmodligen blev det inte lättare att se det för mig som småbarnsmorsa. Disturbing pictures är förnamnet, beware.

 4. Profilbild för Pernilla
  Pernilla

  Okej, sista delen i säsong 4 är lite läskigt men åååååhåååå vilket slut och vilken grym säsong!!!
  Helt klart den bästa och då älskar jag alla säsongerna!

 5. Profilbild för Ce
  Ce

  Jag kollar säsong 5 nu och det håller än. Men som sagt, sista avsnittet på säsong 4.. hujedamig

 6. Profilbild för m47
  m47

  Haha så sant ju! Jag och min man river av några avsnitt av Modern Family varje kväll. Helt underbar serie att sträckkolla på och jag vet inte vilken karaktär jag älskar mest. Riktigt mkt feelgood känsla och ”familjen fram för allt”- känsla förmedlar de iaf. Kan det bli bättre?! Rekommenderas varmt.

 7. Profilbild för Malin
  Malin

  Dexter är utan tvekan det bästa som visats på tv sedan Sopranos! Däremot ser jag inte likheten mellan håkan o icetruckkiller, däremot e han mördaren ruskigt lik Ben Wishaw som har huvudrollen i Parfymen:)

 8. Profilbild för Helena
  Helena

  Jag och min man kollar på första säsongen nu. Såg tredje avsnittet ikväll. Vi pratade om att vi kände igen flickvännen, men att vi inte vågade gå in på imdb och kolla vad hon varit med i för det är så lätt att råka se en spoiler. Sen går jag in här för att kolla mode… Haha det är inte lätt att ligga efter, man kan råka på spoilers på de minst oanade ställen!

 9. Profilbild för #Adamlive | Cecilia Blankens

  […] på ett nytt avsnitt av Sons of anarchy. Fy satan vad bra det. Fy jäklar i satan vad bra det är. Dexter-klass […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *