Från det ena till det andra

Det finns problem av olika grad här i världen.

Just nu: det spelar fan ingen roll hur mycket jag tvättar, lockar, fönar eller fiffar håret. Spelar ingen roll hur mycket jag sminkar mig eller vilka mirakelkrämer jag använder. Eller vilka kläder jag sätter på mig. Jag är fast i en sån där fulperiod. Ni vet vad jag menar va? När man bara känner sig helt slokig, fnasig, blek, rynkig, skorvig, tjorvig, torvig, tovig vad man än hittar på. Man klarar sig. Det är inte det. Man liksom bara…underviker speglar. Någon som har nåt skitsmart knep på hur man tar sig ur en sån här svacka?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Jonna
  Jonna

  Du är en fantastisk pingla så knip igen! Men ett botemedel är en riktigt go löparrunda. Åter i hemmet har du nyinförskaffad energi Och rosiga kinder!

 2. Profilbild för lantismamma
  lantismamma

  Jisses! Det där kunde jag ha skrivit själv 🙂 Det gäller att hitta på något kul med tjejkompisarna så att man glömmer ”downperioden”

  Må Gott !

 3. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Bah, jag är också inne i en sån. Hyn är kass, håret vill aldrig göra som man själv vill att det ska och varje gång man sminkar sig blir det helt fel. Tyvärr har jag inget bra tips på att komma ur det – jag brukar vänta ut det 😛

 4. Profilbild för gammelmamman
  gammelmamman

  Jag och maken drar iväg på en långweekend nånstans och får frisk luft och sol på kinderna. Sen kommer man hem, nyhånglad och fräsch. Då strålar jag igen 🙂

 5. Profilbild för andrea
  andrea

  Jag är inne i en exakt likadan period. Mitt hår bara hänger där, trots att jag slog på stort och långduschade, tvättade, använde inpackning och fönade det senast igår. Hyn börjar bli torr av kylan som kommit och det spelar ingen roll hur noga jag är med rengöring och insmörjning, det blir inte bättre. Jag vet att det här förhoppningsvis har gått över om ett par dagar och så länge jag inte speglar mig så känner jag mig ändå rätt fräsch, det är bara det att spegeln visar en annan sanning än den i tanken, men kanske ändå tur att jag varken har tid eller lust att deppa över den här fulperioden, det får va helt enkelt.

 6. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Mitt bästa tips på att känna sig fin är att sunka ner sig lite mer än nödvändigt helt medvetet ett tag, en dag eller två. Inte sminka sig, ha fula kläder, ful toffs och glasögon (jag känner mig inte snygg i mina). Sen kör man en totalrenovering: duschar, rakar benen, gör inpackning, smörjer sig, tar sig tid att sminka sig ordenligt, sätter på sig nåt snyggt osv. Vips så känner man sig lite fräsch och pånyttfödd igen! Som någon som varit med i ett sånt där amerikanskt gör-om-mig program. Funkar nästan jämt! Alternativt går den där känslan du har bort av sig självt efter ett tag. Lycka till!

 7. Profilbild för Marie

  Jag såg dig på Amazing Seven förra veckan och jag tyckte minsann inte alls att du såg varken slokig eller fnasig ut. Kanske ingen tröst (alla har vi de där perioderna) men min spontana tanke var ”att fräschare 2-barnsmamma får man leta efter”!
  Löptur är ett bra tips.
  Själv brukar jag börja med att låta fulheten leva ut big time. Såsar omkring hemma i slappa mjukisbrallor och Britney-tofs. Efter ett tag orkar man inte riktigt med sig själv och sin sunkighet och DÅ pallrar jag mig ut och springer, långduschar, gör inpackning, pedikyr etc. Då brukar jag känna mig fräschare. Men som sagt – fulheten måste drivas ut först 🙂

 8. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Jag tycker iallafall du är supervacker! Bland annat därför jag följt din blogg i ååååratal 🙂 Stod senast imorse och försökte få till en sån knut som du hade sist i Adam live. Det gick åt h-e, haha.

 9. Profilbild för m47
  m47

  PMS? Närå 😉 Det går i vågor. Håller med Åsa nedan om att du borde ”sunka ner” dig ett par dagar och sedan ta nya tag. Från grunden. Så gör jag och det brukar funka. På med någon fin klänning, tuffa strumpisar och Gardeniastövlarna 🙂 Det var Gardeniastövlarna som gjorde att jag var tvungen att kommentera din blogg för allra första gången (för en sisådär 100 år sedan). Så sjukt snygga! Då och nu.

 10. Profilbild för Becca
  Becca

  Va skönt och höra att det finns fler än mig som känner exakt så! Det går inte beskriva känslan bättre.. Och när man ser sig själv i spegeln så känner man en stor tjock klump i magen! Men så kan jag komma på när jag står där i spegel, att min dotter Lykke (som är några dagar yngre än Rio, 11 mån) tittar på mig och när jag möter hennes blick får jag världens leende, så glömmer jag genast den där känslan, för när hon tittar på mig med dem där ögonen är det som att hon säger ”Mamma, för mig är DU den finaste i hela världen!” Älskade barn!
  Tack för en toppenblogg! Du får liksom med allt! Du är bra! Kramar från Becca!

 11. Profilbild för Liss

  Blä, jag har också en sån period. Första mensen har kommit från det att jag varit gravid & här är det en blodbad av dess like…Dessutom kom finnarna med på köpet & ett flottigt hår.
  Hur jag försöker ta mig ur detta? Ja, ser till att få en liten längre tid på mig på morgonen (lite svårt med två barn att ta hand om) & välja de nyaste kläderna i garderoben som både känns lite roliga & bekväma. Funkar inte alls så bra!

 12. Profilbild för Ninni
  Ninni

  Jag brukar passa på att vara ful i några dagar. Hänger i pyjamasbyxor, sätter upp håret i en tofs , sminkar mig inte och lixom skönhets detox. Så tre dagar senare ser allt riktigt snyggt ut bara man anstränger sig lite. Man inser hur fina ögon man får med bara lite mascara, så fin man känner sig med ett halsband och hur lyxigt det är att få använda sina nyinköp 🙂

 13. Profilbild för Ida
  Ida

  Skriver på på den känslan jag med som så många andra. Jag håller också med om att det funkar att liksom sunka ner sig lite extra och sen slå på stora trumman och duscha, tvätta håret, scrub, inpackning – ja, hela paketet gånger 2. Avsluta med bio, middag med mannen alt bästa tjejkompisarna, lyxa med lite nya blommor hemma och lite doft ljus eller bara på med kläderna som sitter sådär extra snyggt på just dig. DÅ vänder det. Lovar. Och du – du var ju vrålsnygg i AdamLive!

 14. Profilbild för Angelica
  Angelica

  Jag vill oxå rekomendera träning. Att svetta ner sig ngt så fullständigt äckligt som du aldrig förr varit. Passa på att stanna på gymet ta en bastu och njut lite! Personligen rycker jag att träning bygger på många sätt, inte minst självförtroende;)

  BTW tycker jag att du är en superfin person!!

 15. Profilbild för emma

  åh vad jag känner igen mig! men min kille fattar inte, han tycker jag ser likadan ut jämt. (på ett bra sätt.. ;))

  jag kände så förra veckan men gick till frisören och klippte och färga håret, satte på mig ett nytt fint rouge och så kände jag mig fin igen. 🙂

 16. Profilbild för Hanne Elise
  Hanne Elise

  Jeg syns det hjelper å se på noen bra bilder av meg selv! Du skulle jo ha plenty av dem? Da minner jeg med selv på at det er jo sånn jeg egentlig ser ut, og at den her dårlige hår/hud/general look-dagen er høyst forbigående! Tvi tvi!!

 17. Profilbild för Sofia
  Sofia

  Vet precis! Jag tror det är övergången mellan sommar och höst som gör att man helt plötsligt inte känner igen sig utan den fräsha solbrännan och semester glowet. Själv har jag lagt tusentals kronor denna månad på att bli snyggare (frisör, nya kläder, köppt gymkort) men känner mig fortfarande lite ful. Trots att jag ÄLSKAR höst och höstkläder. Skyller lite på att jag har en 4 mån bebis hemma som aldrig sover på natten. Men det känns knappast bättre för det…
  Äh, mitt bäste knep är i alla fall att sunka ner totalt för att sen göra en riktig helomvändning. Dusha, raka (!), noppa, sminka och välja en outfit som jag vet att jag ser bra (och känner mig fin i) ut i. Sedan går jag en finrunda på stan (med vagn och fin bebis). Då brukar det kännas bättre.
  Kram

 18. Profilbild för Lisa

  Precis som ni andra känner jag verkligen igen mej i det här dilemmat.
  Jag brukar försöka köpa mej fri, nått klädesplagg, ett nagelack eller bara en peppande tidning.
  Ibland hjälper det, ibland inte.. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *