Ah! Det är fredag! Jag känner oerhört fokuserad på den där soffan och det där vinglaset som är den bästa fredagen. Det börjar smyga sig på redan på förmiddagen, ett slags fredagspirr som känns i hela kroppen. När man bestämmer sig för att barnen får somna i soffan framför teven. Man är uppe längre än man borde (ja, barnen tar ju inte direkt sovmorgon bara för att det är lördag, men det där vet ju de flesta av er också). Man bestämmer sig för att inte orka laga mat och tar med något hem eller smaskar i sig något som inte kräver förberedelser. Typ ost. Och korvar. Eller räkor. Och så smuttar man på ett glas av något riktigt mulligt rött vin. Kollar på något på tv som man inte alls är särskilt intresserad av att se, men ändå älskar att se. För man behöver inte bry sig. Man behöver bara ligga där och ha hjärnan i slow motion-läge och tycka att det mesta känns så fantastiskt mysigt och att den här alldeles vanliga fredagen kan vara något av det bästa man varit med om. Gud vad tråkigt det låter. Jag hör ju det. Jag fattar om ni 23-åringar som läser den här bloggen korsar er och svär att det där familjelivet aldrig kommer vara något för er. Men trust me. Det kommer komma en dag när just något sånt här är det ni gillar allra mest att göra också.

I övrigt: Jag har längtat sedan jag var på La Redoutes visning i Paris i maj efter den här ursnygga jackan från Rabih Kayrouz. Och äntligen är den här. Älskar den. Och min låga gummistövlar från Din sko också.

En annan sak: Jag och Bonnie var förbi Cupcake STHLM förut för att köpa en liten efterrätt efter lunchen. Det slutade med att vi köpte ett dussin färgglada små minicupcakes. Varken jag eller Bonnie klarade att välja bort. Nu sitter vi lätt illamående hemma med topping i mungiporna och halva kartongen med omkullramlade utsmetade kvar.

Slutligen: Bonnie har rätt hårdnackat börjat kräva egna klädval. Fine! Fast att lägga fram grejerna kvällen innan funkar smidigast. Jag tycker att hon får till det himla snitsigt faktiskt, även om långa, fluffiga kjolar är rätt överrepresenterade och rätt knöliga att få ner i galonbyxorna så här års.

0 svar

  1. Klockren beskrivning, just så känns det….och även om lördagen kan se ganska likadan ut blir det aldrig riktigt samma feeling, för på fredagen njuter man så vansinnigt av att man har hela helgen framför sig, SKÅL : )

  2. Korta gummistövlar är ju hur bra som helst! Det ska jag skaffa! Förresten, ett tips till dig och alla andra som gillar J.Crew – om ni inte visste det redan så fraktar deras webshop till Sverige – och just nu har de fraktfritt + fria returer till 30 december! Deras Vintage Tees är bara bäst!

  3. Jaa, fredagsmys i soffan med familjen och gott vin till middagen är bästa avslutningen på vardagsveckan. I fredags somnade jag tidigare än jag brukar göra på vardagskvällarna, vid 22 redan men så blir man litet trött & mosig efter 2 glas vin också.. 😉 Fördelen var ju att vakna kl 8 på lördagmorgonen och känna sig utvilad!

    Vi har sådana otroliga klädfigter med vår 3½-åriga dotter nuförtiden. Hon vägrar byxor och jeans, vill bara ha på sig kläninng eller kjol. Inte så praktiskt när man ska leka ute på förskolan.. Bästa lösningen har vi också kommit på är att lägga fram kläderna kvällen innan och förankra det hon ska ha på sig. Det funkar nästan alltid. Värst var häromveckan när hon bara totalvägrade att ha på sig jeans, vrålade och grät, vred sig så vi var tvungna att vara två vuxna för att få på henne kläderna. En som höll i henne och den andra som drog på dem. KÄndes inte roligt. :-/

  4. Det här med starka åsikter vid klädval verkar vara väldigt vanligt hos blivande fyraåringar!!! Min son vägrar ha långärmad tröja. Han går dock med på att ha på sig jacka ovanpå sina ”korta ärmar” som han uttrycker det och just är det bara hans brandmanströja som gäller!!!. Yeesus!! Men goa är di ändå..

  5. Har också kikat på kappan – supersnygg! Men finns ju bara en bild på La Redoute, kan du inte ta en närmare bild på den så man får se? 🙂 Verkligen snygg!
    Tack för en jättebra blogg, jag är 23 men tycker det är otroligt skönt att läsa om en härlig och trygg tjej som har gjort hela den där berg-och-dalbanan fram tills man kanske kommer in i familjelivet och vardagslunket. Det känns betryggande på nåt sätt, nu när man själv befinner sig mitt i stormen, att veta att det nog blir bra i slutändan hur det än kommer gå 🙂 Tack och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *