Meghan trainor

Jag vet inte om ”All about that bass” med Meghan Trainor spelas lika mycket hemma som den gör på radion här – men hur som helst är den en av Bonnies och Rios superfavoriter – den är liksom designad för att få små barnrumpor (och vuxnas?) att ställa till med dansparty i köket. Annan sak: Ett litet bekymmer med barn som numer pratar engelska: de förstår låttexter och ställer väldigt mycket frågor (just All about that bass-fallet är ju temat hyffsat bra ändå, men en annan av deras favoritlåtar ”Anaconda” med Nicki Minaj är lite svårare att prata barnvänligt om ”Mamma, varför sjunger de så mycket om hennes butt? Mamma vad menar de med anaconda?” – plus ryyyys när de råkar klicka sig fram till videon på youtube och deras ilska när jag säger att de inte får kolla)

0 svar

  1. Själv blir jag vansinnig när jag hör låten. Man kan fan aldrig vinna som kvinna. Är man inte för tjock , så är man för smal ”skinny bitch”. Man måste ha rumpa osv osv . Kan vi bara försöka fokusera på ngt annat än att hitta fel på kvinnors kroppar. Sjuka ideal sprids hela tiden. Förstår att man med låten vill motverka smalhetsen, men att ställa olika kroppstyper mot varandra minskar inget hets. Tvärtom.

    1. Jag håller verkligen med dig! Nu är det nog i och för sig inte texten barnen fastnat för utan mer svänget – försöker ändå foka på det där med ”every inch of you is perfect from the bottom to the top” när vi snackar om vad den handlar om.

    2. Fast hon sjunger ju ”No I’m just playing. I know you think you’re fat” efter skinny bitch, för att sen fortsätta med att berätta att de är perfekta som de är. Jag tycker din ilska är lite missriktad. Bli vansinnig (vilket jag tycker alla i samhället borde vara), men att bli det på en låt som handlar om att every inch of you is perfect from the bottom to the top är fel tycker jag. Hon sjunger ”Boys like a little more booty to hold at night” vilket är lite dumt, alla gillar ju olika men du vet har man växt upp med en big booty och läst i alla tidningar hur man bäst cover up en stor rumpa medan alla modeller i tidningarna är smala tjejer med obefintliga rumpor så känner jag inga problem när folk kommer och propagerar stora rumpor.

  2. Vi dansar till Taylor Swifts ”Shake it off” här hemma! Tre barn, två vuxna och ett panoramafönster i vardagsrummet…så grannarna har nog fått sig ett gott skratt 😀

  3. Jag läste någon artikel om att vi nu är i ”the booty era” med hänvisning till några musikvideos. Det var Beyonces Partition, Jlo/Iggys Booty och Niki Ms Anaconda. Var tvungen att kolla dessa på youtube och även klicka mig in på liknande videos som kom upp i högerspalt.. Förutom irritation över sexualisering och kvinnors behov av att visa upp sina kroppar etc etc så kände jag bara ”Jag förlorar verkligen IQ när jag tittar på det här”. Och sen tänkte jag, efter 10 minuter av stora rumpor som trycktes upp i kameran att ”Ni vet att de där tjejerna använder sina rumpor till annat än sexiga saker va? Som pruttar tex.”

    Det är liksom bara.. så dumt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *