Fullkomligt oemotståndlig

B90A3293

Igår åt jag frukost med min kompis Karin och hennes nya familjemedlem – Cavapoo-valpen Mister Buster, två månader gammal. Det är ju något inbyggt i sådana här små varelser – en gulle-version av gyllene snittet eller nåt, som talar direkt till den mänskliga hjärnan och det är liksom omöjligt att motstå. Små runda bruna ögon. Den där fluffiga lilla varma kroppen som trycker sig emot en. Moderskänslorna eller vad det nu kan vara, kickstartar och man vill liksom bara… ta hand om. Vi har pratat ibland mer (och då är det väldigt lätt att man hamnar här och drömmer sig bort i timmar) och andra perioder lite mindre om en sådan här hund. Jag har länge varit sugen på en Cockapoo – men nu när det liksom finns en Cavapoo i närområdet ser jag det som ett perfekt tillfälle att kolla om det här kan vara något för oss, och inte minst barnen. Men jag har absolut ingen brådska med det här med att eventuellt skaffa hund. Men någon gång i livet händer det kanske! Om inte Mister Busters fullkomligt oemotståndliga uppsyn och sätt snabbar på processen snabbare än vi kunnat ana.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Anne-Maj
  Anne-Maj

  Coton de Tuléar är en vit lurvig sak som vi har tittat på att skaffa. Den är lite mindre, allergivänlig och bra som familjehund. Den får dessutom flyga som handbagage! Vi hittade häromdagen en Coton att följa på Instagram (@kottengreta) hon är så bedårande så köpet kommer nog komma snabbare än tänkt! 🙂

  1. Profilbild för Lee
   Lee

   Det finns inga ’allergivänliga’ hundar! Tyvärr, mer eller mindre allergisk kan man vara av olika sorter men INGEN hund är allergivänlig. Sorry!

  2. Profilbild för Matilda

   Anne-Maj, vad glad jag blev nu! Greta som du följer på Instagram är min lilla hund 🙂 Hon är underbar men ett heltidsgöra. Jag skulle nog tänka efter både en och två gånger innan jag skaffade hundvalp om jag hade barn. Dom är ju väldigt bitiga i början vilket jag tänker kan ställa till det med de små, även fast vår hund bara biter i vuxna fötter 🙂 Då kan det ju vara ett fint och bra alternativ att ta hand om en äldre hund.
   Lee, jag gissar att hon menar det hon skriver, dvs allergivänlig, hon skriver inte allergifri. Vår granne är hyperallergisk mot hundar men känner ingenting när han är med vår valp.

 2. Profilbild för Renée
  Renée

  Varför inte ta hand om en äldre hund som behöver en ny familj? Så får ni och barnen pröva på och inte binda er i 15 år från början. Kanske en hund lagom för LA och resan hem till Sverige som kanske kommer inom några år. Det finns så många underbara så vovvar som behöver få leva sina sista år med en stabil familj. Finns i de flesta shapes and sizes 🙂

  1. Profilbild för Maj
   Maj

   Hundarna från djurhem ska inte vara några ”pröva på” hundar. Det är minst lika viktigt att tänka igenom det köpet lika mycket som ett valpköp. En hund blir en familjemedlem för, förhoppningsvis, många år framöver. Känner man minsta tvekan inför att sitta fast och ta ansvar bör man helt enkelt avstå hundköp (absolut inte ”pröva på”). En Cavapoo tror jag förövrigt måste vara en perfekt ras. Både cavalier och pudel är ju underbara hundar!

 3. Profilbild för Renée
  Renée

  Svar till MAJ som missuppfattade mitt inlägg. Jag menade inte pröva på och sedan återlämna. Jag menade att man inte binder sig i 15 år vid en hund utan får ha hunden kanske 4-5 år då den redan är lite till åren. Jag är själv engagerad i hemlösa djur och har sett till att ge dem nya hem så mitt ”pröva på” är inte att skada ett djur, tvärtom, det är att rädda det. Jag tror att C säkert skulle ta hand om en äldre hund lika väl som en valp. Så jo man kan ”pröva på” utan att göra fel.

  1. Profilbild för Emma
   Emma

   Instämmer! Att adoptera hundar (och andra hemlösa djur) är bland det finaste som finns. Om jag har möjlighet att göra det i framtiden så kommer jag utan tvekan att göra det.

 4. Profilbild för scottish moments

  Har själv en underbar cockerspaniel tik och jag måste säga att det är otroligt hur klok hon är. Jaja jag lär väl vara jävig haha men hon är som ett barn. Uppför sig mer som människa än hund ibland vilket är så märkligt. Ibland önskar man att de kunde prata så hon kunde berätta vad hon var med om innan hon kom till oss…. rekommenderar verkligen alla att nångång äga en hund. Det berikar livet sålänge man tar hand om den minutiöst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *