Ge bort en nalle vetja!

Min kompis Lovisa tyckte att jag skulle tipsa om en grej som händer i Stockholm i helgen, och det gör jag gärna för det här är bra skit:

I helgen går Stockholm green festival av stapeln och i samband med den kommer organisationen SITA tillsammans med Läkarmissionen att finnas på plats i Kungsträdgården och samla in leksaker som barn tröttnat på. Leksakerna skickas sen till fattiga barn på landsbygden i Ukraina och Rumänien. Insamlingen heter Leksaksjakten och känns som ett bra tillfälle att göra gott för miljö och medmänniskor samtidigt som man röjer upp lite hemma.

Så här säger Ann Wulf, informationschef på SITA:

”Det här är bra på många sätt, tycker vi. Först och främst betyder det väldigt mycket för de barn som ofta inte har några leksaker. Dessutom är det en miljöinsats eftersom leksaker ofta är svåra att återvinna. Genom att istället låta dem bli till glädje för någon annan minskar vi avfallet, vilket ligger oss på SITA varmt om hjärtat. Kanske är det även skönt för dig och din familj att rensa lite bland leksaker som inte används längre. Alla barn som lämnar in en leksak får dessutom en liten överraskning som tack för sin medverkan.”

Okej. Insamlingen är öppen mellan klockan 10-20 den 1-3 juli i närheten av Stoa scenen i Kungsträdgården i Stockholm! Leksakerna ska vara hela och rena och inte kräva batterier eller att man måste kunna svenska för att kunna leka med dem.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

  1. Profilbild för Carina
    Carina

    Jag såg dig på Ica maxi häromdan å jag vill bara säga att du såg så härligt fräsch å glad å härlig ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *