Giftfritt för ansiktet

För ett litet tag sedan frågade ju jag er läsare efter tips på ekologisk hudvård, och det fick jag – massor! Jag lockas av (den egentligen väldigt logiska) tanken på att ha bara naturliga giftfria ämnen mot huden – och framförallt kanske av att använda produkter som lämnar så få spår som möjligt efter sig ekosystemet. Men för den sakens skull vill man ju helst inte byta till något sämre. Ni var i alla fall många som lovordade Maria Åkerbergs produkter som jag helt missat tidigare faktiskt. Men nu har jag läst på! Maria Åkerbergs utbud tillverkas i Frillesås i Halland, av bara naturliga och ekologiskt odlade ämnen och oljor. Det ekologiska tänket finns med i alla led i produktionen. Älskar det.

Jag bad AnnicaSkincity som säljer bland annat Maria Åkerberg, att plocka ihop produkter som passar min hy. Jag är torr, men har pormaskar och får i bland finnar, alltså så kallas blandhy. Detta är vad hon rekomenderade och som jag nu ska börja använda:

Regöring, steg 1: Precleansing oil – tar bort make up och fett på huden, samt mjukar up eventuell yttorrhet.

Rengöring, steg 2: Olive cleansing – gör rent huden.

Ansiktsvatten: Neroli freshener

Serum under dagcreme: Serum moist

Olja under nattcreme: Royal facial oil GLA

24-timmars creme: Maria Åkerberg Face lotion

För ögonen: Maria Åkerberg eye cream

Jag går all in här och testar hela arsenalen! Men min erfarenhet är att det är bra att ha många produkter i olika steg. Inte minst för att det ger en anledning att massera ansiktet lite extra, och det gillar det! Fejset alltså.

Jag fick också rådet att inte börja med alla produkter samtidigt, utan fasa in dem lite en i taget. Vilket ju passar väldigt bra eftersom jag har kvar en del av mina gamla produkter som jag kan använda färdigt parallellt. Nu känner jag mig helt otroligt nyfiken på att testa detta, och hoppas, hoppas att det är lika bra som ni som redan är fans intygar. Att priserna dessutom känns rimliga gör ju förutom den giftfria, ekologiska aspekten och att det dessutom är närtillverkat – att man gillar hela grejen ännu mer.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Anna-Karin
  Anna-Karin

  Vad roligt! Jag skulle ungefär beskriva min hud som din och fick hem oljan och samma rengörning i veckan, dock efter min egen ”hudanalys”, förhoppningsvis var jag inte helt fel ute då 🙂 Älskar båda (plus Face dream) som är riktigt sköna att använda, bara vänta och se om det blir resultat därefter också 🙂

 2. Profilbild för Karin

  Hoppas det blir resultat!

 3. Profilbild för Persilja
  Persilja

  Oj, detta låter ju riktigt bra! Jag har också varit på jakt efter några bra produkter för just ansiktet. Men ngt jag skulle vilja ha tips på är en bra deo utan en kemikaliecoctail! Har du några bra tips?

  1. Profilbild för Ingrid

   Många gillar Rosenseriens som finns bl a på hälsokost. Jag köper från utlandet. Spana in på min blogg så får du många tips.

  2. Profilbild för Lisa
   Lisa

   En vän till mig håller precis på att lansera sin egna deo, helt utan gifter och bara med goa grejer 🙂 handgjord på Gotland. Kommer snart finnas till försäljning, kolla in Deolicious på bl.a. Facebook för mer info!

  3. Profilbild för Mia
   Mia

   En bra deo gör du själv! Lika delar kokosolja, bikarbonat och potatismjöl. Väldigt effektiv, funkar kanonbra på mig som tidigare haft svårt att hitta en deo som håller måttet! 🙂

  4. Profilbild för Li Bergenstråhle
   Li Bergenstråhle

   Maria Åkerberg har flera bra roll-on.

 4. Profilbild för Erika
  Erika

  Har använt Maria Åkerbergs produkter i flera år och bara älskar dem! Ögonkrämen är helt fantastisk!

 5. Profilbild för Ingrid

  Himla kul att du uppmärksammar detta! Jag brinner ju för naturlig och ekologisk kosmetika och skriver om det varje dag.

  Ni som läser här och vill ha tips på naturliga lösningar när de gäller kosmetika och livet i övrigt, titta in på min blogg! Just nu har jag ett projekt att göra det tydligt för nybörjare att gå över till den naturliga sidan. Har samlat allt under en flik på bloggen som jag fyller med nya inlägg.
  http://ingridbbeautiful.wordpress.com/naturkosmetik-for-nyborjare/
  I dagarna har jag skrivit en serie som jag kalla sminkstart!
  http://ingridbbeautiful.wordpress.com/tag/sminkstart/
  Alla nybörjarguider finns under taggen nybörjarguide.
  http://ingridbbeautiful.wordpress.com/tag/nyborjarguide/

  Många hudterapeuter med naturlig inriktning brukar inte rekommenderar att blanda produkter på det sättet då de motverkar varandra. Framför allt inte det man smörjer in sig med, rengöring är inte riktigt lika avgörande då den inte går in i huden på samma sätt. Det finns inte en lösning som passar alla men mitt tips är att höra av dig till Maria Åkerberg och höra vad de tycker.

 6. Profilbild för Ingrid

  För er som vill gå över till naturlig kosmetika och jag gjort guider här: http://ingridbbeautiful.wordpress.com/naturkosmetik-for-nyborjare/

 7. Profilbild för Caroline
  Caroline

  Hennes moisturising mask är också jätte bra, jag har som du blandhy och använer den krämen 1-2 gågnger i veckan, den är super! 🙂

 8. Profilbild för Terese
  Terese

  Har varit intresserad av sådana här produkter länge! Men inte vågat testa eftersom någon på Body shop sagt till mig att ansiktet brukar reagera starkt dvs bli väldigt dåligt av dessa produkter till en början eftersom de är så ”rena”….. & jag har periodvis inte den roligaste huden…. Kanske ska våga testa som du säger Cecilia, att fasa in dem…. Är gravid nu & är ju ännu mer intresserad av allt som är giftfritt!!

 9. Profilbild för Pernilla
  Pernilla

  Produkterna är så bra. Kan varmt rekommendera. Hela familjen använder GLA oljan. Själv har jag precis avslutat ett Maria Åkerbergs hemma spa och hälsar god natt.

 10. Profilbild för SKÅNETÖSEN
  SKÅNETÖSEN

  CECILIA DU KOMMER ÄLSKA MARIAS PRODUKTER.!!! FINNS INGET SOM SLÅR DEM.! HAR SJÄLV ANVÄNT MARIAS PRODUKTER SEN DEM KOM UT PÅ MARKNADEN. HENNES PRODUKTER STÅR FÖR ALLT. Å DU BLIR VACKER S0M EN NYPONROS. ;-)) <3 P.S GLÖM ÄNTE INHANDLA HENNES SOLPRODUKTER. ÖNSKAR DIG EN HÄRLIG VÅR. 🙂

 11. Profilbild för SKÅNETÖSEN
  SKÅNETÖSEN

  CECILIA, GLÖM ÄNTE KIDSEN. FINNS ÄVEN EN SERIE FÖR VÅRA HJÄRTEBARN. <3 UNDERBARA DEM ME. HÄRLIGT Å VETA ATT DE E PURE.!!!

 12. Profilbild för Lola
  Lola

  Kan också rekommendera papayascrub, den är fantastisk! Oljan har räddat mig den här vintern, toppen när man är en fnasis.

 13. Profilbild för Carin
  Carin

  Själv är jag helt lyrisk över Maria Åkerbergs produkter, har inte använt något annat på 6 år! Har så många favoriter nu så jag vet inte vilken jag ska hylla mest men några är papaya peeling, moisturising mask, och den nya foundation glow bright!! http://www.bombellahudvard.se är en personlig webbshop som har hela härliga sortimentet och det är tom fraktfritt!!

 14. Profilbild för Karin
  Karin

  Jättebra grejer! Jag har Face Dream och Eye Creme bla och det är super. Det känns så skönt med naturliga produkter. Kul att du ska testa. Hoppas att du gillar det.

 15. Profilbild för Sjukt schysst schampo | Cecilia Blankens

  […] vet för ett tag sedan när vi pratade om ekologisk hudvård och ni tipsade mig om Maria Åkerberg som jag nu använder och är mycket nöjd med. Efter det provade jag Avedas schampo och balsam och […]

 16. Profilbild för anna
  anna

  Vad gillar du produkterna Värt att köpa!?

 17. Profilbild för Maria Johanskog
  Maria Johanskog

  Så roligt att du hittat MARIA ÅKERBERG. Har själv jobbat med dem i 7 år och både jag och mina kunder är supernöjda. Vill du läsa mer om MÅ och produkterna så hittar du info även hos oss. http://www.skogsrospa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *