Glöm inte av äventyren

IMG_6540Det vi fantiserade om när vi började prata om att flytta utomlands ett tag för några år sedan, var att fyllas med nya intryck. Maxa livet liksom. Utsättas för saker som skulle få oss både att må bra och kanske utvecklas och tänka nytt. Träffa nya människor, smaka nya smaker, och se nya saker. Söndagar är ju min absoluta favoritdag i veckan, har nog alltid varit faktiskt, men nu och här är söndagarna veckans verkliga kronjuvel som brukar bli en perfekt blandning av lugnt och slappt ihop med någon liten utflykt till någon plats vi gillar eller där vi inte varit förut. Idag åkte vi bara ett par kilometer öster och uppåt i bergen, mot Hollywood reservoir. En fin liten damm och promenadslinga i en liten dal verkligen mitt mitt mitt i Los Angeles. Barnen hade med sig sina cyklar, och det som bara skulle bli en kort glutt slutade med att fyra små superstarka ben utan minsta gnäll trampade sig den femkilometer långa turen runt sjön.IMG_6551Howdy 70-tal!IMG_6566

IMG_6561IMG_6573IMG_6569Trampa, trampa, trampa.

IMG_6578Man var tvungen att ta många små pauser för att orka.

IMG_6622 IMG_6604Sedan kunde man cykla vidare. Älskar alla de här vackra bruna nyanserna tillsammans.

IMG_6615Några magra stackars… renar? (gissade Bonnie) eller rådjursvariant eller vad det kan vara, knatade bland buskarna längs en brant.

IMG_6612IMG_6588IMG_6653IMG_6641Och ibland när man bara kunnat cykla i två veckor så ramlar man och får skrubbsår och då kryper hon ihop i min famn som en liten apa och gråter min axel blöt, och jag är så tacksam över att jag får trösta henne, hålla henne, få allt att kännas bättre. Ett par korta sekunder stannar liksom allt upp och jag andas in henne, pussar henne, berättar hur mycket jag älskar henne. Och hon vill ingenstans. Slingrar sig inte. Och kärleken är så intensiv att jag blir överväldigad och nästan börjar gråta jag med.

IMG_6693

20140126-224123.jpg
Och efter cykelturen var de minsta små benen så trötta att hon de sitter på somnade i min famn lagom till brunchen serverades.

Och på tal om, jag vet verkligen inte vad egentligen, kanske det där jag skrev i början? Jag vill i alla fall påminna er om att inte glömma av det fina i att ge sig ut på äventyr lite då och då. För mig är det de där stunderna utanför rutinerna som får mig att verkligen gilla livet. Det handlar förstås inte om att flytta till en annan kontinent nödvändigtvis. Snarare att inte bara acceptera ekorrhjulet och dagar som bara går, utan försöka göra något litet, litet fint med alla måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar fredagar och ja, hela veckan. Öppna en flaska alldeles för dyrt rödvin en tisdagskväll. Sluta tidigare en dag och ta med barnen på museum. Säga ja när barnen ber om fulpizza med bea, fastän det är onsdag och du hade planerat en annan middag. Gå till badhuset och duscha alldeles för länge och göra inpackning i håret och sitta i bastun och prata med ungarna. Bestämma att hela familjen äter kvällsmaten på café varje torsdag.  Ha disco med kidsen och fuldansa i köket till Eric Saade på högsta volym. Töntiga exempel här kanske. Men vad jag vill säga är att det är så otroligt lätt att fastna i sina egna krav på hur livet ska levas. Man har regler, krav och förväntningar på sig själv och familjen hit och dit och ibland är det så oerhört skönt att bara… totalskita i nyttig mat, familjebudget och att lägga sig i tid, och ge sig iväg på ett litet äventyr i stället.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Anna
  Anna

  Du är så otroligt inspirerande! Vi lever väldigt olika liv men ändå så lika! Sluta aldrig med det du gör!

 2. Profilbild för Tuffjanna

  Åh vilket härligt inlägg. Att man fortfarande får tröst de små är faktiskt en ynnest och jag känner precis igen mig i det du skriver, det är nästan att man själv börjar gråta.

  Tack för inspirationen till vardagsäventyren. Vi brukar ha disco hemma nån gång i veckan, bara gangnam style som gäller då. När man märker hur uppskattat det blir av treåringen så tänker man alltid man vill göra mer sånt, men blir det av? Nej. Som du säger så är man så upptagen av att leva livet som tror att det ”ska” levas.

 3. Profilbild för Linn
  Linn

  Det här är ett sådant inlägg som jag vill klippa ut och för tusan sätta på kylskåpet! Försökte förmedla precis dessa tankar till min man igår men lyckades inte hitta rätta orden liksom. Och här kom de, i ett precis lagom fint och alldeles förtjusande inlägg. Heja dig och tack för att du hitta orden!
  Älskar också de där bruna varma nyanserna förresten, men tänker inte lägga ner en sekund till på att klaga på de kalla grå nyanserna som omger vår familj här hemma. Barnen tycker ju inte det är deppigt, så jag ska börja gå på deras linje!

 4. Profilbild för Morsan
  Morsan

  Hej Cecilia. Du har alltid en enastående förmåga att uttrycka en tanke eller en känsla på ett sätt så man förstår precis och känner igen sig. Ingen, absolut ingen skriver så bra som du gör. Bara fortsätt, du inspirerar. Ha de gott!

 5. Profilbild för Magdalena

  Tack! Precis vad jag behövde idag. En liten spark i baken. Ger mig ut i snön med mina tre knoddar o drar till museet! Alltid en höjdare!

 6. Profilbild för Alice
  Alice

  Fantastiskt! Jag har 1 1/2 vecka kvar till BF för mitt första barn och de senaste nätterna har jag fått en slags svindel. Hur ska det nya livet bli, vad har vi gett oss in på osv. Antagligen helt normala tankar. Under hela graviditeten har det känts helt självklart att tänka sig en målbild som de dagar du beskriver ovan men nu mot slutet har jag liksom tappat bort mig i detta och fokus ligger så mycket på hur själva förlossningen kommer att kännas. Därför blev jag nu så otroligt glad åt att komma in på din blogg och läsa ett så lägligt inlägg 🙂

 7. Profilbild för Elin
  Elin

  Det här inlägget träffade mig rakt i hjärtat idag. Efter en jätte tråkig helg då vi knappt kommit utanför lägenheten. I bland känns det överväldigande att bara få på overaller och vantar och mössor och komma ut genom dörren när man har små barn. Men det är ju verkligen värt det. I bland känns det som att man glömmer bort att leva och bara överlever.

 8. Profilbild för Sara

  Å va jag gillade det här inlägget. Både att det är en ynnest att få vara den som tröstar bäst, men framförallt påminnelsen om att ha roligt. Och att låta saker och ting, eller ja, barnen, ta tid!

 9. Profilbild för Marie H
  Marie H

  Åh vad fint skrivet. Träffade rakt i hjärtat. Sitter här med tårar i ögonen över din fina text om att få trösta och vara sådär behövd. Har just fått mitt andra barn och helt plötsligt är min 3-åring så stor och självständig. Älskar när han blir lite ”liten” ibland och vill kura upp sig hos mig.

 10. Profilbild för Em - mamma på NZ

  WORD! Så himla sant. Jag försöker ofta tänka precis så, det är lite mitt motto faktiskt. Att förgylla vardagen med dom där små sakerna gör liksom att man orkar med allt det andra. Som nån annan sa, komma ihåg att leva och inte bara överleva! Din blogg är förresten helt fantastisk, älskar dina texter.

 11. Profilbild för A-mamman

  Så sant!
  Igår tog vi oss en kilometer till den lite större lekparken i området, vi var lediga, ganska friska och solen sken i snön. Jag sa till min man att sådana här små familjeutflykter med glada barn, det gillar jag!

 12. Profilbild för Ida
  Ida

  Vill bara säga att du skriver så mycket som är så himla bra och inspirerande!

  Ps. O jag har klippt lugg för jag tycker din är så snygg!!

 13. Profilbild för Lollo
  Lollo

  Bästa jag läst på länge!
  Du inspirerar mig något otroligt! Kram till dig

 14. Profilbild för Sandra/ My own backyard

  Så sant Cecilia, tack för inspirerande text och din uppmaning/rekommendation till att faktiskt försöka sig på små äventyr i vardagen. Jäkligt lätt att det glöms bort när man är mitt uppe i vardagslunken med snoriga ungar, vinteroveraller och gnäll.
  Nackdelen med Sverige, och då menar jag verkligen nackdel upphöjt till 10, är detta mörker vi har just nu. Inte lika lätt att ge sig iväg när det är becksvart ute redan kl. 16.
  Längtar efter ljuset så jag håller på att bli tokig!!!
  I alla fall, gillar din blogg oerhört mycket och kikade tidigare in då och då men har på senare tid (tror sen ni flyttade till L.A) känt behov av att följa med dig dagligen.
  Så roligt och inspirerande att läsa om ert äventyr, få förunnat (menas, jag vill också…med min familj).
  Må så gott!
  Kika gärna in på min lilla blogg, du som har tid, jag skriver och lägger ut bilder på det som händer i mitt liv, mitt liv i Stockholm, som mamma, fru och vän.
  http://sandramittilivet.blogg.se

  1. Profilbild för Sandra/ My own backyard

   Jag menade ju såklart inte ”du som har tid” som någonting negativt och heller inte riktat till dig Cecilia. Tänkte snarare ”du som har tid och lust” (att kika in på min blogg) och då riktat främst till alla läsare 🙂

 15. Profilbild för Cecilia
  Cecilia

  Tack för en så rörande, intressant och träffsäker blogg om hur det är att få vara med sin älskade familj på äventyr. Det är så härligt att få följa ert spännande och inspirerande liv i ett annat land. Modigt att våga ta steget! 🙂

 16. Profilbild för Anna-Karin
  Anna-Karin

  Jag älskar det här inlägget! Ska ta dina ord med mig och försöka vara en fantasifull och lekfull mamma, tack!

 17. Profilbild för Lena
  Lena

  Tack! Tack för dagens bästa ögonöppnare. Idag är det jag som ger barnen efterrätt eftermaten trots att det bara är tisdag eller fuldansar tillsammans i köket. Livet ska ta mej tusan levas nu och ibland glömmer i alla fall jag bort det. Tack!

 18. Profilbild för Pernilla

  Fy satan vad du är bra! Jag försöker göra så där jag med, med ungarna. Men tyvärr alldeles för sällan. Tack för sparken i arslet. Kanske blir det äventyr redan ikväll!

 19. Profilbild för Anna
  Anna

  TACK! Det här var precis vad jag behövde läsa idag. Du är en inspiration!

 20. Profilbild för Emma S
  Emma S

  Hur fint?
  Tårar i ögonen och stående ovationer.

 21. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Åhh fantastiskt att få läsa detta. Har gått runt och tänkt och känt hela veckan; jaha är inte livet roligare än så här?
  Det är klart som f*n att det är. Tack för sparken i baken!
  Ska fira denna insikt med hallonsorbet, en helt vanlig men underbar onsdag, och planera äventyr! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *