Godispsykos och neon

Vi tänkte att lite enkla rutiner kanske är bra att sätta från start, för att få barnen att känna sig hemma. Att rida på hästarna i närheten av där vi bor har vi bestämt blir en sådan helgrutin. Att köpa lördagsgodiset i Ralph Laurens dotter Dylan Laurens otroliga godisbutik Dylans candy bar i The Grove en annan.

Man kliver in i det där otroliga färgkaoset med godis från golv till tak, söta lockande dofter och ändlöst med gott att välja på. Barnen lyckas hålla sig någorlunda normala i ungefär tre minuter. Sedan blir de liksom… okontaktbara och rusar runt och lyfter, tar och i värsta fall slickar på allt. Som knarkare i något slags misslyckat rus, så beter de sig. Kutar runt i cirklar i ett obeskrivligt tempo och ser ut att brinna inombords av alla frestelser på så kort avstånd.

Man betalar och lyfter ut de personlighetsförbytta barnen och fötrollningen avtar. Och man vet nästan säkert att den där platsen kommer bli ett magiskt minne från barndomen. Precis som att jag minns exakt hur spännande det var när man fått en femma eller nåt av mamma och åkte till kiosken i Axvall där man fick välja godisar ur små glasskålar av en tant som plockade ihop allt och lade i en minipåse.

 

Mina byxor är nästan lika färgglada. Från Esprit.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Romladolcevita
  Romladolcevita

  Man blir så sugen! Önskar dig en fin helg från Italien!

 2. Profilbild för Emilie
  Emilie

  Kan inte du lägga upp dina löpmusiklistor. Var ute o sprang till skitlista o kom på att du har ju publicerat ett par listor här.

 3. Profilbild för m47
  m47

  Snyggt!

 4. Profilbild för Erika Strand-Berglund
  Erika Strand-Berglund

  Ps. Gud vilket bra köp den där väska var.

  Ps2. Nu ska jag sluta kommentarsbomba dig.

  1. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Erika Strand-Berglund: Neeeeej! Sluta iiiiiiiinteeeeeee!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *