Grace, bli min!

Per har äntligen kommit hem från Australien så jag ska strax pussa på honom. Men först bara måste ni kolla in det här härliga gänger som jag hängde med idag. Efter radiosändningen idag gjorde jag ett jobb med hundmode för Expressen (ja, konstig grej, det var min Expressen-bosskompis Annika som övertalade mig och det är kanske inte något jag längtar efter att göra om , även det var en fantastiskt kul erfarenhet). Och alltså, vilka jyckar! Jag är helt kär. Den sötaste, en alldeles lugn och liten mops-valp som hette Grace kurade upp sig i min famn och ville stanna där. Min livmoder eller vilken kroppsdel det nu är som alltid vaknar till liv så fort något litet tyr sig till en, fick förstås spader. Och när ägarna, som var mops-uppfödare, berättade att hon var till salu och att de letade febrilt efter ett nytt hem till henne, var det faktiskt så att jag ärligt övervägde vad Per skulle säga om jag skulle smuggla in en liten mops i familjen. Grace. Jag kan inte glömma henne. Så fantastiskt underbar.

Nej, det här är inte Grace utan världens snällaste lilla blandras-trassel Bibbi.

Och här är hennes snygga bulldog-kompis Beowulf.

Men HÄR har vi henne. Så fullkomligt oemotståndlig. Kan man bli kär i en hund? Jag tror att jag är kär i Grace. Det känns så faktiskt. Blir helt varm när jag tänker på henne.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för linamaria83
  linamaria83

  Va fina! Och vad fräsh du ser ut Cecilia! Ung! (inte för att du är gammal men du förstår). 🙂 /Lina, Karlstad

 2. Profilbild för Sari

  Du är ju så himla söt Cecilia, och voffsingen oxå förstås!

 3. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Om du gillar hundar så får du gärna göra lite ”reklam” för Hundar utan hem. En helt ideell förening som omplacerar hundar från Irland, men även svenska hundar där behovet ökat tex pga att Hundstallet inte längre kan hjälpa privatpersoner. Titta gärna på http://hundarutanhem.se/
  Tack annars för en bra blogg med trevlig mix!

 4. Profilbild för Emma
  Emma

  Jag dog just lite…GRACE! Vilken liten bakelse! Hoppas de hittar ett bra hem, kan du inte berätta här ifall du får vet ahur det går för henne?! Så man slipper oroa sig liksom

 5. Profilbild för Daiana
  Daiana

  Ja, man kan bli ”kär” i hundar. Jag har aldrig varit en ”hund-människa” och är uppvuxen med föräldrar som anser att man endast har djur om man bor på en bondgård. När jag träffade min sambo lurade hans mor iväg mig till en bekant som precis hade fått en ny kull på 5 valpar. Där var han, Lucas! Den mest underbara hundvalp jag någonsin sett. Jag var såld och han blev min. Han får mig alltid på gott humör och har en fantastisk personlighet. Jag hade aldrig kunnat tro att kärleken till en hund kunde vara så stark tills jag träffade Lucas, min hund!

  Tack för en bra blogg!
  Daiana

 6. Profilbild för Karin

  Jag är konstant valpsjuk. Vi vill ha en golden, inte riktigt läge nu dock, om några år skaffar vi hund!

 7. Profilbild för Madde
  Madde

  Det är så lätt att förälska sig i valpar! Att ha hund är inte helt olikt att ha barn. Det är stundtals jobbigt, mycket pussel i vardagen – men är ALLTID värt det flera gånger om!

 8. Profilbild för malin
  malin

  Alltså, precis sådär kände jag för en liten mops som stod bunden utanför Hemköp en dag när jag och en vän gick förbi. Jag kunde fan inte slita mig, stod bara och stirrade på den söta lilla vovven och funderade på hur jag skulle komma undan med att ta med den hem till mig. Tack och lov hade jag min vän med mig som fick mig på andra tankar, men jag kommer ihåg att veckorna efteråt följdes av intensivt googlande på söta mops-valpar! Och jag är inte ens särskilt förtjust i hundar i vanliga fall… Mopsar is tydligen the shit! 🙂

 9. Profilbild för tarja kriikkula

  Visst är hon söt våran Grace. jag ska sälja henne men bara om det kommer ett rätt hem som känns bra och dig tyckte hon om slå till bara hon vill ha ett eget hem.

 10. Profilbild för Lovisa
  Lovisa

  Gör det! Smuggla in en liten mops i familjen. Jag kan vara gud-matte.

 11. Profilbild för Malin
  Malin

  Ja men åk och hämta hem Grace nu. Hon har ju valt dig till sin matte!

 12. Profilbild för m47
  m47

  Hundar väljer sina hussar och mattar. Så om Grace visade förtroende för dig är det ju givet! Ta henne! En hund tillför såå otroligt mycket i en familj. Lär barnen empati, hänsyn och ansvar. Vår lilla 1,5 åring har ju vår hund som familjens absoluta favorit. Och den kärleken är ömsesidig. Hunden vaktar henne, tröstar henne. Hon klappar, leker och pussas med hunden. Såå fint!

 13. Profilbild för Annagreta Folke
  Annagreta Folke

  Ja det är något alldeles speciellt med mopsvalpar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *