Grattis min älskling

För vad som kanske är på timmen på år sedan togs den här bilden på Rio. Då var hennes liv ungefär tio timmar långt och hon var den fridfullaste lilla bebis. Förlossningen hade satt igång kvällen innan. Och i en jäkla fart dessutom. Värkarna tilltog och efter bara någon timme kände jag att nu var bråttom, bråttom till BB. När vi var framme var hela förarbetet gjort i bilen, då gick vattnet inne på ett kontor där jag fick ligga och vänta eftersom det inte fanns något förlossningsrum ledigt. Jag vet att sköterskan som satt i receptionen när vi kom bad mig ”sitta ner och vänta”, och jag stönade fram att varken sitta eller vänta var över huvud taget aktuellt. Den här bebisen skulle ut. Nu! Och så blev det också. När vattnet gått ökade farten ännu mer, och någon slängde ner mig i en rullstol och hängde ett lakan över min nakna kropp och så kutade de med mig rullstolen i ilfart genom korridoren till ett rum som nu äntligen blivit ledigt. Sedan krystade jag ett tag (och bad här någonstans på fullaste allvar Per att barmhärtighetsdöda mig) och sedan kom hon ut. 4,5 kilo Rio. Utan bedövning (och det säger jag inte för att jag är bedövningsmotståndare eller så, utan för att det känns så jäkla ofattbart att jag faktiskt gjorde det. Å andra sidan. Jag har fött ett barn med ryggmärgsbedövning, och det blev ett fruktansvärt segdraget elände som till slut slutade med att bebisen hjärtrytm påverkades och att hon fick dras ut med sugklocka. Den andra gången, när jag inte hade någon bedövning alls, gick det som en jävla dans. Det var fullkomligt perfekt och fast jag lovat mig själv att aldrig säga det så var det faktiskt ”bland det coolaste jag varit med om”. Och skulle jag få ett tredje barn någon gång, så tänker jag åtminstone försöka klara det utan bedövning.)

Och idag fyller hon två. Mitt egensinniga och alldeles ljuvliga lilla barn. Som sitt första år var den lugnaste och tystaste bebis man kan föreställa sig. Jag minns bara ett tillfälle under det här första året när hon grät, och då hade hon hög feber. Resten av tiden var hon bara förskräckligt nöjd. Men så slutade hon vara minibebis och blev istället enormt energisk och fruktansvärt orubblig i sina åsikter om hur hon vill ha det för omkring ett år sedan. Och sedan dess är hon typen som gärna håller sig lite i environgerna. Spankulerar omkring och fixar och donar. Är expert på att smyga, och kan hitta på en väldig massa hyss, och vi andra i familjen märker inget förrän det är för sent.

Att vi har två små barn, två makalösa personer att älska och som älskar oss – allt de ger oss och våra liv, det är mer än jag någonsin kunnat drömma om. Bonnie och Rio – ni är mitt allt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Caroline
  Caroline

  Åh vad fint! Jag har själv en fantastisk liten två-åring och det slår mig hela tiden vilket rikt liv jag har tack vare henne. Och om allt går väl blir hon storasyster och jag tvåbarnsmamma i februari – längtar och väntar med stor spänning!

 2. Profilbild för sara - 25-åring som inte alls är mamma men gillar mama-bloggarna ändå..

  hurra hurra!
  kan inte förstå hur länge jag läst din blogg egentligen. minns när jag anade att du var gravid (men inte outat det än).. så fantastiskt det är att ta del av en annans resa. även om en blogg inte alls speglar hela verkligheten är det roligt att få ta del av hennes/er vardag.

 3. Profilbild för m47
  m47

  Så underbart! Grattis lilla Rio och bra jobbat mamma Cecilia! (Min älskade svärmor grattar och uppvaktar alltid mig oxå på dotterns födelsedag då hon menar att jag som mamma gjort mitt livs prestation den dagen – så fint på något sätt. För så är det ju. Alla mammor är hjältar på sina barns födelsedagar.)

 4. Profilbild för Ann
  Ann

  Grattis till er!! Hon är verkligen så söt, er lilla stora tjej 🙂

 5. Profilbild för V
  V

  Och nu började jag hormonstinn gravid med tvåan att grina lite. Grattis fina Rio!

 6. Profilbild för Ida
  Ida

  Grattis Rio! Och grattis till dig Cecilia (säger jag med som också alltid blir grattas av min mamma/svärmor). Vilken resa! Och det är fantastiskt att få följa din resa här på bloggen. Tusen tack för det och all inspiration varje dag!

 7. Profilbild för R-M
  R-M

  Stort grattis till er stora lilla tjej Rio, hoppas födelsedagen har varit mysig och rolig.
  Tack för en helt underbar blogg Cecilia tycker du är helt otrolig på att formulera dig, både när det gäller alla typer av ämnen, få vara med lite i din vardag och se bilder på din fina familj.
  Vilken fin kärleksförklaring till dina tjejer. Ha en härlig kväll.

 8. Profilbild för Sanna
  Sanna

  Så fint skrivet! Grattis lilla tjejen!

 9. Profilbild för Kristin

  Stolt och glad gudmor längtar till helgen och att få träffa alla ljuvliga ongar! Grattis roliga Rio!

 10. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Vad fint du skriver!!grattis till 2åringen!!!

 11. Profilbild för Josefine

  Åh, så fint skrivet!

 12. Profilbild för bec
  bec

  Blir tårögd, så himla fint skrivet. Du påminner en om att inte ta allt för givet utan att känna tacksamhet. Det blir annars lätt att man fokuserar på hur jobbigt småbarnslivet är men tänkt vad tomt det hade varit utan de små… tack!

 13. Profilbild för Emma
  Emma

  Grattis till lilla Rio!! Så fint du skriver om henne och Bonnie!
  Känner igen mig i det du skriver om förlossningarna. Med första killen tog jag ALLT jag kunde mot smärtan och för att orka. Min kropp fattade inte vad den skulle göra. Trots värkar öppnade jag mig inte och värkstimulerande var oundvikligt. Efter 36 timmar kom han! Tyckte trots detta att det var det ballaste jag gjort, men åh så sliten jag var. Tog ett bra tag innan jag fick tillbaka krafterna. Med andra sonen gick det som en dans. Kroppen fattade, den hade ju gjort det förut! Så pigg jag var efteråt. Inte nåt smärtstillande och så otroligt närvarande både under förlossningen och efteråt. Nu väntar vi trean – vi får se hur den förlossningen kommer att gå….:-)

 14. Profilbild för Amanda
  Amanda

  Så söt bebis <3

 15. Profilbild för Annika
  Annika

  Skriv din kommentar här!
  Jäklar vad du skriver fint.Så härliga beskrivningar av dina små.

 16. Profilbild för Cecilia
  Cecilia

  Jag har aldrig kommenterat ett blogg inlagg, men detta inlagg gjorde mig alldeles tarogd.! Jag har blivit beroende av din blogg och mina ABSOLUTA FAVORIT inlagg ar dem som handlar om dina flickor, du skriver sa bra Cecilia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *