Grrrrr

Läsaglasögon på!

Tålamodet. Vissa dagar har man det. Andra dagar finns inget alls. Idag var en inget-alls dag. Och nu ligger  Bonnie och sover i sin säng. Med den där röda lilla pussmunnen halvöppen och frisyren i ett burrigt trassel på huvudet. Och hon är det sötaste och finaste jag sett och jag får ont i både magen och hjärtat för att jag var världens suraste morsa förut. Som bara tjatade och gnällde. Inte-lyssnade på hennes uppspelta babbel. Eftersom jag var lika trött och hungrig som hon innan maten stod på bordet och inte alls hade lust (well, någon var ju tvungen att laga den där maten) att outtröttligt dansa runt, runt, runt med henne till Pippi-låten. Imorgon ska jag vara en roligare mamma. Det lovar jag. Vilken tur att barn är lika duktiga på att förlåta föräldrarnas dåliga dagar, som vi är på att glömma deras.

En sak till. På tal om min lilla unge. Hon gillar bokstäver. Överallt där något står skrivet måste vi rabbla bokstäverna. Stå dä då?, säger hon uppfordrande. Och så får vi läsa och bokstavera. Hon sitter med min dator i knät och skriver Ö:n i långa rader. Det verkar vara favoritbokstaven. Och så har hon lärt sig  hur B och E ser ut och var de sitter. Ni fattar hur stolt jag är va? Journalist-mamman som pöser ohejdat övernöjt och i det tysta gör storslagna planer och illusioner kring den lilla språkbegåvningens framtid. Det är jag det.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Louise B
  Louise B

  Jag känner verkligen igen mig att man ibland är världens hemskaste mamma. Men som tur är kan man ju bli glad igen och barnen glömmer lika fort.
  Förstår att du är stolt över Bonnie!

 2. Profilbild för Sara L

  Kolla in det här om hon gillar bokstäver. Min kompis gör jättefina tavlor.
  http://www.frokenform.se/Portfolio/start.html

 3. Profilbild för Sara L

  Om bonnie gillar bokstäver tycker jag du ska kolla in min kompis som gör jätte fina tavlor!
  http://www.frokenform.se/Portfolio/start.html

 4. Profilbild för ro
  ro

  Det maste vara tuff med tvàn och lilla bebis. Jag är 29 och börjar bli lite sugen pa barn…men men..Vissa dagar bara! =). Talamod är jag bra pa efterson jobbar jag som lärare…men. Gud! är jag redo?…

  Förresten: Var kommer glasögon ifran?

 5. Profilbild för Erika
  Erika

  Hej! Jag har följt din blogg ett tag och gillar din stil. I sommar ska jag gifta mig och jag letar efter en kort bröllopsklänning något liknande som du hade. Kan inte du visa lite bilder och ge lite insperation var man kan handla brudklänning. Hittills har jag inte hittat en enda knälång bröllopsklänning, lite tråkigt. Tack

 6. Profilbild för Anna

  Bäst du håller henne borta från er tapet då, annars lär du bli stående där ett tag 😉

 7. Profilbild för Hanna

  Jag har en liten kille här hemma som också är intresserad av bokstäver. Idag skrev han ”MAMMA” med kylskåpsmagnets-bokstäver helt utan hjälp. Blev ju lika stolt som när han sa mamma för första gången. Kan rekommendera ”Fem myror…”-filmerna. Arvid fick dem i tvåårspresent i december och de har gått varma sen dess! Tack för fin blogg!!

 8. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Du ar absolut inte ensam om att vara den ”daliga mamman”. Usch, mitt talamod star pa noll just nu, det blir tjaffs och gnabb varje dag just nu. Har en extremt trotsig 3-aring och en superaktiv 9-manaders hemma, tar pa krafterna 🙁 Langtar efter varen med lite mer energi och forhoppningvis en gladare mamma.

 9. Profilbild för A
  A

  Skönt att höra att ni oxå har sådana dagar! Här är det likadant, förutom att min stora tjej har haft o har värsta trotsperioden (3 år), vilket kan driva en till vansinne. Men just nu har vi tack o lov en lugnare period, peppar peppar. Men ALLA jag pratar med upplever mer el mindra samma sak, särskilt m andra barnet. man orkar inte helt med det stora barnet och själv är man dödaste trött allt som oftast. PLUS en bebis som vill bli buren eller matade el skriker…. tjohej! Men på lördag får jag en paus o belöning, lyxlunch med mamma + massage efteråt, sköna 3-4 timmar på egen hand – DET är lyx!!!

 10. Profilbild för Pernilla
  Pernilla

  Får jag fråga en helt annan sak, ska beställa ett namnsmycke från Amanda Egilsson, den svarta pärlan du har i ditt är det ett sånt som sitter i låset? Vad har du för längd på din kedja? Tack för en bra blogg, den enda jag läser faktiskt!

 11. Profilbild för En annan Cissi
  En annan Cissi

  Känner igen mig.. Igår när vi skulle hem från dagis så var vagnen borta och vi blev tvugna att gå hem, jag var redan innan trött och hungrig. Inte blev det bättre av att ungen skulle envisas med att klättra i varje snöhög vi passerade på vägen hem och de ligger ju rätt tätt så jag blev mer och mer irriterad. Slet i hennes stackars näve för att få henne att gå med mig på gatan men nej, det ville hon inte. Ut till snöhögarna vid sidan. Jag gormade vart 5:e meter ”Kom hit!” ungefär som man kallar på en hund. Efter ett tag började hon härma mig medans hon litet halvtrotsigt, släpandes bena efter sig gick, ”Kom hit” med det exakta, befallande uttalet. Så komiskt att jag inte kunde låta bli att skratta – mitt i all irritationen. 😉

  Sedan ramlade hon på en snöhög och blev ledsen så det blev till att bära hem resten av vägen.

 12. Profilbild för Martina
  Martina

  Oj, vad jag känner igen mej. Så många gånger man tittar på sin lilla sovande, oskyldiga ängel och tänker ”imorgon ska jag komma ihåg att hon bara är tre och jag är vuxen”. Min tjej på 3,5 år är också väldigt inne på bokstäver, skriver sitt namn, lillebror Alex och mamma, nästan helt rätt! Man blir inte så lite stolt! Allt har kommit av hennes eget intresse och frågor, jag hade verkligen inte några sådana ambitioner! Men barn är så olika och det är ju det so är så fantastiskt, att låta dom vara de individer de är med olika intressen och talanger. Kram!

 13. Profilbild för Motejournalisten

  Åå, som jeg kjenner meg igjen! Du skriver utrolig godt, det er en fryd å lese. 🙂

 14. Profilbild för Lotta

  Skriv din kommentar här!Härligt! Min son var likadan när det begav sig – han blev helt tokig i bokstäver när han var två år gammal och lärde sig hela alfabetet. Rekommenderar Fem myror-filmerna jag också – han älskar dem!

 15. Profilbild för Annsophie
  Annsophie

  Skriv din kommentar här!
  Min dotter var lika intresserad. Hon kunde känna igen alfabetet vid 2,5 års ålder och läste ett par månader innan hon fyllde fyra. Vi har dock läst mycket för henne men det har helt var hennes egen förtjänst att hon lärde sig. Hon älskade fem myror och det var det enda hon ville se runt 2,5-3,5 år. Tips till din tjej kanske

 16. Profilbild för moneypenny

  Tack för att du skriver det med tålamodet! Hög igenkänningsfaktor.
  Två andra saker:
  1) Knacka på = bra bok, lagom mycket att läsa 😉 Godnattsagan till den minsta här. Han älskar den.
  2) Vad lik hon var Per på denna bilden. Det har jag inte tänkt på förut.

 17. Profilbild för Ida K

  Ett tips för en bokstavshungrig Bonnie: Den gula ABC-boken med en tupp på framsidan som användes i skolan i mitten av 1900-talet som läsbok. När jag som 3-4-åring lärde mig läsa gjorde jag det i princip på egen hand tack vare det fiffiga upplägget och att jag aldrig tröttnade på boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *