[aftonbladettv id=”15560513″ size=”medium”]

Jag var med i Schulman show som sändes i fredags. Det var Gunilla Persson också. Ni minns kanske att jag nämnde att jag varit med om något traumatiskt förra fredagen. Let’s leave it there. Jag var mest tyst. Men de gångerna jag inte var det, fick jag smaka på the fury of Gunilla Persson. Och det var omskakande kan jag lova. Burr. INGET gör mig så nervös som att bli konfronterad av såna där väldigt raka människor.

Som sagt. Jag ska nog inte säga så mycket mer. Gunillas dotter var med i kulisserna, och det påverkade förstås ramarna för vad man var bekväm att säga och inte säga. Samma som här. Den där rara lilla Erika ska inte behöva läsa en massa tyckanden om sin mamma som jag är säker älskar sin dotter lika gränslöst som alla vi andra älskar våra barn.

 

0 svar

 1. Jag såg det här och tyckte lite mindre om dig då. Du försökte ställa en kritisk journalistisk fråga (haha) om hon någonsin skulle kunna va tillsammans med en fattiglapp. Jävlar vad hon satte dig på plats då. Skulle du? Haha. Sen var du tyst i en kvart och det första du sa är att din dotter skulle gilla Erikas låt. Haha, really? Fjäsk, fjäsk, det var så pinsamt. Och nu ursäktar du det hela med att du påverkades av att hennes dotter var där. Yeah right!

  Och som du avslutar det här inlägget. Tror du att Erika läser din blogg? ”Som sagt. Jag ska nog inte säga så mycket mer.” Så mycket mer än vad? Du har inte sagt någonting. Det gör du sällan.

 2. Känns som min tanke om att vissa föräldrar bör ta ”körkort” för att bli förälder, blir starkare när jag ser Gunilla. Hemskt att se

 3. Skönt att Gunilla knäckte dig! 🙂 de hon sa om fattiglappar. Även att man inte ska blanda in barnen. Snygg header.
  Va inte med i en panel om du är rädd.

 4. Oj. Tog du bort min kommentar? Va tråkigt. Det var inte som att jag sa något kränkande på något sätt. Det var en analys av programmet och hur du betedde dig där.

  Tråkigt att du tar bort så fort det inte är något positivt.

  1. SAnna: JAG tar inte bort någonting! Som vanligt är det så det är. På grund av den rätt hetska stämning som kan dyka bland bloggkommentarer har Bonnier och mama en moderator som sorterar bort sådant som kan verka opassande. Men sedan kan jag godkänna tillbaka kommentarer, och det har jag gjort nu. Och nej, jag tror inte att Erika läser min blogg, men om hon skulle googla sig själv eller sin mamma, vilket inte är lika orimligt, skulle hon snabbt kunna hamna här.

 5. jag fick faktiskt en mer positiv bild av gunilla här, eftersom hon kändes vettigare än i svenska hollywoodfruar. klippning gör nog mycket. men jag vill poängtera att jag säger just vettigare. det är fortfarande mycket som är knas hos henne. ligger nog en släng av narcisism bakom det hela. oroande är när hon säger att erika aldrig kommer bli ateist. jag känner att det kan bli tufft för erika att bli accepterad av sin mamma om hon väljer något annat än den utstakade vägen. och det är nog det jobbigaste för ett barn.

 6. Efter att sett programet tycker jag hon är ännu mer korkad nu tyvärr.Tålde inte frågorna utan skulle gå och vände din fråga mot dig men ville visst inte höra din åsikt utan att bli sur. Hon ville få det som att låta att du med valde man efter plånbok.Fick verkligen en vidrig bild.Och att hon tycker så illa om Hanna Widell fattar man bara inte då hon knappt gjort något

 7. Oj, jag fick nästan ont i magen av programmet. Hon är alltså lika obehaglig som i svenska hollywoodfruar.
  Och jag håller definitivt inte med Heja, som skriver att Gunilla knäckte dig. Hon är som en igelkott som fäller ut taggarna så fort någon ifrågasätter henne. Hon tycker ju bara om människor som fjäskar och smörar för henne.
  Jag tycker du var modig som vågade ifrågasätta henne. Hade det varit jag som satt bredvid henne hade jag nog inte vågat säga ett endaste pip under hela sändningen.

 8. Jag tror att Cecilia är avundsjuk och bitter. Gunilla har levt hela sitt vuxna liv i USA, ett spännande och glamouröst liv. Cecilia sitter i Farsta och blir allt mer arg och osäker. Jag tror inte Gunilla hatar dig, hon bryr nog sig inte alls om dig faktiskt.

 9. Jag tyckte hela programmet var lite obehagligt. Som att Gunilla ville att alla skulle dansa efter hennes pipa. Jag tycker att du gjorde ett fantastiskt jobb och sa vad du tyckte! Gunilla däremot blir bara märkligare och märkligare ju mer man ser av henne.

 10. Jag har ännu inte sett avsnittet, men känner bara att det vore så sköööönt om vi tjejer kunde sluta tycka så himla mycket om varandra hela tiden. Gillar man någon, säg det. Gillar man inte, gå vidare. För allas skull. Negativ energi är så onödig bara. Det gäller naturligtvis inte sakfrågor, men varför ska vi vara så snabba med att berätta för varandra i offentliga forum vem vi INTE tycker om, eller ”gillar lite mindre” just som person. Det var allt. Nu ska jag kolla avsnittet.

 11. Gunilla är jag en stor och varm människa! Hon tar hand om sin sjuka mor, gråter när hon ser barn far illa. Har humor och vettiga värderingar. Ni som inte gillar henne är nog mest elaka, små och avundsjuka människor.

 12. Jag håller med Maria, fick faktiskt en vettigare bild av Gunilla efter detta. Skönt att kunna ändra åsikt om någon till det lite bättre.

 13. Du var så underbar i det här avsnittet. Kändes lite som att Alex ”smörade” för att inte råka stryka hemne mothårs och skapa kaos, Men du vågade ställa några vettiga frågor. Tyckte annars att programet nästan blev lite obehagligt, eftersom det kändes som alla vara så måna om att inte göra henne arg på något vis. Men du skötte dig så jäkla bra, jätte kul att se faktiskt! Kram!

 14. Jag såg programmet igår. Det första som Gunilla sade var att om det finns en Hanna med i programmet så vill hon inte vara med. Hon hade hade hånat Gunilla när Isabelle Adrian hade varit med i ett avsnitt. Att ingen av er andra medverkande informerade henne om att Hanna Widell är syster till Amanda Schulman som var den andra deltagande när Isabelle varmed. Och att Amanda Schulman är gift med Alex Schulman programledaren. Och att du kör ett projekt ihop med Amanda Sculman och Hannah Widell i deras produktionsbolag. Fegt och falskt av er alla! Alex Schulman lissmar för dig bara för att du är gift med Per Blankens. Han tror forfarande att han har en framtid inom TV. Gunilla ställde ett antal smarta enkla frågor och faktiskt satte dig på plats. Sedan är det ju lite försorgligt att du skall såga din gamla arbetsgivare Expressen nu när du sitter i Aftonbladet TV. Du tillför inget i det programmet mer än irritation. Du har uppenbara problem med din överläpp i varje TV-program du är med. Är det ticks eller är det munsår? Jag är inte en Gunilla-fan men jag ställer mig inte heller i någon löjlig feg hatkör mot henne. Du mobbar Cecilia bara så du vet det.

 15. Maya:

  Bra frågor? Tyckte mest det var barnsliga och pinsamma frågor som bara stannade upp samtalet. En bra journalist ska kunna leda samtalet vidare,

 16. Lisa:

  Tror du på ALLVAR att Gunilla inte visste vem Hanna var??! Förstår du inte att det hela var ett SKÄMT regisserat av bröderna Schulman. Jisses……

 17. Lisa:

  I övrigt håller jag med dig i vad du skriver
  Cecilia Blankens håller på att gå från en respekterad modeskribent till en elak nätmobbare. Hur mås det tro?

 18. Du är en elak nätmobbare för att du gång efter gång hänger ut någon (just nu Gunilla) eller en enskild kommentator och startar en nätmobb mot denne. Du är en mobbare med en svans medhjälpare efter dig.

 19. Jag tyckte du skötte dig EXEMPLARISKT, Cecilia! Jag förstår hur du menar! Och härifrån sett upplever jag Gunilla precis som de visar henne på tv…
  Malin; Hur menar du? Avundsjuk? Sämsta argumentet nu för tiden. Det å bitter.
  Heja; Så allt handlar om att ”knäcka”? I vilken sjuk värld lever du i?

 20. Malin: Hänger ut Gunilla? Jag länkar till ett program hon själv valt att medverka i. Och jag varken skriver eller säger något elakt om eller till henne.

 21. Cecilia Blankens:

  Eh?! Du skriver inget elakt om henne?! Förutom att du skriver att du var med om något väldigt TRAUMATISKT när du mötte henne osv osv. Det blir ju ett säkert sätt att få igång din mobbingsvans här. Nu är du ju en FALSK nätmobbare också. Gunilla är mer framgångrik än dig och satte dig på plats och det kan du inte ta.

 22. Ser inte ni hur hela Gunilla förändras när hon tittar mot Cecilia? Det är det sjukaste jag någonsin sett. Sätt er själv i stolen och försök prata med en som samtidigt försöker döda dig med sina blickar.
  Malin: Läs igenom dina kommentarer först och ta dig en funderare på vem det är som är en nätmobbare.

 23. För det första: Jag känner mig inte hotad av människor som är mer framgångsrika än mig. Tvärtom är det dem jag vill lära mig allt av! För det andra: Jag var med om något traumatiskt, ja, eftersom ”INGET gör mig så nervös som att bli konfronterad av så där väldigt raka människor”. Det är väl inget elakt sagt om Gunilla? Det skulle vara att jag utmålar henne som ”väldigt rak” men det är väl ändå snarare en sanning än ett påstående.

 24. Cecilia Blankens! Jag har precis tittat på programmet som du så fint länkat till… och jag känner mig helt konstig i kroppen nu efteråt. Denna människa är så otroligt obehaglig och hal.. Jag tycker det är så SJUKT att ingen (absolut inget illa mot dig) vågar säga ifrån till denna människa. Varför får hon så mycket plats i media? Gunilla behöver en fet verklighets uppdatering, bland annat att hennes dotter borde byta karriär omgående! Nej fy för känslan jag har i min kropp just nu, kan VERKLIGEN förstå att du upplevde det traumatiskt!

 25. Till Malin:

  Ge gärna några exempel på vilka Cecilia har hängt ut och nätmobbat? Jag har läst Cecilias blogg i flera år och aldrig tänkt så om henne.

  Sen tycker jag att det var härligt att se några andra sidor av Gunilla, men självinsikt är ingen egenskap hon besitter. Hon känns bara… som en kvinnohatare? Men det är klart att hon hugger tillbaka när man trampar på ömma tår, till exempel pengar och hennes barn.

 26. Du är feg som alltid Cecilia.
  Du vill bara höra att folk fjäskar med dig säger oh vad du är snygg och liknande. Plus när när skriver dina ”feministiska” om hur kvinnor ska hålla ihop…. Haha! Du är ett skämt.
  Hur kan du då attackera? Plus att du vill att alla ska hålla med dig. Du är PINSAM.

 27. Jag såg programmet och håller med flera här i fältet. Dels kan jag tycka att Gunilla lyckades måla upp en bättre bild av sig själv nu än hon gör i hollywoodfruar. Dock är hon fortfarande väldigt speciell och oerhört känslomässig… Antingen jättearg och hård eller gråtfärdig och rörd. ( = instabil )
  Det blev en något konstig stämning i programmet då både Alex och Marcus strök henne medhårs. Den enda som faktiskt vågade ställa en kritisk fråga var ju du. Den första med fattiglapp var rätt oskyldig och rätt förväntad men frågan om Erika och hennes roll om att hamna i skottlinjen och göra henne offentlig redan som så ung var bra ställd. Dock märkte man att du var nervös, men det hade jag också varit 🙂

  hon blev ju tom utslängd från hotel diplomat pga hennes sätt att behandla personalen… Gunilla är och förblir en mycket märklig kvinna i mina ögon.

 28. Hjälp vilka kommentarer! Folk tar verkligen detta på allvar, hade jag aldrig trott. Och vilken koll ni har på både Cecilia och Gunlla.

  Min högst oproffesionella (fyra års psykologistudier dock) analys av situationen är att Gunilla faktiskt vill ha din åsikt Cecilia. Hon ser nog dig som en ung vacker kvinna som hon ser upp till, hon verkar faktiskt bry sig om vad du tycker. Sen verkar du bli stressad av hennes motfrågor och har svårt att svara ärligt utan söker diplomatiska svar.

  Ingen jag sett vågar vara ärlig och rak mot Gunilla (ang de som tyckte att ni smörade) så jag tycker att ni gjorde ett bra jobb, hade aldrig frivilligt satt mig i din sist.

 29. Jag tror nog Gunilla har varit med så pass länge och mött så många människor så hon lärt sig att snabbt se vad människor går för. Därav den ogillande och äcklade blicken när hon tittade på Cecilia.

 30. Oj måste se programmet så fort jag får tid, det hör jag !! Passar på å flika in att alla som skriver dessa hemska kommentarer som man blir deppad av får gärna vandra vidare. Läs en blogg ni gillar istället. Ingen blir glad av era synpunkter. Har man en synpunkt kan man framföra den på trevligt sätt, ett tips ba.

 31. Du mobbade ju Marcus Larsson också. Syntes på honom att han inte gillade ditt ”skämt” om att ”det ser ut som du har ett marsvin på huvudet”. Då var ju Gunilla bra mycket snällare mot honom.

  1. Som vanligt Lisen, är det inte jag som tar bort kommentarer, utan Bonniers moderator som sorterar bort sådant som verkar opassande. Och det gäller alla Bonnier-bloggar. Men nu har jag tagit tillbaka dina väl valda rader så nu kan du sova gott!
   Malin: Du kan vara lugn, jag och Marcus pratade om hans frisyr innan. Det kanske inte var världens roligaste skämt, men jag kan svära på att Marcus inte uppfattade det som mobbing. Kan fråga honom nästa gång vi ses om du vill!

 32. Varför togs Lisens kommentar bort? Den var inte ett dugg otrevlig utan bara ifrågasättande till Cecilia Blankens agerande.

 33. Du är så klok! Tyckte du gjorde helt rätt i att inte konfrontera henne mer eller mindre framför dottern, det visar vilken stor människa du är och vilken liten människa hon är (metaforiskt alltså).

 34. Jag tycker du framstår som en kvinna som är hunsad hemma och därför blir arg och hävdar dig utåt. Dock lyser det igenom hur oerhört osäker du är. Jag är såpass gammal så jag har lärt mig se sånt. Du är en mobbare Cecilia och det är inte okej.

 35. Jag tycker du framstår som en kvinna som är hunsad hemma och därför blir arg och hävdar dig utåt. Dock lyser det igenom hur oerhört osäker du är. Jag är såpass gammal så jag har lärt mig se sånt. Du är en mobbare Cecilia och det är inte okej.

 36. Jaså jag var trots allt fortfarande tillåten som Malin här. Kommentaren nekades först så jag trodde jag också i vanlig Blankens stil var portad för att jag kritiserar.

 37. Malin/Lina (du tar det verkligen seriöst förresten, som använder olika mailadresser till dina olika alias.): jag portar ingen här. Men mamas moderator sorterar bort en del. Som jag sedan oftast stoppar tillbaka. Du borde veta det nu, det är tredje gången jag skriver det bara idag.

 38. Ja, jag tar verkligen seriöst i att säga vad jag tycker om mobbare. Såna gillar jag inte alls. Tycker du borde tänka till för du har barn som ska gå igenom en skoltid snart. Hoppas dina döttrar ser det roliga i om nån säger att det ser ut som du har ett marsvin på huvudet…..

 39. Men..var kommer alla arga människor ifrån tänkte jag? Sen insåg jag att det typ är samma person som antagligen sitter och skriver med olika namn. Lina och malin tex. Det blev ju en miss.. och lite pinsamt eller hur?

 40. Men jag portar och nekar inte kommentarer! Det finns inget opublicerat från varken Malin eller Lina eller någon annan heller i den här tråden i skrivande stund. Har du problem med att Bonnier väljer att moderera kommentarsfältet får du ta det med någon annan. På högre ort. Det är inte ett beslut jag varit med och fattat.

 41. Cecilia Blankens:

  Jo du är en mobbare av värsta slag. Marsvin på huvudet?! Kom igen.

  My:

  Man är ju tvungen att ha ett till alias då man nekas som sitt första. Är ju inte mitt fel? Blankens kan ju kolla upp att det var bara Malin och sen Lina när jag nekades att publicera som Malin. Alla andra kommentarer här är jag HELT oskyldig till. Lovar.

 42. Men snälla sluta läs Cecilias blogg om den och det hon gör upprör dig/er så mycket!
  Lägg er energi på något som gör nytta istället!

  Kram på er Malin/Lina & co det verkar som om ni behöver en sådan..

 43. Det är ju otroligt sorgligt att man inte ska kunna hinta om en åsikt utan att bli kallad mobbare.

  Det är väl för övrigt rätt så uppenbart att Cecilia och Gunilla inte har samma värderingar, och det måste man väl kunna ventilera. Kan man tycka.

  Nej, någon mobbare hittar jag inte i bloggen. Däremot verkar det finnas ett par i kommentarsfältet…

 44. Det är ju otroligt sorgligt att man inte ska kunna hinta om en åsikt utan att bli kallad mobbare.

  Det är väl för övrigt rätt så uppenbart att Cecilia och Gunilla inte har samma värderingar, och det måste man väl kunna ventilera. Kan man tycka.

  Nej, någon mobbare hittar jag inte i bloggen. Däremot verkar det finnas ett par i kommentarsfältet…

 45. Jag tror aldrig jag har kommenterat här men läser varje dag. Men tro mig, detta blir min sista kommentar. Jag vill inte frivilligt skriva nåt i en kommentar här då man alldeles säkert skulle bli påhoppad av 90% av de andra som kommenterar. Jag visste faktiskt inte att folk som var så griniga satt hemma och kommenterade bloggar under olika namn. Hade inte den blekaste om att det ens finns personer som kan skriva rätt ut till en annan att de tycker att hen är PINSAM eller kalla nån för att vara MOBBARE eller nåt annat löjligt. Jag tycker absolut att man ska kunna diskutera saker fram och tillbaka men att kasta skit på varandra, det gör man väl inte som vuxen, vilket jag antar att folk som läser och skriver här är. Varför kan man inte bara sluta läsa om man inte gillar den här bloggen? Varför kan man inte diskutera både Gunillas och Cecilias insats på ett värdigt sätt? Jag inser bara att de som driver stora bloggar ska ha cred för att stå ut med så många sura, elaka kommentarer som de gör. All cred till dig Cecilia!

 46. Jag tror knappast det faktum att Gunillas dotter var i kulisseran påverkade vad du sade och inte sade. Det märktes lång väg att du helt enkelt inte har modet att säga din åsikt. När Gunilla totalt överrumplade dig med att motfråga dig var det bästa under hela programmet. När du stammande försökte försvara ditt förhållande med Per. Pinsamt.

 47. Carro:
  ”Jag sitter inte och kommenterar bloggar under olika namn”. Jag försökte hela tiden först komma fram med ”Malin” men nekades (för att jag kritiserade naturligtvis). Då var jag tvungen att få fram min debattåsikt i ett annat alias.

  Mer pinsamt att Cecilia Blankens ägnar en lördagkväll åt att tjafsa med en bloggläsare. Jag trodde mediafolk som hon och hennes man var mer upptagna än så.

 48. M:

  Så du menar att det är helt i sin ordning att säga till folk ”att det ser ut som du har ett marsvin på huvudet”? Och att man upplevde mötet med Gunilla Persson som BUURRRR och traumatiskt. Svara gärna på det. För mig är det solklart mobbing.

 49. Oj, jädrar vad mycket kommentarer! Jag såg promgrammet och tyckte att du var sådär megahärlig som jag tyckt sen började läsa din blogg ett tag innan Bonnie föddes. Du är en grym förebild som medmänniska och jag ser verkligen upp till dig!

 50. Jag har aldrig kommenterat en blogg förut men nu måste jag göra det känner jag. Malin du hävdar gång på gång att Cecila Blankens är en mobbare då hon skämtat om ”att det ser ut som du har ett marsvin på huvudet”. Det var på skoj, ett skämt. Kanske inte kul, men mobbing-absolut inte! Du borde dessutom själv fundera på hur DU beter dig mot Cecila, för det om något isf är väl mobbing? Du skriver att hon är pinsam, stammar och när inte det ”biter” attakerar du hennes privatliv (vad hon och hennes man gör en lördagkväll eller att hon är hunsad hemma). Innan du skriker om att andra är mobbare kanske du borde ägna en stund åt att rannsaka dig själv. Du behöver ju naturligtvis inte gilla Cecila Blankens eller hålla med henne men håll dig till fakta och sakliga argument och sluta försök skada en annan människa. Det om någonting gillar inte jag, utstuderad elakhet.

 51. Tessi:

  Jag har min fulla rätt att säga ifrån mot mobbing/mobbare. Hårt mot hårt. Däremot ger jag mig ALDRIG på någon först eller behandlar folk orättvist.

  Med vilken rätt har Cecilia att hänga ut Gunilla såhär i negativa ordalag? Dessutom otroligt dåligt tajmat då Gunilla var varmare och trevligare än någonsin. Hon sa ju även till Cecilia att hon var söt.

  Jaså du säger att det var ett skämt det där om marsvin på huvudet. Det klassiska mobbarargumentet det. ”Jag skämtar ju bara”. Såg du Markus skratta Tessi?

 52. Malin, ge dig nu!!! Man blir bara trött på dina överdrivna kommentarer… Det låter som om du själv blivit mobbad och därför extra känslig för detta.. Stämmer det???

 53. Förundras över alla märkliga människor därute som häver ur sig både det ena och det andra i kommentarsfältet. Skulle ni våga uttrycka er på samma sätt IRL? Fegt är vad det är..
  Nej, Cecilia är verkligen ingen mobbare!
  Mobbning här och mobbning där, mobbning hit och mobbning dit. Malin vet ju uppenbarligen inte ens var mobbning innebär? För att klassas som ett mobbningfall ska det ha skett systematiska kränkningar (jo, jag har blivit utsatt för mobbning själv i unga år och vet exakt vad jag pratar om). Så är dock inte fallet här! (Jisses alltså, som att Cecilias kommentar ang. marsvinsfrillan skulle göra henne till en, jag citerar ”mobbare av värsta slag” *häpnas*. Varför leta fel och haka upp dig på något som du inte ens har hela bilden av? Att överhuvudtaget antyda här att Cecilia varit medvetet elak är bara så patetiskt så jag vet inte vad.

  ”Jag tror att Cecilia är avundsjuk och bitter. Gunilla har levt hela sitt vuxna liv i USA, ett spännande och glamouröst liv. Cecilia sitter i Farsta och blir allt mer arg och osäker. Jag tror inte Gunilla hatar dig, hon bryr nog sig inte alls om dig faktiskt.”

  Malin, det säger betydligt mer om dig än vad det säger om Cecilia. Vem är du att döma?

  Jenny: ”Gunilla är jag en stor och varm människa! Hon tar hand om sin sjuka mor, gråter när hon ser barn far illa. Har humor och vettiga värderingar. Ni som inte gillar henne är nog mest elaka, små och avundsjuka människor”

  Börjar nästan undra om vi sett samma program. Känner ni inte av den minst sagt obekväma (smått obehagliga) stämningen i studion som råder under programmets gång? De får ju väga sina ord på guldvåg innan de uttalar sig i Gunillas närvaro.

 54. Sofie:

  Nej, jag har själv inte blivit mobbad. Jag är bara allergisk mot mobbing då jag har sett alltför många offer av det. Jag har också med åren lärt mig att direkt se vilka som är mobbare, det har nog Gunilla Persson också gjort därför skar det sig.

  Cecilia är väldigt osäker, det ser vi alla och det är därför hon ger sig på andra. Det finns inte en mobbare med bra självkänsla. Hon är ändå gammal nog att veta att man ska vara snäll. Man får jobba med sitt dåliga mående på andra sätt.

 55. Linn:

  Så med din logik så kan man säga elaka saker till folk bara man inte gör det systematiskt? Man får liksom byta offer. Gå runt på stan och säga till alla man möter ”haha det ser ut som du har ett marsvin på huvudet”. Då är det alltså ok?!?

  Jag vet att skolorna har den här definitionen på mobbing som du beskriver, men vi vet ju även att många skolbarn har ett helvete med mobbing. Ellerhur? Det är väl bättre vi stramar åt toleransen för mobbing istället för tvärtom?

 56. Eftersom Gunilla bara verkar hata vettiga och bra människor som säger det dom tycker, kan du vara glad över att hon tycks hata dig;). Och förövrigt tycker jag att många här inne egentligen inte b orde skriva så dumma saker till Cecilia. Stampe ni vet (han i Bambi filmerna), hans pappa sa till honom: Har du inget snällt att säga, så säg inget alls! Det är ett bra motto att leva efter ibland….

 57. @Malin
  ”Jag har min fulla rätt att säga ifrån mot mobbing/mobbare. Hårt mot hårt. Däremot ger jag mig ALDRIG på någon först eller behandlar folk orättvist”

  Så här resonerar du i detta stycke:
  1. Det är orättvist att mobba någon.
  2. Jag har rätt att mobba en mobbare.
  = Mobbning är orättvist så länge det inte är jag som mobbar en mobbare.

  Utifrån konklusionen i ditt resonemang kan jag förstå att du själv inte anser att du gör något fel, men jag förespråkar själv en mer universellt applicerbar moralfilosofi.

  För vad händer annars om person A tycker att du är en mobbare när du mobbar mobbaren? Då skulle person A ha rätt att mobba dig, person B skulle ha rätt att mobba person A, Person C skulle ha rätt att mobba person B osv…

  Jag tycker precis som samtliga i detta forum att man har rätt att ifrågasätta och kritisera, men försök då att vara mer konsekvent och mindre subjektiv.

 58. Malin:

  Vem är du eller någon av oss andra som inte känner Cecilia att dra slutsatser om hennes privatliv, hur hennes förhållande med hennes man är eller hur hon mår?

  ”Jag har också med åren lärt mig att direkt se vilka som är mobbare.” Det säger bara att du är otroligt snabb på att döma människor utifrån dina egna erfarenheter, vilket också dina andra uttalanden visar.

  DU borde verkligen tänka på hur du beter dig, då den som ligger närmast mobbingbeteende är du själv.

  För övrigt har jag svårt att förstå varför man läser bloggar som man inte gillar? Vi har alla olika åsikter och värderingar, men att läsa bloggar som man inte gillar till synes enbart för att få möjlighet att häva ur sig åsikter och kränka andras människor är bara destruktivt.

 59. Andrea:

  Jag är väl inte den enda som har reagerat på att Cecilia är väldigt osäker? Sen visst! Det vet vi ju ingen vad det beror på naturligtvis. Jag är inte sämre än jag kan backa där. Då tycker jag även att Blankens kan be Markus och Gunilla om ursäkt.

 60. Malin:

  Du säger att det är ok att säga ifrån och ok att kritisera så länge du inte är den som börjar. Med din logik borde det då vara fritt fram att kritisera Gunilla med tanke på hur många gånger hon har uttalat sig nedsättande om andra människor. Det ger också oss alla andra rätt att kritisera dig eftersom du ”började” kritisera Cecilia. Om det är så du menar tycker jag det är ett skrämmande resonemang som jag absolut inte tror bidrar till att motverka mobbning…

 61. Sara:

  Varför? Är det obekvämt när någon med civilkurage säger ifrån till mobbing? Lite obehagligt kanske att inte längre oemotsagd få attackera folk med ”har du ett marsvin på huvudet hahaha”. Kolla på videon får du se att Markus inte alls skrattar utan istället säger något i stil med ”vad du tjatar om mitt hår, jag kanske vill se ut så här”.

 62. Jag skulle inte kalla vad du sysslar med för civilkurage faktiskt. Jag har sett videon och tyckte inte Markus verkade särskilt bekymrad?

 63. Malin: Gud vad du hänger upp dig på kommentaren om marsvin på huvudet. Är det inte väldigt snabbt att döma att kalla Cecilia för mobbare för EN kommentar?

 64. Hanna J:

  Om du hade läst mina tidigare kommentarer så handlar det om hur hon beskriver Gunilla här ovan också (burr och traumatiskt om mötet med en annan människa är inte snällt). Sen har Cecilia gång efter gång lyft kommentarer från enskilda och med sin förmåga att skriva förlöjligat kommentaren och därmed flertalet gånger fått igång en nätmobb mot denne/denna. Inte okej. Jag har sett tillräckligt för att säkert kunna säga att hon är en mobbare.

 65. @Malin/Lina/Lisen: Utgår från att du är samma person. Du verkar ha lite för mycket tid att hänga på nätet för ditt eget bästa. Trots detta verkar du inte läsa kommentarerna särskilt noga innan du svarar och skapar en obehaglig stämning här i kommentarsfältet.
  Jag tycker Cecilia klarar frågan från Gunilla ganska bra. Uppenbarligen är Gunilla ganska instabil och letar gärna efter någon att ogilla för att uttrycka sin frustration och ibland är det bäst att bara vara diplomatisk i dessa situationer vilket Cecilia är.

 66. Gunilla är inte klok på en fläck. Schulman är helt bakbunden av att Gunilla hotar med att lämna studion stup i kvarten ( och blir således jävligt fjäskig och lam). Marsvins-frillan och framför allt Blankens försöker iaf dra programmet lite ur fjäsk-träsket genom att ställa normala frågor till Gunilla. Blankens framstår för mig som den med mest ”stake” i programmet och tidigare kommentarer om mobbning är så irrelevanta att att jag lämnar dem därhän. Och hahaha, hur kan ni uppleva det som om Gunilla P sätter någon på plats?! Den enda hon sätter på plats är ju sig själv. Om och om igen. Och DET är ju galet roligt.

 67. Karin:

  Jag har bara kallat mig Malin, och Lina när jag portades som Malin. Lisen är någon annan, det kan nog kollas upp. Ja, just nu har jag mycket tid att hänga vid datorn eftersom jag ligger förkyld. Annars behöver du inte oroa dig för det.

  Tycker du verkligen att Cecilia klarade av att bemöta Gunilla bra? Jag tyckte hon blev skitskraj och stammade medan Gunilla höll sig cool? Ja ja, man uppfattar saker olika och tur är väl det Tråkigt om alla tänker lika.

 68. Malin:

  Tycker din tolkning var något trångsynt.
  Blir man kritiserad/hånad vid ett tillfälle så klassas inte det som mobbning, men därmed inte sagt att det är accepterat för det, såklart! – det är ju en kränkande handling.
  Cecilia är dock ingen mobbare – och det är med vänlig underton hon kommenterar Marcus något rufsiga frisyr. Hon verkar ju nästan som fascinerad ”ett litet marsvin har lagt sig ovanpå” (det finns ju typ inget så rufsigt som ett marsvins päls kan vara,). ”Jag vill ha det så” säger M. ”Ja det är klart du ska ha!” säger Cecilia. I mina ögon är det en betraktelse som sagt i all välmening utan direkta värderingar. Marcus verkar inte bry sig nämnvärt och sedan är det är inget mer med det. Varför göra en höna av en fjäder lixom?

  Har läst Cecilias blogg sedan lång tid tillbaka och den uppfattning jag fått av henne är allt annat än en person som försöker trycka ner andra.

  Enough said!

 69. Såg precis på programmet och ville bara säga att jag tyckte du skötte dig hur bra som helst. Kul att någon vågade uttrycka en annan åsikt än Gunillas utan att på något sätt trycka ner eller håna henne. Bra jobbat!

 70. Linn:

  Okej, det var din tolkning vad gäller Marcus. Nu kan du väl ge din syn på saken om att beskriva mötet med Gunilla som traumatiskt och burrrrr. Låter ju som hon träffat en seriemördare typ. Hur skulle du själv Linn reagera om någon beskrev mötet med DIG så?

 71. Men Malin eller vad du kallar dig. Orka mer nu… Ta all din ilska och lägg den på ngt annat. Här gör den ingen nytta och du är endast tjatig. Lägg ner.

 72. Hej Cecilia! Hjälp vad många personlighetsstörda människor du måste tampas med i o med bloggen. Brukar inte läsa så mkt i kommentarerna men såg programmet o blev nyfiken. Verkligen scary hur vissa håller på. Hur som helst tycker jag du var bra. Hon kände sig hotad o använde förminskningsmetoden mot dig. Härskarteknik som kvinnor ofta anv not varandra.
  Du verkar vara en jättehärlig tjej o mamma som inte borde beblanda dig vare sig m Gunilla P el sjuka kommentarer på bloggen!
  Lycka till!

 73. Är helt övertygad om att malin är gunilla. Hon verkar ha en förmåga att inte tåla någon slags kritik, därför hon kommenterar sig blå. Synd att man inte har bättre datakunskaper, för det borde vara lätt att kolla upp. Tycker cecilia verkar vara en härlig människa, mobbing är det inte tal om, det kallaa åsikter.

 74. Hade varit spännande att höra om vad det var som var så traumatiskt i ditt möte med Gunilla. Hon är inte som alla andra that´s for sure, men jag fick definitivt en positivare bild av henne.

 75. Gabriella: Jag tyckte också att hon på många sätt var urhärlig! En intressant, spännande och allt annat än förutsägbar människa, vilket gjorde att man liksom pendlade mellan att garva med henne för att hon var kul, och i nästa sekund tappa hakan över någon av hennes uttalanden. Det traumatiska bestod väl mest i som jag skrev att jag blir så fruktansvärt obekväm och nervös av sådana där väldigt raka människor. Har alltid svårt att finna mig i den här typen av situationer och blir stammig, ängslig och nästan panikig liksom. Och framför en tv-kamera dessutom! Hemma vid middagsbordet när man har kompisar som är så där gåpåiga på besök kan man ju utminstone garva åt det, eller få lite tid på sig att fundera igenom vad man vill säga. Men inte här förstås. Jesus. Jag kallsvettades floder. Fast det var ändå roligt och väldigt kul att träffa denna magnetiska kvinna.

 76. Jag såg avsnittet precis och jag tycker Gunilla var helskön! Hon är ju lite speciell men känns äkta. Diggar Alex också!

 77. Bra jobbat Cecilia! Såg att Gunilla skulle vara med – orkade inte titta, kändes som att man visste vad som skulle sägas ungefär. Sen såg jag att du var med, och du är ju så härlig, så jag tittade ändå. Förstår inte hur någon kan se dig som mobbare. Och att många säger att det syns att du är osäker – det är väl klart att svaret inte kommer blixtsnabbt och färdigformulerat om man inte är beredd på en fråga. Gunilla safeade ju bara för att slippa svara först! Jag gillar din blogg och tycker du verkar vara en jättehärlig tjej och rolig, bra mamma. Keep up the good work!

 78. Fast OK, nu när jag kollat hela avsnittet måste jag instämma med skaran som tycker att Gunilla verkar mänskligare än i Hollywoodfruar. Det klipps nog en hel del. Man vill liksom störa sig på henne så det är lite irriterande att man ser en bättre sida 🙂

 79. Lisa:

  Haha, nej jag är inte Gunilla. Tror knappast Gunilla är så bekant med bloggarna på mama och Blankens namn har hon säkert redan glömt så upptagen som hon är.

 80. Hej alla vackra, egensinniga tjejer, damer, mammor…glamourösa eller inte, rika eller fattiga…Har efter att ha tittat på ovan klipp hamnat här på Cecilias sida. Följer Hollywoodfruarna sporadiskt och fick en något mer positiv bild av Gunilla efter detta klippet. Förstår också att många känner sig rädda av hennes utstrålning och sätt. Vi är ju alla olika, och det som är långt ifrån oss själva kan skrämma oss. En sak som skrämmer MIG är alla haters…som slänger iväg alla dessa kommentarer… Det är ju inte så att Gunilla har torterat, mördat eller skadat någon… Samma fenomen med haters har drabbat bl a Björn Ranelid också…För att han inte faller inom ramen för hur den stora massan tycker att man ska vara.
  Är det verkligen så svårt att ta in att alla är olika och det gör verkligen inte något? Ingen är perfekt, i någons ögon gör vi alla bort oss ibland eller säger konstiga saker, vi har kanske ett kroppsspråk som sticker ut och berör extra mycket.
  Men se förbi det då, ägna tiden som finns till något som gör er glada istället för att hata och uttrycka förakt!
  Det är enkelt egentligen…bejaka det som är bra hos personen framför dig…som vi gör med barn…då lyfter vi varandra istället för att trycka ner varandra i skorna.
  Många få av oss här känner vare sig Cecilia eller Gunilla; men jag är säker på att de gör sitt allra bästa efter sina förmågor! Jag tycker om din blogg Cecilia! Kram!

 81. Cecilia! Tycker du var superbra i programmet! Tror inte många personer skulle veta riktigt hur man ska bete sig med denna underligga Gunilla. Ni alla 3 i panelen var på er vakt och ville gärna inte trampa henne på tårna, men du Cecilia gjorde några bra inlägg.

  Hoppas du kan vara med i flera program!

 82. Oj, här stod det både det ena och det andra. Jag tycker att det under omständigheterna var ett bra program som gav hyfsat med utrymme åt alla håll. Hotsituationerna, att Gunilla ville lämna studion, framgick inte så tydligt, men jag antar att det handlade om misshagliga frågor? Stabil är hon ju inte, men heller inte heltokig. Artikulerad och smart, och varför skulle hon inte vara det? Reagerade också på hennes iskalla attityd mot Cecilia när snacket i övrigt löpte på bra.

 83. Hu vilket obehagligt program, önskar att jag aldrig sett det kinesiska barnet som grät i snön. Tycker du stod dig bra mot Gunilla Persson, Cecilia. Brrrr.

 84. HJÄLP!! Ärligt talat, hur elaka kan människor vara? Hoppas verkligen att du inte tar åt dig en endaste smula av vad dessa personer skriver om dig Cecilia. Helt otroligt!!
  Och, kan ni inte läsa igenom alla kommentarer innan ni skriver om att Cecilia är så feg..bla bla bla…och tar bort era kommentarer. Hon gör ju inte det. Har hon ju skrivit.
  Läs inte denna blogg om ni inte gillar den, gud så jobbigt att behöva bli upprörda och kasta skit, och varför ska Cecilia behöva ta det?

  Jag skriver som alltid. Du är bra!

 85. Malin/Lisa eller vad du kallar dig. Spelar det ngn roll om jag heter J, P eller Åtta? Vi är alla lika hemliga. Tyvärr.
  Återigen; vad vill du få ut av att kalla Cecilia för mobbare? Ngn agenda verkar du ju ha, du är ju helt manisk i ditt skrivande. Och pinsam i dina kommentarer, du vågar tydligen inte ens svara på frågan; vad vill du ha sagt?

 86. J:

  Vad kul det måste låtit när din mamma ropade på dig när du var liten! Ungefär som YEEEEEAAAHHHH!!! kom in och ät!!! Hihi.

 87. J:

  Varför är du så arg och grälsjuk förresten? Ta ett skutt och tjoa yeeaaaah så mår du nog bättre!! 🙂

  1. Malin. Det är inte kul längre. Det du ville säga är sagt, med råge! Jag tackar för den här gången, och ber dig komma tillbaka nästa gång när du har något vettigt att komma med.

 88. Nu har jag sett både Strömstedt och Schulman. Känns som att Gunilla får lite väl mkt kritik ärligt talat. Det jag reagerar över är att du skriver om ditt traumatiska möte men som ngn skrev var hon snäll mot dig och öppnade med en fin komplimang. Att du sedan kände dig väldigt liten och vettskrämd (min tolkning) över att hon var så rak att du stammade och bara lät osäker säger väl mer om dig än henne? Jag vet absolut ingenting om dig så jag ska väl inte ge kritik då du kanske är en ödmjuk person i din vardag. Men ditt inlägg var väldigt överdriven och onödig. Det vi såg så ställde hon en lika jobbig fråga tillbaka som fick dig att svamla. Men det kanske hände ngt vi tittare aldrig fick se? Hur som, känns onödigt då Gunilla faktiskt inte verkade vara annat än go mot dig. Ha en bra kväll!

 89. Såg just Schulman show på kanal5, för första gången. Måste säga att jag blev lika besviken på Alex som jag blev på Filip&Fredrik när Gunilla var med i deras program. De sitter där och SMÖRAR för henne. Klart man vill att hon ska stå till svars lite för alla sina märkliga beteenden men icke, det var bara till att sitta och stryka henne medhårs. Som tur är var det med en cool tjej som hette CECILIA BLANKENS som ändå vågade ställa några lite tuffare frågor. TACK för att du inte fegade ur som grabbarna, det var du som gjorde programmet!

 90. Hej! Jag såg nyss programmet och jag måste ju bara säga snaaaap! Gunilla fick dig att svettas, skaka, stamma..du tillochmed satt och strök foten gungande mot bordsbenet, det var riktigt underhållande. Jag tycker även att alla var riktigt mesiga, han snubben tyckte säkert att Erikas musik och video sög, men vågade inte säga ärligt för att slippa en konflikt, och skyll inte på att dottern satt bakom och kolla på, för vad är det för mening att ens låta honom säga vad han tycker om musiken när han inte ens kan vara ärlig? Jag såg aldrig programmet när isabel var med men enligt detta program har du alltså snackat skit om henne? Sen när ni sitter face to face så har du inget att säga? Mycket snack men lite verkstad enligt mig.

 91. Jag maste halla med Elin nedan, tyckte programmet var fjantigt och att Gunilla verkar vara ok? Det enda som var traumatiskt var att hon kallade dig sot och klippen av barnen som blev orattvist behandlade, och det tyckte Gunilla med, det hade ju varit annat om hon hade tyckte att det ar vardagsmat typ ’det ar sa det ar i LA’..Glom inte bort att ni ar sma svennefjantar som inte kommit langre an till Stockholm, hon har bott i LA i 0ver 30 ar, det ar ett annat klimat dar…

 92. Vilket märkligt avsnitt, alltså hon är w e i r d och jag kan förstå att du hade en obehagskänsla. Hon går till attack så fort hon blir ifrågasatt… need i say more… är hela GP-sekten här inne och kommenterar btw…

 93. Elin: haha ja så roligt och underhållande!
  Tycker som ”Alla” andra att Gunilla är en skit men just i denna gången var hon ok och Blankens var verkligen torr. Fy så trist!

  Heja G

 94. Hej! Jag tyckte inte alls att du stammade Cecilia. Eller var osäker. Alla har olika sätt, vissa pratar utan att röra sig, andra pratar fort/sakta osv. Tycker inte man ska klanka ner hur någon gör. Alla har väl mer eller mindra saker man är osäker på och då hjälper det inte att få höra ”vad gör du med din mun, va osäker du är” osv. Sen kanske det kan vara bra att få råd i vissa saker, om man ber om det. Jag t ex sa liksom väldigt ofta och jag hörde det själv och tyckte inte alls det lät smickrande 🙂 Så nu har jag slutat med det, hoppas jag 🙂

 95. Såg programmet i natt när jag inte kunde sova. Hade väntat mig värsta sammandrabbningen efter detta inlägg och kommentarer. Men det var väl ok allting. Gunilla verkar edgy och labil samtidigt som bestämd och målinriktad. Du var bra på alla sätt och vis. Alex känns hal på nåt vis … lite vänder kappan efter vinden i just detta fall. Undrar mest av allt vad storyn är med flickans far då hon frös till is vid den frågan.

 96. För sen kommentar för att någon ska bry sig, jag vet… Men är inte det man mår riktigt dåligt av här de klipp som visas ang ”barnuppfostran”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *