Jag är väldigt förtjust i att semestra här i Stockholm. Eller i Göteborg för den delen. Såna där små minipauser som inte kräver någon lång resa eller komplicerade packningsrutiner. Ner det egentligen mest är en fluffig säng, hotellfrukost och det att slippa diska man är ute efter. Jag är extremt dålig på att slappna av. Det är någon slags motor i mig som bara går hela tiden. På gott och på ont. Men på hotell. Då jäklar i min lilla låda blir jag så slö av att inte ha några måsten eller tvätt eller disk att plocka med att jag slappar ihop så att det räcker ett halvår framöver.

Jag har minisemestrat i Stockholm med Per flera gånger, och med min syrra och med bästisarna. Men aldrig i hop med barnen. Förrän i helgen. När nyöppnade Scandic-hotellet Grand Central bjöd in oss; både mig, Per och kottarna.

Vi började förstås med lite julklappsshopping på stan, vilket i och för sig alltid är ett ganska svettigt göra så här en veckan innan jul. Men tillsammans med två små barn; jättesvettigt. Så jag betonar ordet lite här. Vi lämnade nämligen snabbt julklappsletandet och flydde snösslasket och smet in på turistfavoriten TGI där kottarna fick ballonger och levde rövare så att jag tror att varenda twenty something i servitris-styrkan där och då avgjorde att de aldrig tänkte skaffa några barn. Men vi hade trevligt. Vädligt mysigt.

Sedan kunde vi inte hålla oss längre utan checkade in på hotellet. Vad gör man egentligen på ett hotellrum, två barn och två vuxna? Jo, rätt vanliga saker. Man hoppar i sängen, kollar Bolibompa och badar badkar. Bara att det känns lite mer spännande att inte göra det hemma. Och sen. När pluttarna äntligen somnat, beställde jag och Per upp room service-krubb och en flaska vin. Kollade på tv och somnade innan klockan tio. Jag kan inte minnas när jag senast kände mig så utvilad och nervarvad som när vi vaknade i söndags.

Man får inte mata Rio längre. Hon är nämligen en väldigt självständig liten fröken som minsann kan och ska äta alldeles själv. Däremot matar hon gärna alla andra.

Tv-kväll på hotellrummet. Med room-service mat i magarna.

Hela grejen var ju förstås ett enormt äventyr för Bonnie. Man fick liksom pannkakor till frukost. Och smörgås med choklad på. Bara en sån sak.

Visste ni att ett schackspel kan underhålla två små nästan en hel DN Söndag igenom?

0 svar

 1. Vi tog också en liten minisemester i Stockholm i helgen. Känns lite härligt slösigt och slappt att bo på hotell bara några kilometer hemifrån och slippa plocka fram frukost och ta rätt på disken! En annan bonus var ju att vi faktiskt satt uppe och pratade och hade trevligt och inte somnade i soffan direkt efter middagen 🙂

 2. Åh låter härligt! Men det där att hålla sig hemma 48 tim efter att man varit magsjuk för att inte smitta andra så här en vecka innan jul?

 3. Hej!
  Jag kan inte hålla mig….måste fråga:
  -Vart har du köpt den fantastiska vita v-hals jumpern/klänningen?
  Superfin!

 4. Åh gud så härligt det låter! Då jag och min kille inte kunde komma på vad vi skulle ge varandra i julklapp bestämde vi oss för att ”en weekend away” alla 3 är precis vad vi vill ha och behöver. Eller ja, vad vi vuxna vill ha, men jag är ävertygad om att vår lille grabb kommer att tycka att det är superspännande han med. Så lagom tills nyårshelgen flyr vi alla måsten och åker på äventyr – jag längtar redan!

 5. Så underbart. Det är super med små microsemestrar på tu-man-hand. Vi brukade ta oss till Göteborg några gånger om året, men på senare tid har vi lyxat till det och senast var det Rom. Men , jag har även bokat in oss på hotell i Malmö, dvs 1 mil hemifrån:-) Mannen skrattade men så mysigt det var; middag ute, casinot, lösgodis i stor påse, tv och somnade tidigt. Underbart med vardagslyx på nära håll:-)

  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara
  Luktar på lånebebis

 6. Låter fantastiskt mysigt. Det är så skönt att bo på hotel och bara koppla bort alla måsten. Hela mammaledigheten så var jag borta på hotel varannan vecka (reste med mannen på hans jobb). Det var grymt lyxigt. Nu är vardagen här och man är ensam varannan vecka istället (med en vild 2åring). längtar tillbaka.
  Det är så lätt att glömma av att uppskatta nuet.
  Grym Blog BTW
  /Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *