unnamed(1)

I vanliga fall, när jag inte bor på ett berg i Hollywood – bor vi i förorten Farsta i södra Stockholm. Jag älskar Farsta. Inte bara för att det ligger på tunnelbanelinjen, är omgärdat av fantastisk natur och underbar ekskog och har en egen liten badsjö – utan också för att det är en väldigt blandad del av Stockholm. Här bor både svennar och invandrare, höginkomsttagare och låginkomsttagare – sida vid sida vore kanske att ta i, men snudd på. Avstånden är inte så stora. Ett bra ställe att växa upp på, tänkte vi när vi köpte hus där för snart fem år sedan.

En annan bra sak med Farsta är det härliga köpcentret i mitten (där min favoritaffär Amazing Seven ligger bland annat) – och där har man nu inför julen en kampanj som syftar till att stödja Farsta-familjer som har det tufft att få det att gå ihop inför julen, dem som till exempel inte har råd att köpa julklappar till sina barn. Tanken är alltså att vi andra, som kanske har turen att ha det bättre ställt delar med oss och passar på att köpa en klapp till något annat barn medan vi handlar presenter till våra egna. Jag tycker att det är ett fint och bra initiativ och det känns så självklart att dela med sig – särskilt så här i juletider. (Jag har också dubbelkollat och det är självklart så att alla barn som är delaktiga i initiativet får julklappar samt att barnen är anonyma.) Så: Handla era julklappar i Farsta vetja – och passa på att dela med er när ni ändå är där.

0 svar

  1. Yes, har gjort det och det kändes bra! Vi alla kan även tänka på att inte förhäva oss i våra julklappsköp till våra barn. Dom behöver inte hur mkt som helst!

  2. Förstås ett trevligt initiativ, MEN tanken som slog mig är ändå vad Farsta C tjänar på detta. De får alltså cred för att någon spenderar pengar i en av deras butiker och sedan ger bort gåvan. Farsta C ger ju inte ett jota vad jag förstår, förutom inslagning och administration? Nej, skärpning. Nog borde det varit så att för varje klapp som lämnas in skänker centrumet en till klapp, alternativt pengar till välgörenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *