Har aldrig gjort något roligare

IMG_7909.JPG

Hej vad det går! Efter två intensiva dagar i Milano ligger jag plötsligt på ett hotellrum i Alingsås. Två dagar styrelsemöte med Kavat väntar. Milano var fantastiskt. Ni kanske undrar var jag håller på med när jag sticker till Italien så där ett par dagar? Resultatet är förstås våra skor – Blankens-skor – som kommer dyka upp här under hösten och våren. Jag försöker tänka modernt och vara flexibel och snabb och har ingen lust alls att ligga åratal i förväg i produktplanering. Den stora övergripande affärsiden – att göra skor i skandinavisk design, europeisk kvalitet och med global hänsyn till miljö ur ett produktionsperspektiv – ligger där som en grund, men modellerna vill jag kunna vara snabb med.

Så det som händer sådana här dagar är att vi – jag och Emma, min designerkollega som har en helt annan teknisk kunnighet än jag – träffar fabriker och leverantörer, känner på sulor och läster, funderar över färger och material, luktar på skinn och mocka, diskuterar priser och leveransmöjligheter. Och så har vi lagt en hel del tid på att ta fram ett par bra väskmodeller – och just detta är jag just nu helt fruktansvärt uppspelt och lycklig över. Till julen hoppas jag att vi kommer kunna lansera de första Blankens-väskorna. Och i övrigt är nästan hela våren planerad och klar vad gäller skosläpp och modeller. Men så har jag i och för sig hunnit lära mig – att när det gäller produktion och italienare så blir ändå inte alltid som man tänkt sig. Det kommer dyka upp bränder som behöver släckas var och varannan dag – och det är på ett sätt bara kul.

Jag älskar verkligen att göra detta. Det var flera år sedan jag var så helt uppfylld och engagerad av någonting yrkesmässigt – och när jag tänker efter har jag nog aldrig brytt mig så mycket och varit så engagerad i varje vaken minut av någonting. Det får mig att må väldigt bra och jag är så glad och tacksam att ni också verkar gilla det vi gör!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Louise
  Louise

  Men gud haha Alingsås!!! Jag ligger hemma sömnlös med öroninflammation och lyssnar igenom era poddavsnitt (Som jag älskar!) så bara fick jag för mig att kolla in din blogg när den nämndes, så är du i lilla Alingsås av alla städer, där jag bor då. Tycker så himla mycket om eran podd också!! Tycker ni är så himla bra förebilder, visar er podd för alla mina poddkompisar:) /Louise 21 år

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Louise! Då var vi två som var sömnlösa i Alingsås i natt. Sabla jetlag! Sabla öroninflammation!

 2. Profilbild för Sara
  Sara

  Alingsås?! Men det är ju här som jag bor.. Jag som precis var ute på en morgon-löptur, lyssnade på er pod och tänkte ”om jag någonsin kommer till LA och springer på Cecilia, kommer jag då att gå fram att berätta att jag tycker att hon är så grymt skön och kool?!” Jag kom inte riktigt fram till något svar på den frågan, men har jag tur så får jag kanske chansen att springa på dig här på hemmaplan istället..

 3. Profilbild för Momita
  Momita

  Å så roligt! Jag längtar själv till den där känslan att bara älska sitt jobb. Det är så länge sedan. Men snart går jag ut i arbetslöshet och då måste jag hitta något nytt – snabbt. Är ensamstående med barn och klarar mig inte på A-kassa.
  Så, tack, nu läser jag och inspireras. Jag måste bara försöka hitta vad som är mitt ”Blankens”. Skorna är verkligen hur snygga som helst!

 4. Profilbild för Inger-Ann
  Inger-Ann

  Men så glad jag blev av att läsa ditt senaste inlägg! Skor och väskor, wow 🙂. Det som inspirerade mig var att läsa att det finns hopp för att känna glöd och engagemang – har varit där men det var längesedan nu. Din blogg är skitbra på vanlig hederlig svenska 🙂 och dina skor är smashing!

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Hej och TACK! Ja, men faktiskt; har verkligen, verkligen också tvivlat tidigare på om jag någonsin kommer få känna och vara så där – men det GÅR gäller bara att hitta hem (vilket banne mig inte är lättare sagt än gjort, men som inte sällan kräver en hel del förändringar och kanske lite mod!)

 5. Profilbild för Karro
  Karro

  Jag är redo nästa gång Isabella skon kommer in! Spännande att du gör väskor, gissar att dem kommer vara superfina som alla skor!

 6. Profilbild för Isabell
  Isabell

  Hej, så kul att du är i Alingsås, blir stolt över vår fina lilla stad!

 7. Profilbild för KarinM
  KarinM

  Vilka härliga nyheter! Låter som en härlig (men arbetsam) dröm att jobba för något man brinner så för. Imponerad av drivkraften att starta detta märke och jag tycker själv att det är roligt att se fysiska, greppbara saker som effekt av ens arbete, vilket du ju verkligen får göra! Ser fram emot vinterskorna och väskorna!

 8. Profilbild för Lovisa
  Lovisa

  Men hallå, jag bor ju i Alingsås!! Har precis varit ute på en kvällslöptur med min sovandes dotter i barnvagnen och Blankens Swanberg i öronen! Kul att du är här å tänk va kul om jag råkar träffa dig! Fortsätt med er fantastiska pod och dina snygga skor! Om några månader har jag tagit mig igenom en barnmorskeutbildning (och hoppas jag kommer känna mig uppfylld av mitt yrkesval…!) och då skall jag kosta på mig ett par Blankensskor!

 9. Profilbild för kjell
  kjell

  Cissan – ja, Milano – nu kommer jag ihåg – det var ju därifrån jag
  skickade presenter till dina flickor. själv tillbaka från Berlin och A-dam.
  London nästa…(hoppas din inneboende kille, mår bra…)

 10. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Heja dig Cecilia! Jag som precis dammsugit nätet efter ny väska och avslutat med tanken, att vilken dröm det hade varit om Blankens gjorde väskor också…you read my mind!
  kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *